Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] Happylightshow - DPF i temperatura silnika bez tajemnic

Featured Replies

Napisano

Informację o wypalaniu DPF jutro będę miał zrobione zwykłą diodą, podłączoną pod ogrzewanie tylnej szyby, które to jest automatyczne włączane podczas wypalania. 100 zł zostanie w kieszeni 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

A gdy nie jest włączone ogrzewanie szyby to też to działa?

Napisano

nie bardzo rozumiem pytanie, ale napiszę jeszcze raz zasadę sygnalizacji.Podczas każdego wypalania filtra automatycznie załączane jest grzanie tylnej szyby i lusterek jeśli ktoś ma takowe. Więc można wykorzystać ten fakt do podpięcia się kontrolką pod to napięcie zasilania.

Napisano
  • Autor

> nie bardzo rozumiem pytanie,

Wcale sie nie dziwie bo mi sie popie.... włączone z wyłączone sciana.gif

Napisano

> DJ_Tomcat pracuje nad odpowiednikiem

> http://forum.vectraklub.pl/index.php/topic/141791-modul-happylightshow/. Myśle że jeśli uda

> za 100 zł to będzie super sprawa dla osób które nie wiedzą kiedy sie DPF wypala albo chcą mieć

> inne udogodnienie które daje ten moduł.

Po co wam to? Wywalcie śmiecia albo nie kupujcie aut z DPFem... NIe rozumiem tych pseudo ulepszeń. Ma się wypalić, to się wypali...

Napisano

> Po co wam to? Wywalcie śmiecia albo nie kupujcie aut z DPFem... NIe rozumiem tych pseudo ulepszeń.

> Ma się wypalić, to się wypali...

Jest filtr - niech będzie. Z czasem wejdzie w PL ustawa jak w DE i stare diesle odejdą do lamusa.

Poza tym diesel z filtrem nie puszcza czarnych bąków, to dla mnie duży plus. Usunięcie filtra to koszt 1800 zł w silniku 1.3.

W moim przypadku filtr DPF nie sprawia żadnych kłopotów i montując kontrolkę wypalania po prostu chcę wiedzieć kiedy się wypala, co by wtedy nie wyłączać silnika, tylko doprowadzić proces do końca.

Napisano

> Jest filtr - niech będzie. Z czasem wejdzie w PL ustawa jak w DE i stare diesle odejdą do lamusa.

Zanim to nastąpi twoja maszyna pokryje się rdzą...

> Poza tym diesel z filtrem nie puszcza czarnych bąków, to dla mnie duży plus.

Amerykanie i Chińczycy nie podpisali paktu z Kyoto i mają w nosie puszczanie bąków. To propaganda zielonych!

Usunięcie filtra to

> koszt 1800 zł w silniku 1.3.

Jego wymiana - tyle samo.

> W moim przypadku filtr DPF nie sprawia żadnych kłopotów i montując kontrolkę wypalania po prostu

> chcę wiedzieć kiedy się wypala, co by wtedy nie wyłączać silnika, tylko doprowadzić proces do

> końca.

Czy będziesz wiedział, czy nie - w końcu zaczniesz kląć na to ustrojstwo!

Napisano

> Czy będziesz wiedział, czy nie - w końcu zaczniesz kląć na to ustrojstwo!

I tu się właśnie kolega myli. Jeśli wiem, że się wypala, to silnika nie wyłączam. A jak się wypala to skąd problemy? Te filtry wypalane prawidłowo nie mają prawa się zapychać.

A jeśli już nawet się zapcha to zrobię czyszczenie TuneUpem i będę jeździł dalej.

Nie taki DPF straszny jak go malują.

Napisano

> Przekonałeś mnie, zamontuję ponownie...

Tak trzymać rotfl.gif

Napisano

>Usunięcie filtra to koszt 1800 zł w silniku 1.3.

Kto to robi? I co robi dokładnie?

Z tego co się orientuję to na razie nikt w PL nie usuwa filtra z tego silnika. Są pseudo magicy którzy wkładają emulator.

Napisano

> Hmmmm

> Znasz kogoś osobiście co robił motor 1.3 w Vtechu?

> Żeby potwierdzić że wsio jest OK z silnikiem?

Nie znam nikogo kto u nich robił.

Napisano

> Nie znam nikogo kto u nich robił.

No właśnie....

Wg mnie jeśli M A S T E R S tego nie robi to nie robi tego niklt w PL

Napisano

ale Masters to nie wyrocznia. Jeśli chłopakom z Vtechu udało się rozwiązac problem i dają na to gwarancję to myślę, że nie powinno być problemu.

Napisano

> ale Masters to nie wyrocznia. Jeśli chłopakom z Vtechu

Wiem o tym.

Powiem tyle.

V-Techowi udało się ogarnąć temat dpf W 1.3 Fiata, ale ogólnie to jest cisza ja ten temat.

Troche to dziwne..........

Napisano

> Wiem o tym.

> Powiem tyle.

> V-Techowi udało się ogarnąć temat dpf W 1.3 Fiata, ale ogólnie to jest cisza ja ten temat.

> Troche to dziwne..........

Mało osób się decyduje, bo temat świeży. Poza tym tych motorków jeździ mniej niż np. 1,9.

Napisano

> DJ_Tomcat pracuje nad odpowiednikiem

> http://forum.vectraklub.pl/index.php/topic/141791-modul-happylightshow/. Myśle że jeśli uda

> za 100 zł to będzie super sprawa dla osób które nie wiedzą kiedy sie DPF wypala albo chcą mieć

> inne udogodnienie które daje ten moduł.

tzn, te wszystkie funkcje?

Chyba w to wejdę...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.