Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pekniete mocowanie wahacza

Featured Replies

Napisano

Siema

Mam problem buu.gif Dzisiaj cos caly czas skrzypialo pod podloga pasazera az nagle pod koniec dnia byl glosny huk (jechalem po rownej ulicy). Zaczela mi sie zmieniac zbieznosc w zaleznosci od tego czy hamuje czy przyspieszam. Zagladam pod auto a tam pekniete mocowanie wahacza do budy (pod stronie pasazera, przednie mocowanie). Da rade to pospawac bez wyjmowania silnika? Ile to moze kosztowac? Jak to mozliwe, ze w 4 letnim aucie sie cos takiego stalo? beksa.gif

https://www.dropbox.com/gallery/7787497/1/pekniety%20sej?h=267099

Napisano

> Siema

> Mam problem Dzisiaj cos caly czas skrzypialo pod podloga pasazera az nagle pod koniec dnia byl

> glosny huk (jechalem po rownej ulicy). Zaczela mi sie zmieniac zbieznosc w zaleznosci od tego

> czy hamuje czy przyspieszam. Zagladam pod auto a tam pekniete mocowanie wahacza do budy (pod

> stronie pasazera, przednie mocowanie). Da rade to pospawac bez wyjmowania silnika? Ile to moze

> kosztowac? Jak to mozliwe, ze w 4 letnim aucie sie cos takiego stalo?

> https://www.dropbox.com/gallery/7787497/1/pekniety%20sej?h=267099

wg mnie spawasz ustawiasz zbierznosci i jedziesz dalej ale niech sie wiecj doswiadczeni wypowiedza

Napisano

> Siema

> Mam problem Dzisiaj cos caly czas skrzypialo pod podloga pasazera az nagle pod koniec dnia byl

> glosny huk (jechalem po rownej ulicy). Zaczela mi sie zmieniac zbieznosc w zaleznosci od tego

> czy hamuje czy przyspieszam. Zagladam pod auto a tam pekniete mocowanie wahacza do budy (pod

> stronie pasazera, przednie mocowanie). Da rade to pospawac bez wyjmowania silnika? Ile to moze

> kosztowac? Jak to mozliwe, ze w 4 letnim aucie sie cos takiego stalo?

> https://www.dropbox.com/gallery/7787497/1/pekniety%20sej?h=267099

Jak ten samochód ma 4 lata to pojechałbym do ASO, wygląda mi to na pominięcie zgrzewów krytycznych, a więc na wadę fabryczną która zagraża bezpieczeństwu. Może to byc cała seria samochód lub porostu ktoś olał zgrzewy. Może da się coś wywalczyć bo takie coś nie ma prawa zaistnieć w takim miejscu. Poszukaj na necie o zgłaszaniu takich usterek do odpowiednich instytucji. Najpierw spróbuj w Fiacie a potem dalej. Nie daj się zmyć bo będą starać się wmówić nie stworzone rzeczy..

Napisano
  • Autor

W ASO moga zwalic wine na sprezyny -40/-40 sick.gif W takim razie podjade do mechanika zeby mi to pospawal. Obejzalem dokladnie mocowanie wahacza od strony kierowcy i tam tez jest pekniecie lecz o wiele mniejsze i sie nie rozchodzi. sick.gif

Napisano

Kuwa to może coś podobnego u mnie. Dałeś mi teraz do myślenia. Muszę to jutro koniecznie sprawdzić shocked.gif

Napisano

> W ASO moga zwalic wine na sprezyny -40/-40 W takim razie podjade do mechanika zeby mi to

> pospawal. Obejzalem dokladnie mocowanie wahacza od strony kierowcy i tam tez jest pekniecie

> lecz o wiele mniejsze i sie nie rozchodzi.

załóż serie i jedz do aso

Napisano

> Jak ten samochód ma 4 lata to pojechałbym do ASO, wygląda mi to na pominięcie zgrzewów krytycznych,

> a więc na wadę fabryczną która zagraża bezpieczeństwu. Może to byc cała seria samochód lub

> porostu ktoś olał zgrzewy. Może da się coś wywalczyć bo takie coś nie ma prawa zaistnieć w

> takim miejscu. Poszukaj na necie o zgłaszaniu takich usterek do odpowiednich instytucji.

