Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

błąd Low ....

Featured Replies

Napisano

Witam szanowne grono.A mianowicie mam mały problem, gdy wracałem dzisiaj do domu przed samym skrętem na moje oś. zgasł mi silnik i wyskoczył następujący błąd ( Low Oil Press ) po naciśnięciu padału gaz silnik znów zaczoł pracowac ale nie zadługo pod blokiem zgasł i znów był ten sam napis Low Oil Press

Napisano

> Witam szanowne grono.A mianowicie mam mały problem, gdy wracałem dzisiaj do domu przed samym

> skrętem na moje oś. zgasł mi silnik i wyskoczył następujący błąd ( Low Oil Press ) po

> naciśnięciu padału gaz silnik znów zaczoł pracowac ale nie zadługo pod blokiem zgasł i znów

> był ten sam napis Low Oil Press

no to nie pal go po raz trzeci, zanim nie dowiesz się co jest przyczyną, bo możesz zatrzeć silnik.

błąd ten oznacza niskie ciśnienie oleju, użyj szukajki, było pare razy..

Napisano

> Witam szanowne grono.A mianowicie mam mały problem, gdy wracałem dzisiaj do domu przed samym

> skrętem na moje oś. zgasł mi silnik i wyskoczył następujący błąd ( Low Oil Press ) po

> naciśnięciu padału gaz silnik znów zaczoł pracowac ale nie zadługo pod blokiem zgasł i znów

Ehhh, tylko nie mów że nie wiesz to znaczy ten komunikat............. a oznacza on że nie ma oleju w silniku(ciśnienia), i zanim cokolwiek będziesz z nim robił, a już napewno przed jakimkolwiek odpaleniem silnika MUSISZ sprawdzić stan oleju, na bagnecie pod maską..... jeśli go nie będzie musisz szukać wycieku, jeśli będzie.... (co jest bardziej prawdopodobne, bo pod blok by nie dojechał ;P) musisz szukać dalej, czujnik ciśnienia, pompa... etc wink.gif

Napisano

> Ehhh, tylko nie mów że nie wiesz to znaczy ten komunikat............. a oznacza on że nie ma oleju

> w silniku(ciśnienia), i zanim cokolwiek będziesz z nim robił, a już napewno przed jakimkolwiek

> odpaleniem silnika MUSISZ sprawdzić stan oleju, na bagnecie pod maską..... jeśli go nie będzie

> musisz szukać wycieku, jeśli będzie.... (co jest bardziej prawdopodobne, bo pod blok by nie

> dojechał ;P) musisz szukać dalej, czujnik ciśnienia, pompa... etc

po mojemu albo pampa albo czujka, od tego bym zaczynał poszukiwania...

Napisano
  • Autor

> Ehhh, tylko nie mów że nie wiesz to znaczy ten komunikat............. a oznacza on że nie ma oleju

> w silniku(ciśnienia), i zanim cokolwiek będziesz z nim robił, a już napewno przed jakimkolwiek

> odpaleniem silnika MUSISZ sprawdzić stan oleju, na bagnecie pod maską..... jeśli go nie będzie

> musisz szukać wycieku, jeśli będzie.... (co jest bardziej prawdopodobne, bo pod blok by nie

> dojechał ;P) musisz szukać dalej, czujnik ciśnienia, pompa... etc

Sprawdziłem musze miec gdzieś wyciek nie mam oleju z rana napełnie wiec trza bedzie sie wybrac do mechanika niech szuka wycieku.

Napisano

Ale najpierw zgasł np przy wysprzęgleniu, czy najpierw pojawił się komunikat? Jak z jakiegoś powodu gaśnie silnik w czasie jazdy to normalne że się taki komunikat pojawia - razem z alternator failure.

Napisano

> Sprawdziłem musze miec gdzieś wyciek nie mam oleju z rana napełnie wiec trza bedzie sie wybrac do

> mechanika niech szuka wycieku.

Możliwe że na jakieś dziurze załatwiłeś miskę, jak dolejesz oleju, to odczekaj chwilę i sprawdź czy nie kapie, czy dasz radę dojechać do mechanika, wiem że to oczywiste, ale napiszę, że bez oleju i ciśnienia NIE WOLNO jeździć, nawet na krótkich dystansach.

ps. kiedy ostatnio wymieniałeś olej, i kiedy ostatnio sprawdzałeś jego poziom ? Mam ten silnik w Albeii no i niestety trochę oleju bierze, a jak dawno nie wymieniałeś i nie dolewałeś, a jakiś mechanior skąpo ci nalał to może po prostu wystarczy dolać.... a raczej wymienić, info od ASO fiata w Bytomiu:

"w tych silnikach powinno się lać do 3/4 bagnetu, a nawet ciut wyżej, i powinno się pilnować aby poziom nie spadł poniżej 1/3 bagnetu".

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Ale najpierw zgasł np przy wysprzęgleniu, czy najpierw pojawił się komunikat? Jak z jakiegoś powodu

> gaśnie silnik w czasie jazdy to normalne że się taki komunikat pojawia - razem z alternator

> failure.

Jechalem powoli i mialem noge na gazie poczym chcialem przyspieszyc depnac mocniej troszke i zauwazylem ze mi cos chamuje wiec deplem jesze raz i silnik sie zapalil a gdy zgasl to razem z tym błędem

Napisano

> zauwazylem ze mi cos chamuje wiec deplem jesze raz i silnik

Może "CHamulce". grinser006.gifyikes.gif

Napisano
  • Autor

No i tyle.Nie moge odpalic stilacza.Żadnych błędów nie widze żeby wyskakiwały przy odpalaniu .

Napisano

> No i tyle.Nie moge odpalic stilacza.Żadnych błędów nie widze żeby wyskakiwały przy odpalaniu .

sprawdzałeś ten olej?

masz dostęp do FES'a i kabelka?

Napisano
  • Autor

> sprawdzałeś ten olej?

> masz dostęp do FES'a i kabelka?

Sprawdziłem mało bardzo mało było i mam dostep do fesa i kabelka

Napisano

> Sprawdziłem mało bardzo mało było i mam dostep do fesa i kabelka

no to uzupelnij i zobacz czy ubywa. kabel podlaczales?

Napisano
  • Autor

> no to uzupelnij i zobacz czy ubywa. kabel podlaczales?

Wiesz co nie wiem jak to sie robi dopiero w piatek dostalem kabelek jeszcze nie testowalem tego i sciaglem ten program FiatECUScan

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.