Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Serwo + pompa

Featured Replies

Napisano

Z czego założyć można serwo, żeby pasowało bez większej rzeźby hmm.gif? Ew.komplet z pompą, chociaż pompa na razie daje rade...

Niestety moje serwo się kończy powoli, jak dłużej auto postoi traci podciśnienie... więc czeka mnie wymiana...

Wspomnę również, że obsługiwać ma hamulce z tłoczkami 54mm z przodu i tarczami z tyłu...

Napisano

Może palio. Do przeróbki

- zaślepienie jednego wyjścia w pompie (wkręcić odpowietrznik z zacisku)

-przeniesienie linki gazu (nawiercić dziurkę w innym miejscu)

Albo brać zestaw od UT. gajoss chyba ostatnio wyprzedawał się z tego

Napisano

> Może palio. Do przeróbki

> - zaślepienie jednego wyjścia w pompie (wkręcić odpowietrznik z zacisku)

> -przeniesienie linki gazu (nawiercić dziurkę w innym miejscu)

> Albo brać zestaw od UT. gajoss chyba ostatnio wyprzedawał się z tego

Niestety już sprzedałem. Ja mam pompę i serwo z bravo i daję radę, nie trzeba przenosić linki gazu, tylko trzpień od serwa do pedału trzeba o jakieś 1.5cm skrócić.

Napisano

> Z czego założyć można serwo, żeby pasowało bez większej rzeźby ? Ew.komplet z pompą, chociaż pompa

> na razie daje rade...

serwo z Punto I + pompa z UT pasuje zasadniczo bez przeróbek (mam, więc nie teoretyzuję).

> Niestety moje serwo się kończy powoli, jak dłużej auto postoi traci podciśnienie... więc czeka mnie

> wymiana...

wiesz, to jakaś nowa teoria... Twoim zdaniem jak długo ma się utrzymywać podciśnienie? tydzień? biglaugh.gifhehe.gifzlosnik2.gifrotfl.gif wdepnij hampelek i odpal silnik - jak pedał się obniży wyczuwalnie, to serwo masz OK.

przecież po wyłączeniu silnika wystarczy 2~3x nadepnąć pedała hamulcowego, by ten stał się twardy - z braku podciśnienia właśnie. Ty tak nie masz? niewiem.gif

> Wspomnę również, że obsługiwać ma hamulce z tłoczkami 54mm z przodu i tarczami z tyłu...

no to pompka z tłoczkami 22,22 - daje radę waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> wiesz, to jakaś nowa teoria... Twoim zdaniem jak długo ma się utrzymywać podciśnienie? tydzień?

> wdepnij hampelek i odpal silnik - jak pedał się obniży wyczuwalnie, to serwo masz OK.

> przecież po wyłączeniu silnika wystarczy 2~3x nadepnąć pedała hamulcowego, by ten stał się twardy -

> z braku podciśnienia właśnie. Ty tak nie masz?

Zaraz po zgaszeniu auta jak nacisnę ze 3 razy to jeszcze serwo działa i słychać charakterystyczne psssy.

Ale jak zgaszę auto i przyjdę za godzinę to przy próbie wciśnięcia hamulca od razu jest twardy... całkowity brak podciśnienia...

I pierwsze słyszę aby podciśnienie w serwie samo znikało... przed wystąpieniem objawów kiedy bym nie wsiadł do auta zawsze było, nawet po dwóch-trzech dniach stania...

Napisano

> Zaraz po zgaszeniu auta jak nacisnę ze 3 razy to jeszcze serwo działa i słychać charakterystyczne

> psssy.

> Ale jak zgaszę auto i przyjdę za godzinę to przy próbie wciśnięcia hamulca od razu jest twardy...

> całkowity brak podciśnienia...

> I pierwsze słyszę aby podciśnienie w serwie samo znikało... przed wystąpieniem objawów kiedy bym

> nie wsiadł do auta zawsze było, nawet po dwóch-trzech dniach stania...

podmień zaworek jednokierunkowy - może on jest przyczyną.

pozdr

Napisano

Są jeszcze jakieś inne rozwiązania jeśli chodzi o wymianę z 1.0ie serwa i pompy pod hamulce przód 257mm tak by nie modzić?

Napisano
  • Autor

> Są jeszcze jakieś inne rozwiązania jeśli chodzi o wymianę z 1.0ie serwa i pompy pod hamulce przód

> 257mm tak by nie modzić?

jeśli masz sprawną pompę i serwo to nie musisz nic zmieniać... działają bardzo dobrze... pompa wystarcza nawet przy tłoczkach 54 z przodu i tarczach z tyłu... tylko jest "miękki" pedał... bo pompa większy skok ma przy tych heblach...

• 11 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

Odgrzewam kotleta...

Teraz już serwo syczy ciągle przy pedale wciśniętym do około połowy...

i obroty szaleją wtedy.

Czyli definitywnie do wymiany zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.