Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaka instalacja do OPla Frontery A 2.0 8v?

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Na dobrą sekwencję BRC na wtryskach BRC szkoda raczej kasy (2600zł). Bo auto rocznie będzie robiło max 20-25tyś km, z kolei tania sekwencja i co chwile sypiące się wtryski nie bardzo mi pasuje (chyba, że jest coś co można bardzo tanim kosztem zregenerować lub wymienić najchętniej samemu). Co byście zaproponowali? Myślałem o instalacji mieszalnikowej w której nie bardzo co ma się popsuć (a jak już regeneracja reduktora jest tani) Proszę o porady.

Napisano

Przy spalaniu max. 10l/100km (mniej 2l silnik nie może spalać...) taka instalka zwróci sie po 1 roku, więc jaki masz problem? Na lepszy wynik nie masz co liczyć.

PS. No, chyba, że jesteś z Poznania lub Szkocji, to kombinuj dalej... wink.gif ale, wierz mi, kto tanio kupuje, 2x kupuje... Pozdr.

Napisano

Nie mam pewności, ale to jest chyba full-group, więc wtryskiwacze nie mogą być z całkiem dolnej półki.

Napisano

Zawsze możesz zrobić składankę i dać nawet najtańsze czerwone Valteki (jeśli wtrysk nie jest w full-group albo ma w miarę długi czas). I przy takim przebiegu rocznym, raz na dwa zmienisz sobie listwę na nową, bez żadnych regulacji, na zasadzie wyjmij-włóż i jeździsz dalej, a koszt listwy jak dobrze poszukasz to 120zł nawet i masz nowe wtryskiwacze. Jak dobrze pójdzie to przebieg na listwie będzie jeszcze większy, więc tylko się cieszyć. grinser006.gif Resztę gratów też można po taniości, a różnicy pewnie nie poczujesz nawet (np. między elektroniką BRC a STAG czy nawet jakimś Lecho, a różnica w cenie będzie).

Napisano
  • Autor

> Zawsze możesz zrobić składankę i dać nawet najtańsze czerwone Valteki (jeśli wtrysk nie jest w

> full-group albo ma w miarę długi czas).

No właśnie tego nie wiem jak tu jest, dlatego pytam speców smile.gif Walteki by mi pasowały bo są śmiesznie taniej, gdzieś całą listwę widziałem za 170zł raz na 20-30tyś km można sobie wymienić, a że auto nie będzie wiele jeździło to mi wystarczy na 2 lata lekko.

Napisano

> No właśnie tego nie wiem jak tu jest, dlatego pytam speców Walteki by mi pasowały bo są śmiesznie taniej,

Ale trzy stówki oszczędności mogą odbijać się czkawką.

Jeśli Valtek, to tylko szary, bo taki silnik może mieć dość krótkie czasy wtrysku. Nie wiem, czy nie lepszy byłby REG w podobnej cenie, ale mimo to mam mieszane uczucia.

Napisano

> No właśnie tego nie wiem jak tu jest, dlatego pytam speców Walteki by mi pasowały bo są śmiesznie

> taniej, gdzieś całą listwę widziałem za 170zł raz na 20-30tyś km można sobie wymienić, a że

> auto nie będzie wiele jeździło to mi wystarczy na 2 lata lekko.

SZARE CZERWONE Czyli na dobrą sprawę masz za 140zł listwę Valtek 2OHM w domu. wink.gif

Napisano
  • Autor

> SZARE CZERWONE Czyli na dobrą sprawę masz za 140zł listwę Valtek 2OHM w domu.

No właśnie, byłem u gazownika który zwykle montuje takie wtryski powiedział, że do tego silnika się nie nadają. Zapytałem się dlaczego usłyszałem, bo to terenówka i muszą być mocniejsze grinser006.gif

Napisano

> nie nadają. Zapytałem się dlaczego usłyszałem, bo to terenówka i muszą być mocniejsze

Tak. Muszą mieć z tego względu zdecydowanie solidniejszą budowę. hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Tak. Muszą mieć z tego względu zdecydowanie solidniejszą budowę.

wysypał mi się silnik i chyba jednak będzie 16v od calibry wstawiony ale to już gaz chyba będzie taki sam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.