Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki olej do podajnika w skuterze 2T?

Featured Replies

Napisano

Skosnooka Longjia 50-ka w przebiegiem nieca 2,5tkm. Byl jakis Shell ale nietenie to. Kolega mowi ze mixol leje i jest dzidzia. Poczytalem i pisza o kopceniu, nagarze itd - zdania jak zwykle podzielone

Mixol z orlenu to koszt kolo 12 zeta a jakies inne "markowe to wydatek prawie 3x wiekszy. Marka mi do niczego nie potrzebna ale nie chcialbym spaskudzic silnika

Prosze o jakies porady w w kwestii oleju

Dziekuje

Napisano

Mixol to olej mineralny a takowego sie nie leje do 2t (no chyba, ze chcesz go szybko zatrzec). Szukaj polsyntetyka lub syntetyka. Orlen ma siakis swoj olej polsyntetyczny za ~25pln.

Napisano
  • Autor

> Mixol to olej mineralny a takowego sie nie leje do 2t (no chyba, ze chcesz go szybko zatrzec).

> Szukaj polsyntetyka lub syntetyka. Orlen ma siakis swoj olej polsyntetyczny za ~25pln.

Cenna uwaga, dziekuje

Napisano

> Mixol to olej mineralny a takowego sie nie leje do 2t (no chyba, ze chcesz go szybko zatrzec).

> Szukaj polsyntetyka lub syntetyka. Orlen ma siakis swoj olej polsyntetyczny za ~25pln.

W makro w sobotę była promocja na Castrola syntetycznego do 2T - (Power 1 Racing) za ~ 30 zł.

Napisano

Co ty powiesz...

Moj ojcie bog wie ile kilometrow zrobil Syrenka a lal tylko miksol. O ile wiem Syrenka to 2t smile.gif

Napisano
  • Autor

> Co ty powiesz...

> Moj ojcie bog wie ile kilometrow zrobil Syrenka a lal tylko miksol. O ile wiem Syrenka to 2t

No wiesz. Dawno temu jak mialem z 13-14-15 lat i jezdzilem na wsi roznymi potworami z przedzialu 50-350 to tez lalo sie tylko mixol do paliwa bo zreszta nic innego chyba nie bylo. Pamietam tez ze lalo sie paliwo 86, jakies zielone czy niebieskie a moze i czerwone i wszystko pieknie chodzilo. teraz paliwo mamy standardowo minimum 95, technika jakby kolego poszla lekko do przodu. Jakby wyprodukowali nowa "syrenke" to tez pewnie wymagania co oleju byly by inne smile.gif

Napisano

od nowości na full syntetyk (obecnie 3100km) był castrol, mobil, obecnie motul ok.gif

Napisano

Kolega zrobił ponad 12 kkm na Mobil Racing ...

Jak dla mnie za drogi bo w moim mieście 49 zł brutto, a ciężko z przesyłką to taniej dorwać, chyba się karnę do Makro faktycznie.

Napisano

> Co ty powiesz...

> Moj ojcie bog wie ile kilometrow zrobil Syrenka a lal tylko miksol. O ile wiem Syrenka to 2t

W dobie gdy byl tylko mixol nie bylo innego wyboru wink.gif Ja nie zabraniam uzywania Mixolu, jezeli kolega chce to ja mu nie bronie wink.gif

Napisano

> W makro w sobotę była promocja na Castrola syntetycznego do 2T - (Power 1 Racing) za ~ 30 zł.

wczoraj kupiłem tylko litr zlosnik.gif

A dlaczego?

Bo produkowany był w lutym zeszłego roku wink.gif

Napisano
  • Autor

> wczoraj kupiłem tylko litr

> A dlaczego?

> Bo produkowany był w lutym zeszłego roku

Jaki ma to termin "przydatnosci" bez utraty swoich wlasciwosci?

Napisano

> Jaki ma to termin "przydatnosci" bez utraty swoich wlasciwosci?

Na etykiecie która odpadała już było napisane po angielskiemu jakoś że olej ma przydatność w określonym terminie i tyle, nic więcej o nim chyba nie było wspomniane.

Napisano
  • Autor

> wczoraj kupiłem tylko litr

> A dlaczego?

> Bo produkowany był w lutym zeszłego roku

Wiec jak wynika z linku we wczesniejszym wpisie ma jeszcze 3,5 roku trwalosci

5 lat

* Oleje silnikowe do sam. osobowych i ciężarowych oraz motocykli 2- i 4- suwowych.

Napisano

> Wiec jak wynika z linku we wczesniejszym wpisie ma jeszcze 3,5 roku trwalosci

> 5 lat

> * Oleje silnikowe do sam. osobowych i ciężarowych oraz motocykli 2- i 4- suwowych.

dokładnie ....

Teraz dopiero zauważyłem że dealer w Opolu sprzedaje Mobile z 2009 roku oslabiony.gif

Jutro jade kupić z 5 litrów zlosnik.gif Castrola

BTW kupiłem dodatkowo 4 litry za ok 100 zł netto zlosnik.gif prod. 16.07.2010 grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Kupilem jakis polsyntetyk 2T w Husqwarnie za 32 zeta bo na stacjach w mojej okolicy jedynie mineralnego Mixola za 12 zeta mieli. Wlalem doslownie z 980ml i obawiam sie ze moglem chwile bez oleju jezdzic ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.