Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Wygłuszenie maski

Featured Replies

Napisano

Witam ponownie,

Ponieważ moja wersja kombi pochodzi z Gliwic to nie posiada wygłuszenia maski... Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie i co polecacie.

1. Oryginał - z tego co się zorientowałem potrzebne są jeszcze jakies mocowania...

http://moto.allegro.pl/wygluszenie-wyciszenie-maski-opel-astra-ii-i1710198675.html

2. Maty wygłuszające do przyklejenia..

http://moto.allegro.pl/app-boll-maty-wygluszajace-bitumiczne-warszawa-i1706790164.html

czy może te "uniepalnione"

http://moto.allegro.pl/mata-akustyczna-gabka-wygluszenie-maski-silnika-i1717439728.html

Wszelkie uwagi mile widziane ok.gif

Napisano

> Witam ponownie,

> Ponieważ moja wersja kombi pochodzi z Gliwic to nie posiada wygłuszenia maski... Jakie są wasze

> doświadczenia w tym temacie i co polecacie.

> 1. Oryginał - z tego co się zorientowałem potrzebne są jeszcze jakies mocowania...

> http://moto.allegro.pl/wygluszenie-wyciszenie-maski-opel-astra-ii-i1710198675.html

> 2. Maty wygłuszające do przyklejenia..

> http://moto.allegro.pl/app-boll-maty-wygluszajace-bitumiczne-warszawa-i1706790164.html

> czy może te "uniepalnione"

> http://moto.allegro.pl/mata-akustyczna-gabka-wygluszenie-maski-silnika-i1717439728.html

> Wszelkie uwagi mile widziane

twoja astra w dieslu? jezeli benzyna to normalne ze nie ma

Napisano

> twoja astra w dieslu? jezeli benzyna to normalne ze nie ma

Teść ma benzynę 1.6 16V z Gliwic i ma wygłuszenie pełne (maska + gródź) z tym że w F-ce 270751858-jezyk.gif

Napisano

A dlaczego niby normalne? Ja mam 1,4 16V (ale nie z Gliwic) i u mnie jest pełne wygłuszenie. Tylko w tych późniejszych z Gliwic w ramach oszczędności nie stosowali wygłuszeń

Napisano
  • Autor

Benzyna, ale chciałbym założyć i dlatego się pytam, który wariant najlepszy ok.gif

Napisano

A czy to wygłuszenie dużo daje?

bo mam X16SZR w których nie montowano go i zastanawiam się czy warto zakładać ?

Napisano

> Witam ponownie,

> Ponieważ moja wersja kombi pochodzi z Gliwic to nie posiada wygłuszenia maski... Jakie są wasze

> doświadczenia w tym temacie i co polecacie.

> 1. Oryginał - z tego co się zorientowałem potrzebne są jeszcze jakies mocowania...

było trochę pisane w archiwum,

generalnie ja trochę wygłuszałem Astrę ponieważ X16SZR i X/Z12XE w czasach przedclassicowych nie miały wyciszeń (reszta wersji miała) i moje zdanie i doświadczenia są takie:

samo wygłuszenie maski nic (albo niewiele da), ważniejsze jest wygłuszenie ściany grodziowej, ja zakładałem wygłuszenie maski, później grodzi, później jeszcze wyciszałem wnętrze, obecnie gdybym miał to robić jeszcze raz to najpierw wygłuszyłbym ścianę grodziową matami bitumicznymi (prawdopodobnie tymi z filcem albo z alu) a później na to założyłbym fabryczne wytłumienie, tę część ściany grodziowej której nie obejmuje fabryczne wytłumienie filcowe wytłumiłbym jakimś innym filcem dociętym z mat fabrycznych grodziowych (np z Laguny II), później położyłbym jakieś wytłumienie dedykowane na maski (maty bitumiczne z alu?) i też założył na to matę fabryczną, a dalej to jest szerokie pole do nierównej walki z hałasem...

brat

Napisano

> było trochę pisane w archiwum,

Zaryzykuję tezę, że napisaliśmy już wszystko na ten temat - trzeba tylko wygrzebać szukajką.

> samo wygłuszenie maski nic (albo niewiele da)

Nie zgodzę się. Efekt nie jest spektakularny ale jednak jest odczuwalny. Sugeruję założyć oryginał (może być używany) przypięty oryginalnymi spinkami (kilkanaście sztuk, w ASO pewnie około 1 zł/szt.) i nie robić partyzantki.

> ważniejsze jest wygłuszenie ściany grodziowej

Zgadzam się. Ale jest też dużo bardziej pracochłonne, a wygłuszenie maski zakłada się parę minut, więc najlepiej zacząć od tego, a potem ewentualnie bawić się dalej.

k.

• 1 rok później...
Napisano

Zgadzam się z kolegą wyżej. Wygłuszanie maski daje wyjątkowo zadowalające efekty. A jeszcze jak się zleci taką robotę specom z dobrego warsztatu, to już w ogóle kosmos:)

Napisano

> Zgadzam się z kolegą wyżej. Wygłuszanie maski daje wyjątkowo zadowalające efekty. A jeszcze jak się

> zleci taką robotę specom z dobrego warsztatu, to już w ogóle kosmos:)

Wracając do tematu. To jestem ciekaw czy ktoś z Was był na wygłuszaniu auta w warsztacie przy Liwskiej na Targówku? Co sądzicie o ich ofercie ?

Napisano

> Wracając do tematu. To jestem ciekaw czy ktoś z Was był na wygłuszaniu auta w warsztacie przy

> Liwskiej na Targówku? Co sądzicie o ich ofercie ?

Za tą cenę to wolałbym już sam kupić sobie maty np. Dynamat i wykleić tym auto smile.gif

Napisano

> Wracając do tematu. To jestem ciekaw czy ktoś z Was był na wygłuszaniu auta w warsztacie przy

> Liwskiej na Targówku? Co sądzicie o ich ofercie ?

Naprawdę chcesz wiedzieć, czy odkopując wątek sprzed roku próbujesz przemycić tu reklamę? A przy okazji, z montażem wygłuszenia maski poradzi sobie w 5 minut nawet co drugi głupi i żaden warsztat nie jest do tego potrzebny.

k.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.