> Najpierw spróbuj w Fiacie a potem dalej. Nie daj się zmyć bo będą starać się wmówić nie

> stworzone rzeczy..

coś w tym jest, bo u mnie ten sam problem w roczniku 2002, z tego co wiem to u innych tez się to pojawiało

Napisano

> W ASO moga zwalic wine na sprezyny -40/-40 W takim razie podjade do mechanika zeby mi to

> pospawal. Obejzalem dokladnie mocowanie wahacza od strony kierowcy i tam tez jest pekniecie

> lecz o wiele mniejsze i sie nie rozchodzi.

zaloz serie i jedz walczyc do ASO. A rownoczesnie bym puscil pisemko do FAP

Napisano

trudnosc spawani apolega na tym ze jak sie kulwawo pospawa to beda jaja ze zbieznoscia

Napisano

> trudnosc spawani apolega na tym ze jak sie kulwawo pospawa to beda jaja ze zbieznoscia

Amen

Nie kombinujcie, włóżcie seryjne części i do ASO, potem pisemko FAP i jak dobrze pamiętam to się jeszcze zgłaszało do jakieś instytucji. Może jak więcej osób ruszy swoje 4 litery to coś pozytywnego z tego wyjdzie.

A z spawaniem to tak wygląda, że może ściągnąć blachę na którąś stronę i za chiny nie ustawicie zbieżności.

Napisano

Fiat zawsze musiał jakiegoś babola odpitolić.

miałem ccsa z 97r na zawiasie -35/-35 przebieg 220 000 tyś i żadnych pęknięć i urwań teraz mam następnego ccsa 97r i nie widać naswt malutkiego pęknięcia.

może w nowszych SC jakaś wada na taśmnie była

Napisano

> Fiat zawsze musiał jakiegoś babola odpitolić.

Fiat czy nie fiat. Każda marka ma jakieś wpadki.

Przykładów wiele..

PUG 307 - zapalanie się silnika?

Golf MKV - lipton z mrozem i drzwiami?

Można wymieniać i wymieniać.

Napisano

> Fiat czy nie fiat. Każda marka ma jakieś wpadki.

> Przykładów wiele..

> PUG 307 - zapalanie się silnika?

> Golf MKV - lipton z mrozem i drzwiami?

> Można wymieniać i wymieniać.

to prawda, mój kolega ma swifta rocznik 98 i też mu pękło mocowanie wachacza

Napisano

> trudnosc spawani apolega na tym ze jak sie kulwawo pospawa to beda jaja ze zbieznoscia

Zależy gdzie będziesz spawał. Jak u Ryska co wczoraj w śtodole jeszcze świniaki trzymał a dzis ma wielki "warśtat blacharski" i jest bogiem mrygomata to pewnie tak będzie. Doświadczony macher będzie wiedział jak to zrobić.

Napisano

> Możliwe, nie jesteś pierwszy

Przyznaj sie ze byles w robocie jak go skladali i maczales w tym swoje palce 270751858-jezyk.gifhehe.gifwink.gifzlosnik.gif

Napisano

> Przyznaj sie ze byles w robocie jak go skladali i maczales w tym swoje palce

Myślę, że tak zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Zależy gdzie będziesz spawał. Jak u Ryska co wczoraj w śtodole jeszcze świniaki trzymał a dzis ma

> wielki "warśtat blacharski" i jest bogiem mrygomata to pewnie tak będzie. Doświadczony macher

> będzie wiedział jak to zrobić.

Robie w zakladzie lakierniczo-blacharskim z prawdziwego zdarzenia wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.