Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Marketowy skuter router za 1399zł

Featured Replies

Napisano

witajcie

orientuje się ktoś jaki tam jest silnik? (kod) Znajomy prosił mnie żebym sprawdził czy da się coś z tego wycisnąć zmieniając cylinder i inne graty.

Napisano

> witajcie

> orientuje się ktoś jaki tam jest silnik? (kod) Znajomy prosił mnie żebym sprawdził czy da się coś z

> tego wycisnąć zmieniając cylinder i inne graty.

taki sam jak w tamtym i tym

Napisano

> taki sam jak w tamtym i tym

Nie, w tamtym jest o tyle wiecej koni co ten ma mniej o tego o ktorym autor pisze facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> witajcie

> orientuje się ktoś jaki tam jest silnik? (kod) Znajomy prosił mnie żebym sprawdził czy da się coś z

szczerze, skupiłbym się na jego miejscu na tym, żeby ten skuter dobrze działał...

Napisano

> szczerze, skupiłbym się na jego miejscu na tym, żeby ten skuter dobrze działał...

Czemu? Przecież cały zestaw tuningowy pasuje od hondy, cylinder i alternator od Kawasaki, tłok od Yamahy i mamy gotowy przepis na nieziemską moc zlosnik.gif

No i hamulce na pewno tarczowe, bedące w stanie wyhamować taki zestaw...

Napisano
  • Autor

> Czemu? Przecież cały zestaw tuningowy pasuje od hondy, cylinder i alternator od Kawasaki, tłok od

> Yamahy i mamy gotowy przepis na nieziemską moc

> No i hamulce na pewno tarczowe, bedące w stanie wyhamować taki zestaw...

80tkę bez problemu na serii się zatrzyma, ostatnio robiłem takiego moda w jakimś romecie, nawet to jechało bez większych problemów i zatrzymywało się też sensownie, a że mam dostęp do niemal wszystkich części w dobrych cenach to dlaczego komuś nie pomóc?

Napisano

> witajcie

Zapewne 139QMB.

ZTCMW to są do tego kity 72 ccm.

Osobiście nie polecam jednak takiego modu w sprzęcie za takie pieniądze - strach.

Napisano
  • Autor

> No mówię - pewne sprzęty nie są przeznaczone do pewnych zastosowań i trzeba się z tym pogodzić...

nie spotkałem się z problemem opisanym na elektrodzie, a skuter pokonał trasę piątek - łowicz czyli ponad 30km i prawie cały czas pełnym ogniem.

Napisano

> nie spotkałem się z problemem opisanym na elektrodzie, a skuter pokonał trasę piątek - łowicz czyli

> ponad 30km i prawie cały czas pełnym ogniem.

Wszystko - jak zwykle - zależy.

Póki co to ZTCW Ty mówisz o sprzęcie seryjnym a tam mowa o sprzęcie dłubanym.

Że sprzęt seryjny może jeździć praktycznie stale z łychą w opór to nic dziwnego - tak go producent stworzył.

50 łatwego życia nie ma, bo z jednej strony jest napalony małolat żądny wrażeń i takoż goły bez kasy (więc serwis słaby), a z drugiej strony spore wysilnenie średnie silnika (tym się nie jeździ na pół gwizdka, bo wtedy to vmax = 20 kmph :-) ).

Napisano
  • Autor

> Wszystko - jak zwykle - zależy.

