Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

auto typu Berlingo, Caddy, Kangoo z automatem

Featured Replies

Napisano

Drodzy,

Chodzi o użytkowe, ale do użytkowań cywilnych, rodzinnych, wakacje, wyjazdy, ale także codzienne dojazdy do pracy w mieście.

Czyli wersje "rodzinne" bez gołej blachy w środku, z tymi fikuśnymi półkami, schowkami. Chodzi o auto nowe. Silnik, rodzaj paliwa nieistotny, choć te 90-100KM powinien mieć.

Czy są takie z automatyczną skrzynia ?, niekoniecznie klasycznym hydraulikiem, mogą być DSG, MCP itd., czyli cokolwiek byle nie zmieniać ręcznie.

Niestety Berlingo/Partnera/Kangoo nie da się takiego kupić. Kangoo do niedawna było z benzynowym 1.6, teraz nie ma frown.gif. Są za to:

- Vw Caddy z DSG

- Skoda Roomster z DSG - podobno paskudnie rdzewieje. Podobno, czy realnie ?

Co jeszcze ?

Mile widziana dostępność w opcji "uterenowienia" czyli podwyższenie i osłony progów, boków.

Ideałem było by coś takiego jak na fotce.

285099450-DSC02814.JPG

post-17870-14352513222594_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Zobacz moze jeszcze Skoda Yeti

Patrzyłem, autko bardzo bardzo fajne, ale po dopłaceniu za automat drogie w zestawieniu z tymi które przytaczałem jako przykłady.

Napisano

Moge sie mylic , ale wydaje mi sie jeszcze ze Fiat mial w swojej ofercie uterenowione Doblo , ale jak tam jest z automatem to nie wiem niewiem.gif

Edit: Fiat Doblo Adventure

Napisano
  • Autor

No i jest:

Doblo Dynamic 1.6 Multijet 16v 90 KM Dualogic

Muszę poczytać o tym Dualogic-u, czy się poprawił i ma akceptowalną trwałość. Kilka lat temu czytałem że wczesne wersje (i ich odpowiednik w Oplu) sprawiały problemy.

Po Caddy i Roomsterze to Doblo to pierwsze auto które się mieści w wymaganiach.

Napisano

> Zobacz moze jeszcze Skoda Yeti

Przecież to nawet nie stało koncepcyjnie koło blaszaka...

Napisano

> Moge sie mylic , ale wydaje mi sie jeszcze ze Fiat mial w swojej ofercie uterenowione Doblo , ale

> jak tam jest z automatem to nie wiem

> Edit: Fiat Doblo Adventure

Niestety dostępne tylko w brazylii frown.gif

Napisano
  • Autor

Odpowiadam sam sobie rotfl.gif

Nigdy nie myślałem że to powiem, bo czasem wyśmiewam proVAGowskie fobie w PL, ale na chwilę obecną wygrywa VW Caddy. Nie jest nawet jakoś znacząco droższy od konkurencji. DSG nie jest ideałem ale to jednak najlepsza ze skrzyń zautomatyzowanych, wolałbym hydrauliczny automat, ale trochę DSG jeździ i wiadomo z grubsza czego się spodziewać, a fiatowski Dualogic to póki co egzotyka, nawet dla niektórych ASO. Nie chcę by uczyli się "na mnie".

Caddy nie ma w opcji "uterenowienia" ale cóż, widać nie można mieć wszystkiego......

Najbardziej z racji sympatii do marki pasowało by mi Berlingo w "uterenowionej" wersji XTR, ale nie ma w ogóle automatu w ofercie frown.gif

Szukajmy dalej.......może ktoś coś wymyśli......

Napisano

Hmm... A zauwazyles ,ze cennik caddiego jest netto ? Pamietam jak kupowalismy doblo , caddy w cenniku stalo tyle co doblo tylko fiat podawal ceny brutto a vw netto no.gif

Napisano
  • Autor

> Hmm... A zauwazyles ,ze cennik caddiego jest netto ? Pamietam jak kupowalismy doblo , caddy w

> cenniku stalo tyle co doblo tylko fiat podawal ceny brutto a vw netto

jezusicku, faktycznie sciana.gif

dzięki ok.gif

Napisano

> jezusicku, faktycznie

> dzięki

Nie przejmuj się , mnie też nabrali. Najtańszy i zarazem najfajniejszy jest citroen ale cHyba nie maja automatu frown.gif

Napisano

Quote:

Czyli wersje "rodzinne" bez gołej blachy w środku

Jeżeli nic nie zmienili to "cywilna" wersja Kangoo jest "blaszana" w środku

Napisano

a może VW Touran? nie wime jak z możliwością składania siedzeń, ale może by również jako uzytkowe się spełniło jako tako ok.gif

Napisano

> jezusicku, faktycznie

> dzięki

wydaje mi się, że zostaje Ci tylko Roomster Scout DSG, ale bagażnik relatywnie mały, chyba że dla 2 osób, lub 2+1

albo

jakieś kombi zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> a może VW Touran? nie wime jak z możliwością składania siedzeń, ale może by również jako uzytkowe

> się spełniło jako tako

Touran jest mega drogi i nie podoba mi się.

Generalnie miniwany opadają, bo są 20-25% droższe od cywilnych, rodzinnych dostawczaków i są nisko zawieszone - jak auta osobowe.

Napisano

> Przecież to nawet nie stało koncepcyjnie koło blaszaka...

Zgadza sie , Ale napisalem to jako ciekawostke , ktora byc moze spelniłaby wymagi przyszłego nabywcy pojazdu

Napisano

> Zgadza sie , Ale napisalem to jako ciekawostke , ktora byc moze spelniłaby wymagi przyszłego

> nabywcy pojazdu

hmmm... Z mojego pktu widzenia to kupa na kołach, ale - póki co - jeszcze tego nie wycofali, więc widać chętni są...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.