Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprężarka klimatyzacji. Jaką kupić?

Featured Replies

Napisano

Używaną ale sprawną czy po regeneracji? Nowe to pomijam bo wiadomo, ze zawsze lepiej, ale wujek nie ma tyle kasy więc szuka tańszego rozwiązania.

Ma ktoś doświadczenie z regenerowanymi? Nie są robione na łapu capu byle działało przez krótki okres gwarancyjny, a potem "martw się sam"?

Napisano

> Używaną ale sprawną czy po regeneracji? Nowe to pomijam bo wiadomo, ze zawsze lepiej, ale wujek nie

> ma tyle kasy więc szuka tańszego rozwiązania.

> Ma ktoś doświadczenie z regenerowanymi? Nie są robione na łapu capu byle działało przez krótki

> okres gwarancyjny, a potem "martw się sam"?

uzywka to loteria. jak lezy niezabezpieczona to mozna ja na smietnik wyrzucic. tak samo nie sprawdzisz wydajnosci jak nie zamontujesz i nie nabijesz. jak bedzie lipa to jestes w plecy. ja regeneruje dla klientow w www.euro-klima.pl narazie reklamacji nie mialem ale niecaly rok dopiero sie tym zajmuje. sam u siebie mam uzywke z 2001 roku i dziala idealnie

Napisano
  • Autor

> uzywka to loteria. jak lezy niezabezpieczona to mozna ja na smietnik wyrzucic. tak samo nie

> sprawdzisz wydajnosci jak nie zamontujesz i nie nabijesz. jak bedzie lipa to jestes w plecy.

> ja regeneruje dla klientow w www.euro-klima.pl narazie reklamacji nie mialem ale niecaly rok

> dopiero sie tym zajmuje. sam u siebie mam uzywke z 2001 roku i dziala idealnie

mam okazję kupić u mnie w mieście, rozmawiałem z kolesiem co twierdzi, że autem jeżdził do końca kwietnia i wszystko działało, teraz sprzedaje części ze swojego auta bo nie opłaca mu się naprawiać. Jeśli stało ze szczelnym układem to chyba warto co?

Napisano

> mam okazję kupić u mnie w mieście

Nikt gwarancji na używaną z demontażu samochodu Ci nie da, ale wolałbym taką, niż regenerowaną.

Sam dwa lata temu stałem przed podobnym problemem. Stanęło na tym, że wyszukałem na allegro samochód z niedużym przebiegiem, który szedł na rozbiórkę. Sprężarka z odzysku do tej pory działa, przejechała kilkadziesiąt tys. km. - dobry zakup za małe pieniądze.

Napisano

do jakiego auta potrzebujesz ?

Napisano
  • Autor

> do jakiego auta potrzebujesz ?

do omegi 2.0 16v z 98r

Napisano

Ostatnio załatwiałem Valeo po regeneracji za ok 1000 zł do Paska i gościu jak narazie zadowolony jak narazie 3 miesiące a;e musiał oddać starą

Napisano

> Ostatnio załatwiałem Valeo po regeneracji za ok 1000 zł do Paska i gościu jak narazie zadowolony

> jak narazie 3 miesiące a;e musiał oddać starą

A ja kupiłem nową do nexii za 169 zł.

http://allegro.pl/daewoo-nexia-sprezarka-klimatyzacji-nowa-orygin-i1696229452.html

I czuję, że moja odpowiedz pomogła autorowi dokładnie tak samo jak twoja.

Napisano

> do omegi 2.0 16v z 98r

poszukaj może też nowych. czasami zdarzają się takie oferty, że za zwrot starej sprężarki, otrzymujesz kaucję. np tutaj masz taką sprężarka klimatyzacji z taką opcją

Napisano
  • Autor

> poszukaj może też nowych. czasami zdarzają się takie oferty, że za zwrot starej sprężarki,

> otrzymujesz kaucję. np tutaj masz taką sprężarka klimatyzacji z taką opcją

dzieki za info ok.gif

jutro będę wiedzial, czy używkę, którą dzisiaj kupiłem, a była również dzisiaj zdemontowana ze sprawnego układu będzie działala.

jak nie to się pomyśli waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.