> Póki co to ZTCW Ty mówisz o sprzęcie seryjnym a tam mowa o sprzęcie dłubanym.

ten skuter był dłubany, a ten który mam zamiar teraz dłubnąć nie jest mi znaną konstrukcją dlatego o niego pytałem, jakieś dziwadło na kółkach 10 cali zaledwie,

> Że sprzęt seryjny może jeździć praktycznie stale z łychą w opór to nic dziwnego - tak go producent

> stworzył.

z tym bywa różnie smile.gif

> 50 łatwego życia nie ma, bo z jednej strony jest napalony małolat żądny wrażeń i takoż goły bez

> kasy (więc serwis słaby), a z drugiej strony spore wysilnenie średnie silnika (tym się nie

> jeździ na pół gwizdka, bo wtedy to vmax = 20 kmph :-) ).

cel to osiągnięcie prędkości podróżnej ok 70km/h na tyl zależy właścicielowi i godzi się na obniżenie trwałości. Po prostu facet musi codziennie z Piątku do Kutna tym jeździć i nie chce być zawalidrogą. Jak ktoś zna ten kierunek to wiem, że tam nie można jechać zbyt powoli żeby nie stwarzać zagrożenia.

Napisano

> ...Po prostu facet musi codziennie z Piątku do Kutna tym jeździć i nie chce

> być zawalidrogą. Jak ktoś zna ten kierunek to wiem, że tam nie można jechać zbyt powoli żeby

> nie stwarzać zagrożenia.

Ma prawko kat.A?

Napisano

> Ma prawko kat.A?

Jakby miał to by nie kupował zapewne skuterka z supermarketu, bo prawie tyle kosztuje kurs...

Napisano
  • Autor

> Ma prawko kat.A?

gdyby miał to by o skuterze nie myślał.

Napisano

> ten skuter był dłubany, a ten który mam zamiar teraz dłubnąć nie jest mi znaną konstrukcją dlatego

> o niego pytałem, jakieś dziwadło na kółkach 10 cali zaledwie,

No to zależy JAKI skuter jest tym, o którym mówisz - czasem skutery miewają różne patenty ułatwiające chłodzenie cylindra.

> z tym bywa różnie

> cel to osiągnięcie prędkości podróżnej ok 70km/h na tyl zależy właścicielowi i godzi się na

> obniżenie trwałości. Po prostu facet musi codziennie z Piątku do Kutna tym jeździć i nie chce

> być zawalidrogą. Jak ktoś zna ten kierunek to wiem, że tam nie można jechać zbyt powoli żeby

> nie stwarzać zagrożenia.

Szczerze? Nie zdziwiłbym się, gdyby ten sprzęt na serii tak latał.

A co do obniżenia trwałości - ja bym się bał, bo na sprzęcie tych lotów znacznie wzrośnie prawdopodobieństwo awarii w drodze - pytanie, czy chętny na tjuninki nie poczuje się jak w czarnej dooopie, jak sprzęt klęknie, noc ciemna, deszcz pada, wilcy wyją a do domu daleko i trza padło pchać, bo właśnie przekładnia powiedziała "c'ya meeen"...

IMO ilość kasy jaka zostanie utopiona w tym sprzęcie będzie na poziomie zakupu skutera, który bez kombinacji osiągnie założone parametry...

Napisano

> gdyby miał to by o skuterze nie myślał.

Ale na taki sprzęt to mieć musi :-)

Napisano

> Szczerze? Nie zdziwiłbym się, gdyby ten sprzęt na serii tak latał.

Co innego v-max a co innego prędkość podróżna wink.gif

Napisano

> Co innego v-max a co innego prędkość podróżna

Obstawiam, że tyle da się cisnąć tego sprzęta.

Vmax w 50 to wypadkowa wieeeelu czynników z profilem drogi na czele - nawet nie przypuszczałem jak "górzyste" są drogi w mojej okolicy - dopiero teraz, zaopatrzony w dwukołowy "wykrywacz wzniesień" to dostrzegam ;-)

Napisano

> witajcie

Router to tylko nazwa handlowa. Sam posiadam "Romet & Arkus Router XL-50" z 2006 r. Faktycznie jest to Benzhou z silnikiem 139QMB. Widziałem kilka innych skuterów oraz motorowerów o klasycznej budowie z wymalowaną nazwą "Router". Silniki miały zarówno 4t jak i 2t.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.