Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lakier w aerozolu a czas schnięcia

Featured Replies

Napisano

Pomalowałem część lakierem (akryl) z mieszalni nabitym do puszki z gazem. Od momentu pomalowania minęło grubo ponad 2 tygodnie a lakier dalej się lepi tzn. powstają odciski palców. Pomalować to ponownie jakimś porządnym lakierem z utwardzaczem pistoletem, czy najpierw potraktować jakimś scansolem czy innym zwywaczem i zetrzeć tę nie do końca zaschniętą warstwę?

Napisano

> Pomalowałem część lakierem (akryl) z mieszalni nabitym do puszki z gazem. Od momentu pomalowania

> minęło grubo ponad 2 tygodnie a lakier dalej się lepi tzn. powstają odciski palców. Pomalować

> to ponownie jakimś porządnym lakierem z utwardzaczem pistoletem, czy najpierw potraktować

> jakimś scansolem czy innym zwywaczem i zetrzeć tę nie do końca zaschniętą warstwę?

Radziłbym najpierw usunąć warstwę tego czegoś, czym pomalowałeś element a potem lakierować.

Napisano

Mimo tego,ze to lakier 1K,to powinien wyschnąć normalnie.Nie powinien być lepki po takim czasie.

Jedz gdzie Ci go nabijali z reklamacją.

Napisano

> Mimo tego,ze to lakier 1K,to powinien wyschnąć normalnie.Nie powinien być lepki po takim czasie.

> Jedz gdzie Ci go nabijali z reklamacją.

A co z tym lakierem jest nie tak?

Ostatnio nabiłem spray lakierem, dobili mi tam trochę utwardzacza i efekt podobny, po kilku dnia na słońcu w tem +25 st lakier cały czas jest miękki.

Ten sam lakier kładziony normalnie pistoletem wysechł w ciągu jednego dnia i można było składać elementy.

Napisano

> A co z tym lakierem jest nie tak?

> Ostatnio nabiłem spray lakierem, dobili mi tam trochę utwardzacza i efekt podobny, po kilku dnia

> na słońcu w tem +25 st lakier cały czas jest miękki.

> Ten sam lakier kładziony normalnie pistoletem wysechł w ciągu jednego dnia i można było składać

> elementy.

nitro czy wodny hmm.gif klar i tak jest nie eko zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ostatnio nabiłem spray lakierem, dobili mi tam trochę utwardzacza i efekt podobny

ale w moim chyba wogóle nie było utwardzacza, no i słońca nie widział a nie utwardza się mad.gif

Napisano

dziwne bardzo bo w puszcze nabijają na bazie nitro więc to powinno schnąć w ciągu nawet i dwóch godzin. Może użyli jakiejś bazy termoutwardzalnej? Dziwne że byli w stanie wsadzić do puszki chemoutwardzalny- nie wiedziałem że są takie możliwości (za gęsty na spray aerozol).

Napisano

ja się nie znam ale się zapytam, nie jest tak ze na ten lakier trzeba było położyć clar w ciągu kilku minut hmm.gif, czy clar nie robi za utwardzacz ?, ja przynajmniej taką wersie słyszałem i tak zrobiłem w swoim aucie i lakier jest twardy

Napisano
  • Autor

> ja się nie znam ale się zapytam, nie jest tak ze na ten lakier trzeba było położyć clar w ciągu kilku minut ,

nie to zwykły akryl bez claru, pojechałem dziś do mieszalni, wziąłem kawałek blachy na której robiłem próbkę i facet się przyznał że było jakieś zamieszanie i zapomniał dodać utwardzacza, dali mi w zamian nową farbę

Napisano

> nitro czy wodny klar i tak jest nie eko

Nitro, nie używam wodnych grinser006.gif

To zwykły akryl więc bez bezbarwnego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.