Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Demontaż przedniej piasty

Featured Replies

Napisano

Ostatnio zabrałem się z ojcem za wymianę tarcz i klocków. Ale prawa tarcza pomimo obstukania nie chciała zejść więc ojciec wpadł na pomysł odkręcić śrubę mocującą piastę i ją wybić. Wszystko byłoby ok gdyby stara tarcza się nie rozwaliła. Moje pytanie brzmi jak zdemontować piastę, a następnie jak zdemontować pozostałość starej tarczy??

Napisano

Nie trzeba piasty wywalac, to co zostało z tarczy kątówką pojechać - przerabiane na swoim Unofilcu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Tylko jest mały problem ta pozostałość tarczy to właśnie część, która wchodzi na piastę.

Napisano

> Tylko jest mały problem ta pozostałość tarczy to właśnie część, która wchodzi na piastę.

No delikatnie jak z dziewicą zlosnik.gif

Napisano

> Tylko jest mały problem ta pozostałość tarczy to właśnie część, która wchodzi na piastę.

Nacinasz kątówką z dwóch stron po przeciwnej stronie, pukasz młotkiem i nie ma bata żeby nie zeszła ok.gif

Napisano

dodatkowo Ci powiem że jak wyjmiesz piastę to łożysko rozsypie się - tak więc nie próbuj nawet uderzać młotkiem jeśli masz popuszczoną tą dużą nakrętkę z dołu.

Napisano
  • Autor

Tarcze wymienione jeszcze tylko jazda testowa i myślę że będzie dobrze

Napisano

> dodatkowo Ci powiem że jak wyjmiesz piastę to łożysko rozsypie się - tak więc nie próbuj nawet

> uderzać młotkiem jeśli masz popuszczoną tą dużą nakrętkę z dołu.

to żart, czy piszesz poważnie? hmm.gif pytam, bo nie dalej, jak 2 tygodnie temu mój niuniek wyglądał jak na obrazku:

285020641-DSC08049.JPG

macałem piasty na wszystkie sposoby, ale łożyska mi nie wypadły... (ale też młotkiem piast nie biłem biglaugh.gif)

post-109606-1435251290628_thumb.jpg

Napisano

> to żart, czy piszesz poważnie? pytam, bo nie dalej, jak 2 tygodnie temu mój niuniek wyglądał jak

> na obrazku:

> macałem piasty na wszystkie sposoby, ale łożyska mi nie wypadły... (ale też młotkiem piast nie

> biłem )

Piszę poważnie - taka jest tego konstrukcja.

Sama z siebie piasta nie wypadnie - bo jest na lekki wcisk włożona w łożysko.

Natomiast gdy chce ją na silę wyjąć z łożyska wówczas wychodzi z jego jedną bieżnią wewnętrzną (w 99% przypadków)

złożenie praktycznie jest niemożliwe (znaczy da się ale nic z tego nie będzie - będzie wyć i "furgotać"

pozdr

Napisano

myślę że ROMANO troszkę się zgubił bo to co miał wyciągnięte z auta to kompletna zwrotnica , a nie sama piasta, bo gdyby miał wyciągniętą piastę ze zwrotnicy to napewno była by na niej bieżnia łożyska

Napisano

> myślę że ROMANO troszkę się zgubił bo to co miał wyciągnięte z auta to kompletna zwrotnica

i o takie słowo podsumowania chodziło. wybaczcie - zbłądziłem... w rzeczy samej wyciągałem kompletne zwrotnice wraz z piastami, których nie ruszałem... już zmykam do jamki oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.