Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

moja marea bierze olej/problem z obrotomierzem

Featured Replies

Napisano

witam mam problem kupilem marea 1.6 16v lpg, zauwazylem ze jak dodaje gazu do z wydechu wylatuje dym (niebieski) mowia ze oznaka ze bierze olej pytanie czy da sie cos z tym zrobic.Drugi problem moj obrotomierz szaleje tzn z 3 tys, wskazowka przechodzi na 5 albo i wiecej ogolnei chodzi czasami w caly swiat a czasami normalnie pokazuje obroty co z tym zrobic?mechanik mowil mi ze to alternator chyba,ja za bardzo az tak sie nei znam i niewiem co ztym zrobic by nie zedarli ze mnie kasy pomozcie mi bo niewiem co robic

Napisano

> witam mam problem kupilem marea 1.6 16v

Witamy na naszym kąciku ok.gif

..............................

> niewiem co robic

Proponuję na początek dokładnie poczytać podwieszony wątek BBM FAQ , przywitać się na towarzyskim , uzupełnić profil i potem okazać cierpliwość w oczekiwaniu na porady waytogo.gif

Napisano

Jeśli chodzi o dymienie to do wymiany są pierścienie.Wiąże się to z rozbebeszeniem silnika crazy.gif

A odnośnie obrotka to na pewno nie jest to wina alternatora!W niektórych autach (Opel) sygnał do obrotka brany był właśnie z alternatora.

Pasowało by wyjąć zegary,poprawić wtyczki i przelutować je.A czy jak uderzysz w daszek nad zegarami to poprawia się wtedy?

Napisano

> A odnośnie obrotka to na pewno nie jest to wina alternatora!W >niektórych autach (Opel) sygnał do

> obrotka brany był właśnie z alternatora.

Ale chyba tylko w dieslach hmm.gif

Napisano

> Ale chyba tylko w dieslach

Oczywiście jest tak jak napisałeś.Ale kolega ma JTD więc pewnie tym się sugerował mechanik.

Napisano
  • Autor

nie jak pukam nic sie nei dzieje tzn tak,np teraz jezdze i jest ok ale czaem szaleje ale czaasem jest ok ja mam marea weekend 1.6 16v lpg wymienialem nie dawno rozrzad ale przed wymiana tez tak chodzil obrotomierz ale chociaz po wymianie teraz zdarza sie tak ze jest ok ze wskazowka pokzauje nromalnie obroty jak wymienilem rozrzad

Napisano

Ty...to Ty może disla kupiles, w jajo Cię zrobili..? zlosnik.gif

Upewnij się co masz napisane w dowodzie... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

nie no co ty benzyna gaz to jest ,na takich rzeczach to ja sie znam:)niewiem tylk oco zrobic z tym obrotomierzem pokazuje jak glupi normalnie ale silnik normalnie pracuje nie ma rzadnych skoków po prostu ta wskazowka mnei wkurza bo czasem jest ok ale czasem pokazuje w caly swiat moze ktos jets zl odzi i zna sie na tym albo moze cosp odpowie co moze byc przyczyna,mam taki jeszcze problem ze troche jak dal mnei za glosny jest ten silnik taki jek slychac zwiekszajacy sie z predkoscia tzn az tak bardzo nie przeszkadza ale w innym mareach nie zauwazylem tego,ciekawe co to:(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.