Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubzezpieczenie auta?

Featured Replies

Napisano

Panowie moja serce.gif chce kupić furkę - Punto MK1. Ma 21 lat. Prawo jazdy od 3 lat. Nigdy nie miała żadnego auta a więc 0 zniżek na ubezpieczenie, czy lepiej będzie zarejestrować samochód na jej mamę czy na nią? Mama nie posiada prawa jazdy oraz nie była nigdy właścicielem żadnego auta. Może najkorzystaniej będzie zrobić współwłasność? Dzięki z góry za odpowiedzi.

Napisano

> Panowie moja chce kupić furkę - Punto MK1. Ma 21 lat. Prawo jazdy od 3 lat. Nigdy nie miała

> żadnego auta a więc 0 zniżek na ubezpieczenie, czy lepiej będzie zarejestrować samochód na jej

> mamę czy na nią? Mama nie posiada prawa jazdy oraz nie była nigdy właścicielem żadnego auta.

> Może najkorzystaniej będzie zrobić współwłasność? Dzięki z góry za odpowiedzi.

niech spróbuje w You Can Drive zdobywać zniżki ok.gif

Napisano

> Panowie moja chce kupić furkę - Punto MK1. Ma 21 lat. Prawo jazdy od 3 lat. Nigdy nie miała

> żadnego auta a więc 0 zniżek na ubezpieczenie, czy lepiej będzie zarejestrować samochód na jej

> mamę czy na nią? Mama nie posiada prawa jazdy oraz nie była nigdy właścicielem żadnego auta.

> Może najkorzystaniej będzie zrobić współwłasność? Dzięki z góry za odpowiedzi.

nie wiem czy sie oplaca robic mame jako wspolwlasciciela auta. Jedynie mozesz delikatnie zaoszczedzic na wzwyżce za wiek i tyle. Pozniej tylko klopot ze sprzedaza auta bo musi byc wspolwlasciciel. Nie warto. Znajdz najtanszego ubezpieczyciela co daje male wzwyzki za wiek i atrakcyjne OC i rejestruj normalnie na jedna osobe.

Napisano
  • Autor

> niech spróbuje w You Can Drive zdobywać zniżki

Musze poczytać, 1 raz o tym słyszę 20.GIF

Napisano
  • Autor

A gdyby zarejestrować tylko na mamę mojej serce.gif?

Napisano

> Ma 21 lat.

food.gif

> Prawo jazdy od 3 lat. Nigdy nie miała

OC czy OC+AC+cośtam?

Nie ma sensu dopisywać mamy, zwłaszcza jeśli miałoby być AC bo i tak byłaby zwyżka za wiek.

Optymalnie by było gdyby był w rodzinie ktoś z pełnymi zniżkami kogo można by dopisać(najlepiej, żeby ten ktoś nie miał zbyt drogich i zbyt wielu samochodów bo w razie jak będzie bum to polecą mu zniżki).

Popytaj w okolicznych komisach czy nie mają jakiś fajnych pakietów jak się u nich auto kupuje, wtedy można by takie auto przeciągnąć przez komis.

Odpalisz coś komisowi, ale nie zapłacisz PCC, więc dużo więcej nie będzie Cię to kosztować.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Odpalisz coś komisowi, ale nie zapłacisz PCC, więc dużo więcej nie będzie Cię to kosztować.

> Pozdrawiam BAS

komis weźmie mniej niż 2% wartości auta?

Napisano

> Skoro mama nie ma zniżek to IMHO nie warto...

Ale dziewczyna dostanie zwyżkę za wiek chyba ok 20%. Mama nie powinna dostać żadnej zwyżki chyba co?

Napisano

> Ale dziewczyna dostanie zwyżkę za wiek chyba ok 20%. Mama nie powinna dostać żadnej zwyżki chyba

> co?

Zdaje się, że chodzi o to, żeby dziewczyna zdobywała zniżki, więc musi być dopisana do auta, jak będzie dopisana do auta to i tak będzie zwyżka.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> komis weźmie mniej niż 2% wartości auta?

Tego nie wiem(tylko rzuciłem pomysł bo wiem, że kiedyś ktoś ze znajomych tak robił, właśnie dla pakietu ubezpieczeniowego, ale dotyczyło to trochę(o rząd wielkości) droższego auta) i nie wiem czy na fakturze będzie pełna wartość auta czy nie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Zdaje się, że chodzi o to, żeby dziewczyna zdobywała zniżki, więc musi być dopisana do auta, jak

> będzie dopisana do auta to i tak będzie zwyżka.

> Pozdrawiam BAS

W Allianz jest tak, że zwyżka występuje przez pierwszy rok. Później mogą dać tą zwyżkę albo i nie. Przytaczam tutaj słowa ubezpieczyciela. Jeśli była bezszkodowa jazda przez pierwszy rok to zwyżki już nie będzie żadnej w kolejnym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.