Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyciek płynu chłodniczego

Featured Replies

Napisano

Witam, zauważyłem wyciek płynu chłodniczego z miejsca na łączeniu - Pompa wody a wąż.

Czy można to jakoś uszczelnić? Czyli np demontaż węża i wymiana jakieś uszczelki w pompie? czy nowy wąż z uszczelniaczem ?

Napisano

Może wystarczy wymienić lub dokręcić opaskę zaciskową (jeśli jest ze śrubą) na wężu...

Napisano

Ale cieknie ci z pompy, czy między pompą a wężem ? Bo różnie można wywnioskować, jeśli 2-ga opcja to nie ma co cudować, tylko dokręcić opaskę, a jeśli zaciskowa to zdemontować i założyć taką na śrubkę, jak się postarasz to pewnie da radę zrobić bez spuszczania płynu wink.gif

Napisano
  • Autor

Żałuje że nie zrobiłem zdjęcia, ale do pompy wody wchodzi wąż który u mnie nie ma żadnej obejmy na zewnątrz i jest wciśnięty w nią.I cieknie z tego łączenia,tzn rosi się że normalnie jeżdżę ale chciał bym to zrobić.Rosi się stamtąd,krople spadają na filtr oleju i dalej.Ma ktoś może zdjęcie od dołu tej pompy jak u was to wygląda ?

Napisano

No bez foty ciężko, nie chce mi się wierzyć że jest założony wąż bez opaski.... kolega napisze jeszcze co to za silnik, czyżby 1.2 16V ?

Napisano
  • Autor

> No bez foty ciężko, nie chce mi się wierzyć że jest założony wąż bez opaski.... kolega napisze

> jeszcze co to za silnik, czyżby 1.2 16V ?

Tak dokładnie taki silnik, dobrze by było mieć zdjęcie jakieś aby móc potwierdzić teze:)

Napisano
  • Autor

Nikt nie jest w stanie powiedzieć?? Jak macie połączoną pompe wody z wężem(sprawdzając nad filtrem oleju) wąż wchodzi w środek pompy, ja przy 1.2 16 V w swoim przypadku nie mam obejmy, czy powinna taka być ????

Napisano

> Nikt nie jest w stanie powiedzieć?? Jak macie połączoną pompe wody z wężem(sprawdzając nad filtrem

> oleju) wąż wchodzi w środek pompy, ja przy 1.2 16 V w swoim przypadku nie mam obejmy, czy

> powinna taka być ????

Jak wrócę z pracy to luknę u siebie i dam znać wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jak wrócę z pracy to luknę u siebie i dam znać

Dzięki że się kolega zainteresował:) Byłem w ASO i kupiłem oring, uszczelkę wewnątrz pompy, która uszczelnia miejsce- rura a pompa:)

Napisano

> Dzięki że się kolega zainteresował:) Byłem w ASO i kupiłem oring, uszczelkę wewnątrz pompy, która

> uszczelnia miejsce- rura a pompa:)

Hmm, u mnie wygląda to tak:

imag0250r.jpg

I jak widać jest opaska na wężu wychodzącym z pompy. Zaznacz na fotce dokładnie w którym miejscu cieknie wink.gif

ps. fota z Albeii, ale silnik i jego osprzęt ten sam wink.gif

Napisano
  • Autor

Mógł byś wstawić zdjęcie z Epera pompy wody od Stilo 1.2 16V tam wąż jest metalowy i wchodzi równolegle w pompę wody.Widziałem dzisiaj jak to wygląda właśnie w tym programie.Samemu by mi się przydał to bym Ci pokazał smile.gif

Napisano

> Mógł byś wstawić zdjęcie z Epera pompy wody od Stilo 1.2 16V tam wąż jest metalowy i wchodzi

> równolegle w pompę wody.Widziałem dzisiaj jak to wygląda właśnie w tym programie.Samemu by mi

> się przydał to bym Ci pokazał

To juz pytanie do władców eper'a. Pomożecie ?

Jak widać u mnie też ten chudszy wąż to metalowa rurka, nie bardzo rozumiem o co chodzi ci z tym 'równolegle' wink.gif

//edit

Czyżby to było to ?

nareadk.png

Napisano
  • Autor

Specialnie dla kolegów skombinowałem moje rozwiązanie:)

[image]stilopompa.png Uploaded with ImageShack.us[/image]

Część nr:8 wymienie mam nadzieje będzie ok!

Napisano
  • Autor

Rozuuuumiem wszystko smile.gif

Napisano

> Nie no luz, pomyliłem tylko pompę płynu z pompą wspomagania

ale chyba nie ze stilo, bo w stilo pompy wspomagania to raczej nie znajdziesz zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.