Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

regulacja luzu zaworowego

Featured Replies

Napisano

albo szukajka mnie nie lubi albo ja szukać nie potrafię frown.gif

mianowicie stuka mi coś w silniku a konkretnie w głowicy a żeby było jeszcze dokładniej to na wysokości korka wlewu oleju. i na 99% jestem przekonany ze jest luz na którymś zaworze. i moje pytanie brzmi jak się zabrać za ustawienie?? nie robiłem tego jeszcze a do odważnych świat należy wiem że się to ustawia (tłumacząc na chłopski rozum i tak żebym zrozumiał a jestem w miare kumaty) i co muszę kupić??

z góry dziękuje za pomoc smile.gif

Napisano

A w jakim silniku? hehe.gif

W 900 są hydrauliczne samoregulatory, a we frajerach zawory reguluje się płytkami. palacz.gif

Napisano
  • Autor

zapomniałem napisać ze 1.1 spi hehe.gif

Napisano

> zapomniałem napisać ze 1.1 spi

1.se czytasz ze zrozumieniem serwisówke

2.sciagasz pokrywe i mierzysz szczelinomierzem luzy i zapisujesz

3a/opcja z dzwignia naciskowa naciskasz wyjmujesz płytke odkłądasz w szereg, odczytujesz/mierzysz grubosc zapisujesz

3b/opcja z brakiem dzwigni wyciagasz cały wałek wyjmujesz odczytujesz mierzysz zapisujesz

4odejmujesz dodajesz podejmujesz skmplikowane decyzje czy luz ustawic wyzej czy nizej

5.udajesz sie do sklepu w celu nabycia droga kupna płytek o wyliczonych wymiarach

6.skłądasz do kupy

uwaga :

jak ci napierdziela w silniku wyraznie w jednym miejscu to

mozesz mieć zjechany wałek to taka cecha fiatowskich wałków że kurna zuzywaja sie w jednym miejscu

Napisano
  • Autor

> uwaga :

> jak ci napierdziela w silniku wyraznie w jednym miejscu to

> mozesz mieć zjechany wałek to taka cecha fiatowskich wałków że kurna zuzywaja sie w jednym miejscu

mi sie tak wydaje że w jednym miejscu stuka. jak stetoskopem posluchalem to tylko na wysokosci korka wlewy oleju. a oczywiscie po wałku bedzie widac ze sie zuzyl tak na oko czy trzeba bedzie mierzyc krzywki czy co tam sie mierzy :D i czy przy ok 70/75 tys moze juz walek siasc??

Napisano

> mi sie tak wydaje że w jednym miejscu stuka. jak stetoskopem posluchalem to tylko na wysokosci

> korka wlewy oleju. a oczywiscie po wałku bedzie widac ze sie zuzyl tak na oko czy trzeba

> bedzie mierzyc krzywki czy co tam sie mierzy :D i czy przy ok 70/75 tys moze juz walek siasc??

jak dobrz osłuchałes i wyraznie stuka tylko w jednym miejscu to albo siadło gniazdo albo wałek

moze byc widac na oko a moze nie wałek zmierzysz suwmiarka -nie bawimy sie w setne

wałek moze siasc bo to jest wina wadliwej obróbki

Napisano

Po 7,5 km może siąść-wałek 176 ma trwałość ok. 300kkm w normalnej jeździe i na dobrym oleju,nie wnikaj za głeboko,dlaczego słychać na jednym-zdejmi pokrywę,pomierz luzy ustaw na jednakowe wartości i go ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.