Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

W124 3.0 ben - uszkodzony układ wtryskowy na gazie

Featured Replies

Napisano

Ile kosztuje naprawa takiego układu wtryskowego? Wiem, ze jest mechaniczny i wiem, że gaz go popsuł... tylko jakie są koszty naprawy? Obecie samochód pracuje jedynie na LPG...

Napisano

> Ile kosztuje naprawa takiego układu wtryskowego? Wiem, ze jest mechaniczny i wiem, że gaz go

> popsuł... tylko jakie są koszty naprawy? Obecie samochód pracuje jedynie na LPG...

najlepiej kupić cały wtrysk działający zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> najlepiej kupić cały wtrysk działający

Kupić to jedno (na allegro około 500 zł widziałem), a jak kwestia założenia, kalibracji innych czynności?

Napisano

> Kupić to jedno (na allegro około 500 zł widziałem), a jak kwestia założenia, kalibracji innych

> czynności?

Trzeba kogoś ogarniętego. Jakiś paprak tylko narobi problemów. Pewnie na forumach mercedesa są ludzie którzy to ogarniają.

Napisano

> To jako niedoświadczony zapytam: które forum MB najlepsze w kwestii w124?

Pojedź na ul. Wiklinową, na Białołękę - Rozmawiaj tylko z właścicielem o takich tematach (młodzież powie że tego się nie opłaca naprawiać) - Tomek - od 14 lat naprawiam tam swoje parchy smile.gif

tel. 22 614-49-53 wink.gif

Robią tylko MB.

Jeśli to po strzale się stało - pewnie rozerwało ci kalosz wtrysku albo spadło jakieś podciśnienie.

Nie mówili że gaz w K-Jetach to zło ? hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Pojedź na ul. Wiklinową, na Białołękę - Rozmawiaj tylko z właścicielem o takich tematach (młodzież

> powie że tego się nie opłaca naprawiać) - Tomek - od 14 lat naprawiam tam swoje parchy

> tel. 22 614-49-53

> Robią tylko MB.

A wiesz w ogóle jak i czy jest to naprawialne? Samochód po prosty nie chodzi na bezynie, od razu gaśnie po przełączeniu....

Napisano

to po strzale się stało ?

Jeśli tak, to tak jak wyedytowalem wyżej - najprawdopodobniej kalosz, podciśnienie...

Jak tak go już posiadłeś...to może być wszystko.

Sam rozdzielacz wtrysku jest nierozbieralny - rozbierzesz - nie złożysz tak żeby działał poprawnie.

Napisano
  • Autor

> to po strzale się stało ?

> Jeśli tak, to tak jak wyedytowalem wyżej - najprawdopodobniej kalosz, podciśnienie...

> Jak tak go już posiadłeś...to może być wszystko.

> Sam rozdzielacz wtrysku jest nierozbieralny - rozbierzesz - nie złożysz tak żeby działał poprawnie.

Jeszcze nie kupiłem, ale poważnie się zastanawiam zlosnik.gif Cena niezła, za niezły egzemplarz, no tylko ta jedna wada frown.gif Cała reszta samochodu raczej w porzadku...

Tylko zastanawiam się czy naprawa nie będzie równowartością samochodu...

Napisano
  • Autor

> to po strzale się stało ?

> Jeśli tak, to tak jak wyedytowalem wyżej - najprawdopodobniej kalosz, podciśnienie...

> Jak tak go już posiadłeś...to może być wszystko.

> Sam rozdzielacz wtrysku jest nierozbieralny - rozbierzesz - nie złożysz tak żeby działał poprawnie.

Wtrysk popsuł się po strzale gazu, gośc podjechał do jakiegoś warsztatu i mu wycenili naprawę na 10 tys zł hehe.gif

Czy to w ogóle możliwe?

Napisano

> Ile kosztuje naprawa takiego układu wtryskowego? Wiem, ze jest mechaniczny i wiem, że gaz go

> popsuł... tylko jakie są koszty naprawy? Obecie samochód pracuje jedynie na LPG...

Jak gaziwo narobiło bałaganu to może trochę kosztować. Najbardziej kosztowne i pracochłonne jest wyregulowanie K-Jetronica , nie każdy umie to zrobić żeby to miało ręce i nogi.

A motor 12 czy 24 zawory ?

Tu :http://124coupe.pl/forum/index.php masz forum , możesz się dużo dowiedzieć.

Napisano

> Kupić to jedno (na allegro około 500 zł widziałem), a jak kwestia założenia, kalibracji innych

> czynności?

kup wszystko z jeżdżącego i przekładka cąłości. NIC nie reguluj, zazwyczaj przyczyną całego zła w tym wtrysku jest jego dotykanie ;-)

pytaj tu: http://www.w201w124.bytom.eu.org/forum/index.php IMo najlepsze forum o W124 zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.