Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaka średnica trzonków zaworów w 1.2 8v 75?

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie.

W 1.4 jest 6mm i wydaje się to po prostu cienkie jak zapałka.... pytanie czy każe fire tak ma?

Napisano

> Jak w temacie.

> W 1.4 jest 6mm i wydaje się to po prostu cienkie jak zapałka.... pytanie czy każe fire tak ma?

7mm

Napisano
  • Autor

> 7mm

Czyli ciut grubsze niż w 1.4?

Napisano

> Czyli ciut grubsze niż w 1.4?

Na to wygląda. Nie wiem bo nie mierzyłem w 1.4. Punto 75 ma trzonki 7mm mierzone suwmiarką bo akurat mam rozebraną głowicę i sprawdziłem. Jeśli potrzebujesz jeszcze jakieś wymiary zaworów to daj znać póki mam głowicę na stole.

Napisano
  • Autor

> Na to wygląda. Nie wiem bo nie mierzyłem w 1.4. Punto 75 ma trzonki 7mm mierzone suwmiarką bo

> akurat mam rozebraną głowicę i sprawdziłem. Jeśli potrzebujesz jeszcze jakieś wymiary zaworów

> to daj znać póki mam głowicę na stole.

W sumie też mam gdzieś taką głowicę ale wczoraj już późno było i wolałem zapytać ale resztę już sobie porównam na żywo jak ją odkopię hehe.gif

Wygląda na to, że przeproszę się z 1.2 i ponownie zagości ono u mnie pod maską. To będzie najtańsza opcja bo już mi tęskno to psyt psyt, dzisiaj w nocy mi się śniło że turbina puściła chmurę olejową hehe.gifspineyes.gif

Napisano

Moze teraz 16v wyprobujesz hehe zlosnik.gif

Zreszta lepiej nie bo one cienkie denka maja, zaraz bys zepsul 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Moze teraz 16v wyprobujesz hehe

> Zreszta lepiej nie bo one cienkie denka maja, zaraz bys zepsul

Tego jeszcze nie psułem smile.gif ale podziękuję. Za dużo zmian a chcę jak zwykle - po taniości.

Połasiłem się na nowszy motorek to się okazał papierowy, teraz kupię jakieś 1.2 i z odprężeniem, olejami, płynami się w 1000zł zmieszczę i jakoś tam sobie będzie śmigać... do następnego ka-bum hehe.gif

Napisano

> W sumie też mam gdzieś taką głowicę ale wczoraj już późno było i wolałem zapytać ale resztę już

> sobie porównam na żywo jak ją odkopię

> Wygląda na to, że przeproszę się z 1.2 i ponownie zagości ono u mnie pod maską. To będzie najtańsza

> opcja bo już mi tęskno to psyt psyt, dzisiaj w nocy mi się śniło że turbina puściła chmurę

> olejową

Nie lepiej zrobić głowicę w 1.4 pod zawory z 1.2 niż cofać się w rozwoju pakując 1.2 ?

Napisano
  • Autor

> Nie lepiej zrobić głowicę w 1.4 pod zawory z 1.2 niż cofać się w rozwoju pakując 1.2 ?

ale moje 1.4 jest rozdupcone w szrot i nie nadaj się nawet na stolik...

Jak mam kupować drugi to 1.2 jest połowę tańsze od 1.4 i nie ma debilnego wariatora którego i tak nie zdążyłem użyć a na mrozie terkotał...

1.2 też mi ładnie hulało.

Napisano

> ale moje 1.4 jest rozdupcone w szrot i nie nadaj się nawet na stolik...

Już popsułeś?

Się nie chwaliłeś czy ominąłem?

> Jak mam kupować drugi to 1.2 jest połowę tańsze od 1.4 i nie ma debilnego wariatora którego i tak

> nie zdążyłem użyć a na mrozie terkotał...

> 1.2 też mi ładnie hulało.

Ale 1,2 będzie miało troszke polatane, a te nowe 1,2 to już lekko inne silniki

Napisano
  • Autor

> Już popsułeś?

> Się nie chwaliłeś czy ominąłem?

Ominąłeś.

Urwał się zawór i zrobił z silnika marmoladę.

> Ale 1,2 będzie miało troszke polatane, a te nowe 1,2 to już lekko inne silniki

Nowego nie chcę, kupię stary taki jak miałem - polatany i dobrze chodził. Zatarłem go bo nie dopilnowałem znikającego oleju w ilościach mega-kosmicznych (winne było IHI).

Napisano

> Ominąłeś.

> Urwał się zawór i zrobił z silnika marmoladę.

O qrapad.gif

> Nowego nie chcę, kupię stary taki jak miałem - polatany i dobrze chodził. Zatarłem go bo nie

> dopilnowałem znikającego oleju w ilościach mega-kosmicznych (winne było IHI).

ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.