Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czym usunąć gumę z uchwytów drzwi?

Featured Replies

Napisano

Potrzebuję "zdjąć" gumę z uchwytów zamykania drzwi. Kiedyś była tam cienka powłoka gumowa.Teraz są podrapane i bardzo mnie to razi.Mam w zamyśle pomalowanie tych elementów. Nie wiem czy nadaje się do tego aceton.Obawiam się, że rozpuści mi całe uchwyty.Jakieś pomysły?

Napisano

tylko płyn hamulcowy

Napisano

Manual od SSP: klik.

Quote:

Plastikowy panel z guzikami pierwsze co trzeba było wyczyścić. Nalałem gorącej wody z płynem do umywalki i zanurzyłem na 10 minut. Po wyciągnięciu guma z uwagi na temperaturę zrobiła się biała ( a nie przezroczysta ) na dodatek łatwo było ją zdjąć z pow. przycisku. Od razu zabrałem się do roboty i po 5 minutach miałem prawie jak nowe przyciski z usuniętą gumą ochronną + brak paznokci na kciuku i wskazującym

Co prawda przyciski to nie klamki, ale może coś pomoże. zlosnik.gif

Napisano

> Potrzebuję "zdjąć" gumę z uchwytów zamykania drzwi. Kiedyś była tam cienka powłoka gumowa.Teraz są

> podrapane i bardzo mnie to razi.Mam w zamyśle pomalowanie tych elementów. Nie wiem czy nadaje

> się do tego aceton.Obawiam się, że rozpuści mi całe uchwyty.Jakieś pomysły?

W mondeo - usterka standardowa. Te wewnetrzne uchwyty sie strasznie wycieraja.

bez wykrecania, owinelem kawalkiem folii i uchwyty potraktowalem takim aluminiowym miekkim czyms do mycia naczyn. odrobina wody i pieknie zeszlo. balem sie zeby nie porysowac plastiku ale widze ze ktos kto mi metode zaproponowal wiedzial jak sie to robi waytogo.gif

Napisano

Na forum Renault Laguny jest poradnik o zmywanu tej "gumy" (Laguna II -> Poradniki czy jakos tak), gosc uzyl plynu z Ambi Pur'a, ze zdjec widac, ze zeszlo pieknie.

Link

Napisano
  • Autor

> Na forum Renault Laguny jest poradnik o zmywanu tej "gumy" (Laguna II - Link

Niestety trzeba się rejestrować.Nie chciało mi się, ale z problemem już się uporałem.Zdecydowałem się jednak na aceton w formie zmywacza do paznokici.

Teraz pozostaje lakierowanie.Przy okazji prysnę panel przedni i kółko przy lewarku zmiany biegów.

Napisano

> Potrzebuję "zdjąć" gumę z uchwytów zamykania drzwi. Kiedyś była tam cienka powłoka gumowa.Teraz są

> podrapane i bardzo mnie to razi.Mam w zamyśle pomalowanie tych elementów. Nie wiem czy nadaje

Podobna przypadłosć mają wszelakie bravy/maree.

Poszukaj na kąciku BravoBravaMareaMultipla w tzw. śmietniku.

Był tam manual jak regenerować te wewn. klamki.

Oczywiście było o usunięciu gumy oraz jak i czym malować.

Napisano

A ja trochę inaczej, ale w tej samej sprawie zapytam.

Czy są jakieś farbki do uzupełniania ubytków w takiej gumie?

Mam kilka rysek na jasnych rączkach, spod których widać czarny plastik i nie chcę całości zrywać, tylko zamalować / uzupełnić powłokę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.