Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przykra niespodzianka

Featured Replies

Napisano

Moja Croma zrobiła mi dziś fuj...

Podczas jazdy nagle zaczęła sygnalizować awarię ABS, ESP, Hill Holder, wtrysk, silnik oraz skrzynia biegów. Rok temu miałem podobnie. Auto nie zmienia biegów - jedzie na I, silnik ma nierówne obroty. Rok temu wykasowane zostały błędy - i auto ożyło.

Teraz jest inaczej. Po skasowaniu błędów niby jest OK. Ale po kilku minutach sytuacja się powtarza. Trzykrotne kasowanie błędów, poprawa styków na wtryskach - auto dalej wariuje. Sygnalizuje na testerze III wtrysk.

Mechanicy po wielu próbach poddali się. Jutro mają zacząć od nowa.

Chyba pójdą w stronę wymiany wtryskiwacza - no ale zobaczymy.

Przy okazji Croma dostanie z przodu i z tyłu nowe tarcze i nowe klocki.

Napisano

Z tego co pamiętam w oplach vectra był problem z trzecim wtryskiwaczem polegający na wadliwym przewodzie, czy coś takiego

W swojej cromie też miałem problem z trzecim wtryskiwaczem (brak mocy, esp, abs, itp_.

Za drugim razem poprosiłem o sprawdzenie przewodów i faktycznie coś było tam podobno nie tak.

Mechanik coś tam przelutował, czy coś takiego i croma jeździ.

Napisano

nie wiem czy dobrze kojarzę ale 3ci wtrysk jest chyba tzw wtryskiem sterujacym. może dlatego wszystko szwankuje passed_out.gif

Napisano

> nie wiem czy dobrze kojarzę ale 3ci wtrysk jest chyba tzw wtryskiem sterujacym.

Źle kojarzysz - to nie diesel sprzed 15lat z czujnikiem wzniosu iglicy na 1 cylindrze zlosnik.gif

Napisano

> Moja Croma zrobiła mi dziś fuj...

> Podczas jazdy nagle zaczęła sygnalizować awarię ABS, ESP, Hill Holder, wtrysk, silnik oraz skrzynia

> biegów. Sygnalizuje na

> testerze III wtrysk.

Ostatnio miałem taki numer w swoim Stilonie , pojawiły się powyższe failury - tyle że w nieco mniejszej ilości z wiadomych powodów wink.gif

Przez jakieś 2s miałem nierówną pracę silnika , ECU zasygnalizował swoje niezadowolenie zaświeceniem pomarańczowej kontrolki , którą dopiero zgasiłem po przyjeździe do domu przy użyciu FES-a .

Powodem okazał się tak jak u ciebie chwilowy P0203 fault ...

285062851-P0203_fault.gif

post-24156-14352513098117_thumb.gif

Napisano

Dopadła was choroba wściekłego wtryskiwacza hehe.gif

Tak jest problem z wtyczkami wtryskiwaczy - te złe maja żółtą "zawleczkę" a te dobre już niebieską .....

Ja u siebie profilaktycznie wszystkie zapsikałem sprayem do styków.... oczywiście od środka.... Prawda jest taka, że ten 3-ci wtryskiwacz ma strasznie krótki przewód i jest naciągnięty mocno więc od drgań zwasze coś tam może sie sick.gif..

Ja u siebie mam jeszcze dodatkowo założone na nie ferytowe rdzenie coby CB mi nie trzeszczało... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Mechanik coś tam przelutował, czy coś takiego i croma jeździ.

Ciekawe co u mnie wymyślą...

Napisano
  • Autor

Rzeczywiście - wtyczka. Na szczęście koszty tej usterki to tylko 150 zł.

Nowe hamulce oraz nowe świece. Mogę popylać na urlop.

Co prawda pierwsza część urlopu nie autem a samolotem, ale na drugą część auto musi być w pełnej gotowości.

Napisano

> Oby nie tak jak ten tu...... Lutowanie wtyczki na 3 wtryskiwacz .........

Niezły szajs odwalają w tych serwisach icon_eek.gif

Dlatego to co dam radę wolę zrobić sam , przynajmniej wtedy mam pewność że zostało wykonane solidnie skromny.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.