Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trach!wymiana sprężyn z tyłu-jakie?

Featured Replies

Napisano

Na wiosnę wymieniłem przód.Założyłem monroe i jestem średnio zadowolony-mogłyby być twardsze a i 'usiadły' jak stare-ale może nie pękną jak stare.W nocy coś ostro mi huknęło z tyłu teraz zaglądałem z wycieraczek pod spód i wydaje mi się że z lewej siedzi jakby w mniejszym gnieździe,a ta z prawej strony chyba w tym niższym większym 'talerzu'.Za trzy dni wjadę na kanał-urlop i zobaczę dokładniej.Normalnie może trafić szlag-jakoś nie słyszałem żeby te tylne pękały. angryfire.gifInwestować w lepsze np. monroe???

Napisano

> Na wiosnę wymieniłem przód.Założyłem monroe i jestem średnio zadowolony-mogłyby być twardsze a i

> 'usiadły' jak stare-ale może nie pękną jak stare.

Witaj w klubie, ja mam stilona troche ponad rok i już 3-ci zestaw na przodzie jest.... jeszcze z 2 lata i przetestuje wszystkich producentów 270635636-JUMP2.gif

A co do tyłu to pierwsze słyszę.... mój nieraz siedział na maxa (dużo w bagażniku) i nic się nie stało..... zamierzasz robić z tym dopiero za3 dni? Hmm pęknięta przypadkiem nie może wypaść ? hmm.gif

Napisano

> Jakich firm testowales i jak wrazenia ?

Podpinam się do tematu , wczoraj przy okazji konserwacji wykukałem pękniętą z przodu beksa.gif

Napisano

> Jakich firm testowales i jak wrazenia ?

CS-Germany - shit totalny, ale przyznali się że są za miekkie do tego samochodu i uznali reklamacje.

Lesjoforsa - (czy jak to się tam pisze) nieco lepiej, ale też siadły, reklamacja w toku :D

Lamforder - są aktualnie w stilonku, ale powoli też już obserwuję ich usiadanie, ale jeśli zostaną w obecnej pozycji nie będzie źle wink.gif

W kolejce są KYB, ale one już fabrycznie są niższe o jakiś 1cm od pozostałych... no chyba że sa twardsze i nie siadają tyle, w Częstochowie nie dostałem a z allegro nie chce ze względu na gwarancje wink.gif

Monroe też w kolejce, myślę że już na jesień 270635636-JUMP2.gif

A jak to nie pomoże to wybieram się do ASO po ori + montaż na miejscu i wtedy zacznie się uzbroj_zlo.gif

Co jak co, ale ten temat w stilo drażni mnie najbardziej i będę walczył dopóki nie osiągnę zadowalającego poziomu* 033102bebe_1_prv.gif

Pozdrawiam mlot.gif

* - czyli mniej wiecej takiego KLIK rotfl.gif

Napisano

Ja wlasnie mysle o wymianie po calosci przodu ,a ze mamy w firmie tanio KYB to bedzie montaz amorki,sprezyny,odboje,lozyska gorne itp wink.gif i oby mi stukanie przy skrecaniu zniknelo wpysk.gif

Napisano
  • Autor

>Hmm pęknięta przypadkiem nie może wypaść ?

Wyglądało jakby nie miało wypadać.Sam jestem zdziwiony-za mną córa w foteliku,po środku żona kolegi(60parę kg)a z brzegu kolega-ze setka wagi,parę metrów jazdy a huk naprawdę solidny.Myślę że jeśli dorwę w tym sklepie co na przód kupiłem monroe tylne też tanio to kupię,chyba że pod spodem coś innego zobaczę........

Napisano

> Monroe też w kolejce, myślę że już na jesień

Ja mam Monroe chyba z pól roku i kilka tysięcy (nie pamiętam ile dokładnie) przejechane. Zdjęcia dostępne na naszej stronie. Póki co nie widzę różnicy między Monroe, a tymi które miałem czyli ori fiata.

phoca_thumb_l_P1130202%20%5B640x480%5D.jpg

Napisano
  • Autor

Kolego a mierzyłeś odległość między brzegiem nadkola a podłożem?U mnie jest +/- 65cm. a zmieniałem na monroe ze 4 miesiące temu.

Sprawdziłem -tylna lewa pęknięta do wymiany.Myślałem o wymianie na używkę,ale chyba wstawię nowe.

Napisano
  • Autor

Do wymiany potrzeba klucza 19,młotka,najlepiej krótkich ściągaczy do sprężyn(ja mam długie-da radę),kanał,2x podnośniki.Odkręcamy śrubę od amortyzatora,ja wspomogłem się młotkiem żeby poluzować.Podnosimy maksymalnie auto,następnie wspomagając się ściągaczami wymontowujemy sprężyny-uwaga na końcówki dolnego gniazda żeby ich nie "ściąć" lepiej mocniej ściągnąć sprężyny.Przekładamy dolne gniazdo,górny odbój ustawiamy w miarę sztywno-jak będziemy opuszczać auto to samo "wskoczy"-można prysnąć wd40.Trzeba pokombinować z ściągaczami i dolnym gniazdem-pochylone ma być w kierunku tyłu auta.Opuszczamy,przykręcamy amortyzatory sprzątamy miejsce pracy i w drogę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.