Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[A-H] a może by tak 2.0T ?

Featured Replies

Napisano

> ba, takie wykłady to ja lubię

Powiem ci tyle.....

Spróbuj zagiąć Orochimaru jakimś pytaniem i zobacz czy c i się uda............ Mi się jeszcze nie udało, a próbuję cały czas. zlosnik.gif

Zawsze znajdzie konkretną i sensowną odpowiedz, jeśli nie odrazu to po chwili ci odpowie

Napisano
  • Autor

> Powiem ci tyle.....

> Spróbuj zagiąć Orochimaru jakimś pytaniem i zobacz czy c i się uda

haha, no tak, ale jest przynajmniej do kogo równać wiedzą old.gif

brat

Napisano

> haha, no tak, ale jest przynajmniej do kogo równać wiedzą

> brat

A ja zapytam inaczej .... wracając do silnika 2.0 (170KM) czy ktoś z uzytkowników mógłby napisać ile realnie taki silniczek wypije benzyny (gazu)w mieście i poza nim?? Pytam dlatego, że mam do pracy ok. 30km w jedna stronę i zastanawiam się czy kupując takie autko zarobię na paliwo wink.gif Po głowie mi chodzi zakup wersji cosmo ale z silnikiem 1.8 (140km)?????

Napisano
  • Autor

> A ja zapytam inaczej .... wracając do silnika 2.0 (170KM) czy ktoś z uzytkowników mógłby napisać

> ile realnie taki silniczek wypije benzyny (gazu)w mieście i poza nim??

chyba nikt Ci nie odpowie bo zdaje się nikt? na forum nie ma takiego auta, można sprawdzać jedynie http://www.spritmonitor.de/en/ i odfiltrować interesujący CIę model po rocznikach, mocy etc. i sprawdzić ile ludziom w DE palą takie auta, wynik mojego spalania masz w sygnaturce i to mniej więcej sprawdza się ze średnią dla tego modelu, więc trzeba sprawdzić średnią dla A-H i zobaczyć statystyki ludzi,

przykład wyszukiwania - widać że mediana wychodzi ok 10l średnio, więc nie jest źle jak na mój gust, tym bardziej że mi średnio pali 7,5l/100km,

brat

Napisano

To jakiś poza statystyczny jestem. facepalm%5B1%5D.gif Średnie spalanie z ostatnich ponad 5 tyś km mam 8,4 litra dla silnika 1.9 120KM Żebym w tym czasie nie zrobił ponad 1000 km trasy to było by ponad 9. sciana.gif

Napisano
  • Autor

> To jakiś poza statystyczny jestem. Średnie spalanie z ostatnich ponad 5 tyś km mam 8,4 litra dla

> silnika 1.9 120KM Żebym w tym czasie nie zrobił ponad 1000 km trasy to było by ponad 9.

nie jesteś modny - nie jesteś EKO z_lol1.gif

a tak serio, nie przejmuj się - koledze w A-H 1.9 wychodzi tyle samo co Tobie, poza tym trzeba wziąć po uwagę że na spritmonitor.de są statystyki tamtejsze, a tam wiadomo, jak miasto to miasto i ograniczenie 30km/h, a jak wyjeżdżasz poza miasto to wlatujesz na dojazdówkę i na autostradę. Zobacz w szczegóły jakie oni potrafią mieć średnie prędkości w/g BC. Nawet powyżej 100km/h icon_eek.gif a dla przykładu ja jak osiągnę średnią 50km/h to jest już dobrze. Gdy mam średnią 100km/h to mi spalanie wychodzi z klimą 6.8l/100km 001.gif

więc trzeba brać pod uwagę poprawki, no ale ja wyjeżdżam z domu, jadę przez miasto 4km dwupasmówką bez korków, później jadę obwodnicą miasta, wjeżdżam do Skawiny, postoję w korkach, i z powrotem to samo, w weekend spokojna trasa autostradą więc i warunki zbliżone do niemieckich,

brat

Napisano

> a dla przykładu ja jak osiągnę średnią 50km/h to jest już dobrze.

Łaaaał Nie szalej tak biglaugh.gif

Ja mam skromne 26km/h beksa.gif

Napisano
  • Autor

> Łaaaał Nie szalej tak

no ba, to nie szaleństwo, to ekologia wink.gif

> Ja mam skromne 26km/h

przy tej średniej pewnie spalanie by mi wyszło w okolicach 10l/100km, a przy średniej 14km/h spalanie mi wychodzi bodaj 13l/100km hehe.gif

brat

Napisano

> A ja zapytam inaczej .... wracając do silnika 2.0 (170KM) czy ktoś z uzytkowników mógłby napisać

> ile realnie taki silniczek wypije benzyny (gazu)w mieście i poza nim?? Pytam dlatego, że mam

> do pracy ok. 30km w jedna stronę i zastanawiam się czy kupując takie autko zarobię na paliwo

Moje pije od 10 - 16 l benzyny i około 12 -18 gazu , ale ja daję but.gif praktycznie na tyle na ile warunki na drodze pozwalają swiety.gif.

Przy jezdzie zgodnej z przepisami - miasto 10l, trasa 8,5l.

Napisano

> Moje pije od 10 - 16 l benzyny i około 12 -18 gazu , ale ja daję praktycznie na tyle na ile

> warunki na drodze pozwalają .

> Przy jezdzie zgodnej z przepisami - miasto 10l, trasa 8,5l.

Dzięki za info .... a zatem teraz pozostaje dowiedzieć się ile pali silnik 1.8 (140KM) wink.gif

Pozdrawiam

Napisano

> rozumiem, że A-J... gdzieś Ty najechał tyle kilosów kombiki są od niedawna w salonach dopiero

Gdzieś Ty widział A-J Z16LET? zlosnik.gif W A-J były tylko A16LET. zlosnik.gif W Astrach H od '07 był montowany Z16LET 180KM, taki jak w Merivce OPC choćby. ok.gif

Napisano

> Gdzieś Ty widział A-J Z16LET? W A-J były tylko A16LET. W Astrach H od '07 był montowany Z16LET

> 180KM, taki jak w Merivce OPC choćby.

Czy mogę Was prosić o opinnie - warto jechac oglądać? Czy na podstawie zdjęć da się coś powiedziec?

http://moto.allegro.pl/show_item.php?ite...2+wys%C5%82any.

Z góry dziękuję smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.