Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BRC II gen. pytanie

Featured Replies

Napisano

od jakiegoś czasu mam taki problem. Odpalam auto daje gazu do 3000 obr/min i instalacja przełącz na gaz i jest wszystko okej. Innym razem podobna sytuacja 3000 obr/min i auto po chwili gaśnie. Muszę pojeździć chwile na benzynie i później przy przełączeniu już jest wszystko okej. Często sytuacja się powtarza jak zatankuje auto i instalacja mi odbije. Chce przełączyć na gaz i auto gaśnie. Po jakiś 300 - 400 metrach jazdy na benzynie mogę przełączyć instalacje na pracę na gazie. Auto było jakiś czas temu na przeglądzie (od przeglądu zrobione moze 6tys km). Wymieniony filtr, instalacja wystrojona, tydz. zmienione świece i przewody. Dzisiaj np z rana odpaliłem na benzynie dałem gazu auto przeszło na gaz i wszystko było okej.

Napisano

Zwróć uwagę na to, przy jakiej temperaturze przełączasz. Jeżeli silnik jest nagrzany albo jest ciepło na zewnątrz - no problem. Gdy zimno - po przełączeniu gaśnie. Jeśli tak jest, to wszystko wskazuje na zanieczyszczony elektrozawór przy parowniku. Były ostatnio co najmniej dwa wątki na ten temat. wazniak.gif

Napisano
  • Autor

> Zwróć uwagę na to, przy jakiej temperaturze przełączasz. Jeżeli silnik jest nagrzany albo jest

> ciepło na zewnątrz - no problem. Gdy zimno - po przełączeniu gaśnie. Jeśli tak jest, to

> wszystko wskazuje na zanieczyszczony elektrozawór przy parowniku. Były ostatnio co najmniej

> dwa wątki na ten temat.

okej zwrócę uwagę waytogo.gif

Napisano
  • Autor

sprawdziłem dzieje się to w rożnych temp. i na zimno i na ciepło a wczoraj w czasie jazdy przerwał i musiałem ręcznie przełączyć na noPB

Napisano

> sprawdziłem dzieje się to w rożnych temp. i na zimno i na ciepło a wczoraj w czasie jazdy przerwał

> i musiałem ręcznie przełączyć na noPB

W takim razie sprawdź połączenia elektryczne elektrozaworów, razem z tym w bagażniku. Sprawdź czy przewód do elektrozaworu na butli "nie gubi" przejścia.

Napisano
  • Autor

> W takim razie sprawdź połączenia elektryczne elektrozaworów, razem z tym w bagażniku. Sprawdź czy

> przewód do elektrozaworu na butli "nie gubi" przejścia.

dobrze sprawdzę wszystkie masy łączenia elektrozaworów. w weekend planuje trochę podłubać przy autku więc zwrócę uwagę i na to - dzieki waytogo.gif

Napisano

> W takim razie sprawdź połączenia elektryczne elektrozaworów, razem z tym w bagażniku. Sprawdź czy

> przewód do elektrozaworu na butli "nie gubi" przejścia.

Całkiem możliwe. Ostatnio naprawiłem podobną usterkę dokręcajac końcówkę masy elektrozaworu.

Napisano

> Odpalam auto daje gazu do 3000 obr/min i instalacja przełącz na gaz i jest wszystko okej. Innym razem podobna sytuacja 3000 obr/min i auto po chwili gaśnie.

Z opisu wynika, że zjawisko pojawia się nieregularnie. Odpowiem więc standardowo: zacina się silniczek krokowy od LPG zwany attuatorem. Należy: wymontować, wyczyścić gniazdo i tłoczek, zamontować, niedokręcać wkrętów do końca, właczyć silnik, przełaczyć na LPG, wyłaczyć silnik (krokowiec się zamyka i ustala sobie pozycję środkową w gnieździe), dokręcić lekko wkręty.

Dodatkowo wtyk i gniazdo przemyć Kontaktem.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Z opisu wynika, że zjawisko pojawia się nieregularnie. Odpowiem więc standardowo: zacina się

> silniczek krokowy od LPG zwany attuatorem. Należy: wymontować, wyczyścić gniazdo i tłoczek,

> zamontować, niedokręcać wkrętów do końca, właczyć silnik, przełaczyć na LPG, wyłaczyć silnik

> (krokowiec się zamyka i ustala sobie pozycję środkową w gnieździe), dokręcić lekko wkręty.

> Dodatkowo wtyk i gniazdo przemyć Kontaktem.

> Pozdr.

nie mam krokowego tylko śrubę

Napisano

> nie mam krokowego tylko śrubę

Więc nie pisz, że masz II gen. Masz I gen. Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Pewnie masz reduktor > AT 90

a tego nie wiem a ma to jakies znaczenie ?

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Jak sprawdzisz to Ci powiem ( napiszę )

w weekend robiłem odcięcie pompy paliwa i patrzyłem na reduktor ale tam nic nie widać a nie chciało mi się go odkręcać więc nie mam pojęcia jaki to typ zlosnik.gif

Napisano

> w weekend robiłem odcięcie pompy paliwa i patrzyłem na reduktor ale tam nic nie widać a nie chciało

> mi się go odkręcać więc nie mam pojęcia jaki to typ

Nie wierzę zeby nie byo typu icon_rolleyes.gif

W takim razie zrób fotkę.

Napisano
  • Autor

> Nie wierzę zeby nie byo typu

> W takim razie zrób fotkę.

znaczy się jest pewnie typ reduktora ale mało miejsca i nic nie widać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.