Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Viaken KKL Line OBD Usb... poldczepię się tym do opla ?

Featured Replies

Napisano

Siema. Zanabyłem swego czasu interfejs diagnostyczny viakena z dedykacją do grupy VAG dokładnie ten:

http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=321 (tylko bez okrągłego kabla LT)

Pytanko czy mogę za pomocą tego interfejsu odczytać kody błędów z astry F 1996 X16SZR (wtyk 16pin czyli pewnie obd2). Jeszcze nie przymierzałem, ale kabel dołączony w komplecie powinien pasować. Pytanie tylko czy niczego nie skopię w ECU (chodzi tylko o odczyt kodów Opel Scannerem).

Napisano

> (chodzi tylko o odczyt kodów Opel Scannerem).

Opelscanner ma własny interfejs z uProcesorem. Pozdr.

Napisano
  • Autor

OK. Wykonałem odczyt przyrządem KM-1437 (czyli spinaczem hehe.gif ) i zonk - zwarcie pinów nie powoduje wywołania żadnego kodu - nawet kodu zerowego sciana.gif

Robiłem to wcześniej kilkukrotnie i nie miałem żadnych problemów. Teraz po prostu kontrolka wcale nie miga. Ktoś ma jakieś pomysły? Piny na pewno właściwe. Próbowałem z/bez pedałem gazu/hamulca w podłodze... Bez zmian.

Napisano

Wepnij się bezpośrednio w piny na wtyczce sterownika. Jeśli to nie da rezultatu, to być może ECU uległ jakiejś awarii.

Wywołaj dowolny błąd (np: odłącz wtyczkę czujnika temp. podczas pracy silnika). Sprawdź czy check się zapali i czy wtedy błąd da się odczytać.

Napisano

ja mam viakena kkl obdII i zczytuje błędy z astry II programami opcom i abcom.

opelscaner tego kabla nie widzi .

Napisano

> OK. Wykonałem odczyt przyrządem KM-1437 (czyli spinaczem ) i zonk - zwarcie pinów nie powoduje

> wywołania żadnego kodu - nawet kodu zerowego

> Robiłem to wcześniej kilkukrotnie i nie miałem żadnych problemów. Teraz po prostu kontrolka wcale

> nie miga. Ktoś ma jakieś pomysły? Piny na pewno właściwe. Próbowałem z/bez pedałem

> gazu/hamulca w podłodze... Bez zmian.

miałem tak samo w astrze 99r.żadnych mrugnięć.okazało się że w nowszych sterownikach jeśli nie ma żadnych błędów to nie zaczyna całej procedury na spinaczu.potem podłączyłem go pod kompa i faktycznie zero błędów.

Napisano

> ja mam viakena kkl obdII i zczytuje błędy z astry II programami opcom i abcom.

USB czy COM ??

Napisano

> na usb

Mam jego 2 fejsy jeden na COM i drugi na USB.

Nie ktore Ople czasami pojda na tym COM a na USB jeszcze zaden nie zlapal polaczenia.

Moze teraz cos zmienil, moje juz maja pare lat.

Napisano

ja kupiłem rok temu.

moja astre g 1.6 8v podpinam bez problemu

kolegi astre g 1.7 td isuzu też zczytał - z tym że bloki pomiarowe nie zaskoczyły.

omege 94r. próbowałem ale nie dało rady.

poza tym. vw polo 99,r polo 2002r. i golf 2001r bez problemu czyta

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.