Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] Kluczyk stacyjki-brak komunikacji

Featured Replies

Napisano

Jaka możne być przyczyna ze jak włączę zapłon to czasami zaczyna mrugać ikona auta z kluczykiem i nie mogę odpalić silnika? Rozrusznik wtedy nie działa. Pojawia się usterka - brak komunikacji z transporderen, nie odpowiedni kluczyk, po kilku wyłączeniach zapłonu jest ok i mogę odpalić auto

Napisano

CIM zaczyna sie kończyć. Dość częsta usterka. Przy odrobinie pecha może skonczyć sie lawetą

Napisano
  • Autor

> CIM zaczyna sie kończyć. Dość częsta usterka. Przy odrobinie pecha może skonczyć sie lawetą

hm a ile kosztuje nowy? a moze mozna to naprawic?

Napisano

> hm a ile kosztuje nowy? a moze mozna to naprawic?

Jakieś 5-6 stówek + konieczny Tech do zalogowania. Oczywiście przy założeniu że kluczyk jest na 433MHz bo jak nie to ponad 2 tysie

Można naprawiać ale IMHO gra nie warta świeczki jeśli jest ten tańszy CIM.

Na początek zrób update softu CIM , i zobzcz czy łapiesz sie na akcję serwisową z zapinką na CIM W ASO sie dowiesz po podaniu VIN

Miałem tak samo kiedyś ale nowy soft, zapinka i odpalanie po zgaśnieciu kontrolek na razie sprawę załatwiły wiec póki co nic z tym nie robię.

Napisano

Który masz rocznik. Bo w starszych rocznikach Astry H i Zafiry B to był standard. Podobno aktualizacja softu rozwiązywała ten problem

Napisano

> Podobno

> aktualizacja softu rozwiązywała ten problem

W moim przypadku problem sie po aktualizacji softu nie rozwiązał ale występował rzadziej. Dlatego równiez polecam nowy soft ale uprzedzam też że nie do końca pomaga. Dopiero po przejściu akcji serwisowej ze spinką na CIM jak na razie zero kłopotów a to już ze 3 miesiące albo i lepiej.

Na mocno uwalonym CIMie to też nie pomoże. Można spróbować przelutować styki w CIMie Manual jak to zrobić widzialem na astra-h.ru

Napisano

> W moim przypadku problem sie po aktualizacji softu nie rozwiązał ale występował rzadziej. Dlatego

> równiez polecam nowy soft ale uprzedzam też że nie do końca pomaga. Dopiero po przejściu akcji

> serwisowej ze spinką na CIM jak na razie zero kłopotów a to już ze 3 miesiące albo i lepiej.

> Na mocno uwalonym CIMie to też nie pomoże. Można spróbować przelutować styki w CIMie Manual jak

> to zrobić widzialem na astra-h.ru

Ja miałem zmiane softu a kluczyk gasł dopiero po odpaleniu.

Teraz sam z siebie gaśnie klika sekund po przekręceniu kluczyka.

Za to czasami nie chce odpalić, tylko kręci niewiem.gif

Napisano

> Za to czasami nie chce odpalić, tylko kręci

To nie CIM. Jednym z objawów padania CIMa jest sytuacja w której przekręcasz kluczyk w pozycję "zapłon" i nic sie nie dzieje z wyjątkiem migania kontrolki immobilisera. Wtedy też pojawia się błąd 1614 , 1616 i jeszcze jakiś ale nie pamiętam numeru. W moim przypadku były po takiej akcji zawsze te 2 pierwsze.

Napisano

> Ja miałem zmiane softu a kluczyk gasł dopiero po odpaleniu.

> Teraz sam z siebie gaśnie klika sekund po przekręceniu kluczyka.

To raczej ze zmianą softu nie ma za wiele wspólnego. Po prostu był błąd w pamięci komputera i dlatego nie gasł od razu.

Napisano
  • Autor

> Który masz rocznik. Bo w starszych rocznikach Astry H i Zafiry B to był standard. Podobno

> aktualizacja softu rozwiązywała ten problem

2004

Napisano
  • Autor

> Jakieś 5-6 stówek + konieczny Tech do zalogowania. Oczywiście przy założeniu że kluczyk jest na

> 433MHz bo jak nie to ponad 2 tysie

> Można naprawiać ale IMHO gra nie warta świeczki jeśli jest ten tańszy CIM.

> Na początek zrób update softu CIM , i zobzcz czy łapiesz sie na akcję serwisową z zapinką na CIM W

> ASO sie dowiesz po podaniu VIN

> Miałem tak samo kiedyś ale nowy soft, zapinka i odpalanie po zgaśnieciu kontrolek na razie sprawę

> załatwiły wiec póki co nic z tym nie robię.

Na akcji już byłem kilka miesięcy temu a do tamtego czasu wszystko było ok dopiero jakieś 2 tygodnie temu zaczęły sie problemy

Napisano

> To nie CIM. Jednym z objawów padania CIMa jest sytuacja w której przekręcasz kluczyk w pozycję

> "zapłon" i nic sie nie dzieje z wyjątkiem migania kontrolki immobilisera. Wtedy też pojawia

> się błąd 1614 , 1616 i jeszcze jakiś ale nie pamiętam numeru. W moim przypadku były po

> takiej akcji zawsze te 2 pierwsze.

Ale tech wykazał błąd w komunikacji, dlatego była zmiana softu

Napisano

> To raczej ze zmianą softu nie ma za wiele wspólnego. Po prostu był błąd w pamięci komputera i

> dlatego nie gasł od razu.

Ale mieli go usunąć skurczone byki

Napisano

> Ale tech wykazał błąd w komunikacji, dlatego była zmiana softu

Ten błąd albo Niewłaściwy Identyfikator Środowiska to 2 błędy charakterystyczne dla padu CIMa. Niestety soft nie do końca załatwia sprawę.

Moj jest tego najlepszym przykładem. Mam wrażenie że spinka mająca poprawiać pracę klaksonu lepiej podziałała niż nowy soft bo od czasu jej założenia ani razu nie było problemu z odpalaniem

Napisano
  • Autor

a jak z cim z allegro? Chodzą po 200 zł używane fakt że nie wiadomo na co sie trafi ale czy wszystkie roczniki są awaryjne czy tylko do któregoś roku padały

Napisano

> czy wszystkie roczniki są awaryjne czy tylko do któregoś roku padały

Od połowy 2010 weszły do serwisu CIMy niby bardziej udane ale jak jest na prawdę niewiem.gif

A z allegro to loteria. Nie wiesz czy klient nie sprzedaje takiego jak Twój. Poza tym używki nie zawsze sa wylogowane wiec może być skucha

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.