Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zakup auta a brak przerejestroania

Featured Replies

Napisano

witajcie

jest sobie auto zarejestrowane na pana X samochód kupił dwa lata temu pan Y i do tej pory nie przerejestrował, nie płacił oc ani przeglądu. Pan Y ma dowód rejestracyjny oraz umowę kupna sprzedaży. Dane w umowie jakieś dziwne, bo gościu mieszka w łodzi a umowa na kogoś ze szczecina. Dowód swój pokazuje, ale twierdzi, że auto zostało zakupine na jego ojca. Ja teraz chciałbym kupić to auto, ale z kim podpisuje umowę? Dowód jest na kogoś innego i umowa zakupu z przed dwóch lat także na kogoś innego.

samochód nie jest kradziony, bardziej mi to wygląda na umowę zrobioną na słupa, żeby mieć auto i nie robić opłat (nie wiem po co komuś takie rozwiązanie ale tak to wygląda)

Napisano

> witajcie

> jest sobie auto zarejestrowane na pana X samochód kupił dwa lata temu pan Y i do tej pory nie

> przerejestrował, nie płacił oc ani przeglądu. Pan Y ma dowód rejestracyjny oraz umowę kupna

> sprzedaży. Dane w umowie jakieś dziwne, bo gościu mieszka w łodzi a umowa na kogoś ze

> szczecina. Dowód swój pokazuje, ale twierdzi, że auto zostało zakupine na jego ojca. Ja teraz

> chciałbym kupić to auto, ale z kim podpisuje umowę? Dowód jest na kogoś innego i umowa zakupu

> z przed dwóch lat także na kogoś innego.

> samochód nie jest kradziony, bardziej mi to wygląda na umowę zrobioną na słupa, żeby mieć auto i

> nie robić opłat (nie wiem po co komuś takie rozwiązanie ale tak to wygląda)

kupujesz od tego kto jest jest na ostatniej umowie (tzn najswiezszej ) jako kupujacy

od razu po zakupie idziesz do oc zglosic ze wypowiadasz

przeglad robisz

rejestrujesz

imo nie raz sie kupowalo auto nieprzerejestrowane ale przynajmniej wlasciciel na umowie i na dowodzie osobistym sie zgadzal wink.gif

Napisano

> kupujesz od tego kto jest jest na ostatniej umowie (tzn najswiezszej ) jako kupujacy

A właściciel samochodu w dowodzie rejestracyjnym nie ma nic do powiedzenia w tej sprawie?

Napisano

Przy jakichkolwiek wątpliwościach - nie kupować. Chyba, że masz nadmiar kasy i chęć łażenia po sądach i im podobnych instytucjach.

Napisano

> A właściciel samochodu w dowodzie rejestracyjnym nie ma nic do powiedzenia w tej sprawie?

No jak sprzedal samochod i jest umowa k-s, to dlaczego mialby cos miec do powiedzenia?

Napisano

> kupujesz od tego kto jest jest na ostatniej umowie (tzn najswiezszej ) jako kupujacy

> od razu po zakupie idziesz do oc zglosic ze wypowiadasz

Nie wypowiadasz tylko zawierasz. Jeśli OC nie jest płacone od dwóch lat to wygasło i nową umowe trzeba zawrzeć w dniu zakupu

> przeglad robisz

> rejestrujesz

auto toretycznie trzeba przywieść na lawecie

Napisano

Więc tak jak pisali koledzy. Podpisujesz umowę z tym na którego jest ostatnia umowa. Bierzesz starą umowa K-S (bez tego ani rusz) ta pomiędzy gościem w dowodzie rejestracyjnym a sprzedającym bo musisz mieć ciągłość umów.

Napisano
  • Autor

> Więc tak jak pisali koledzy. Podpisujesz umowę z tym na którego jest ostatnia umowa. Bierzesz starą

> umowa K-S (bez tego ani rusz) ta pomiędzy gościem w dowodzie rejestracyjnym a sprzedającym bo

> musisz mieć ciągłość umów.

OK dzięki, to samo mi powiedziała znajoma z urzędu, w sumie powiedziała mi też, że mają taki burdel, że i tak nikt niczego nie docieka bo nikt nie wiem o co chodzi i po co i jak itd grinser006.gif

Napisano

> OK dzięki, to samo mi powiedziała znajoma z urzędu, w sumie powiedziała mi też, że mają taki

> burdel, że i tak nikt niczego nie docieka bo nikt nie wiem o co chodzi i po co i jak itd

Tak ale nie przerejestrują Ci auta które kupiłeś od Kowalskiego a jest zarejestrowane na Nowaka smile.gif

Napisano

> Tak ale nie przerejestrują Ci auta które kupiłeś od Kowalskiego a jest zarejestrowane na Nowaka

przerejestruja o ile bedzie mial umowe midzy nowakiem a kowalskim

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.