Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KLIMA AUTOMATYCZNA

Featured Replies

Napisano

Ostatnio zauważyłem że jak mam ustawiony nawiew tylko na szybę przednią to też delikatnie dmucha na nogi.

Czy mam się zacząć bać, czy może tak ma być tylko tego nie zauważyłem.

Napisano

Jeśli Ci to pomoże to w Stilo jak dmucham na nogi to ciutkę leci na szybę co jest irytujące popołudniu latem jak jest duża wilgotność powietrza bo szyba paruje od zewnątrz.

Jest to nieszczelność w klapach, ale nie mam zamiaru tego naprawiać bo pewnie na długo to nie pomoże, pewnie trzeba by co 2 lata wymieniać uszczelnienia klap.

Pozdrawiam BAS

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Ostatnio zauważyłem że jak mam ustawiony nawiew tylko na szybę przednią to też delikatnie dmucha na

> nogi.

> Czy mam się zacząć bać, czy może tak ma być tylko tego nie zauważyłem.

U mnie nic takiego nie dzieje się. Nie uruchamiając silnika po przekręceniu stacyjki przyłóż głowę na wysokość centralki klimatyzacji i posłuchaj czy nie dochodzi dźwięk pracującego silniczka, takie bzzz, bzzz, bzzz.

Napisano
  • Autor

> U mnie nic takiego nie dzieje się. Nie uruchamiając silnika po przekręceniu stacyjki przyłóż głowę

> na wysokość centralki klimatyzacji i posłuchaj czy nie dochodzi dźwięk pracującego silniczka,

> takie bzzz, bzzz, bzzz.

Odgłosy nie zmieniły się ,automat pracuje tak jak zawsze ,i nawet ostatnio chyba już przestało dmuchać.

Tylko czy później to nie powróci ale mocniej i już na stałe ?

Napisano

U mnie, przy włączonej klimie, jest czasem zimno w nogi... chociaż podmuchu z kratek, jeśli nie jest ustawiony nawiew na nogi, nie czuje.

Napisano

> Odgłosy nie zmieniły się ,automat pracuje tak jak zawsze ,i nawet ostatnio chyba już przestało

> dmuchać.

A kalibracje koledzy zrobili ?

Napisano
  • Autor

> A kalibracje koledzy zrobili ?

Mówiąc krótko nic nie zrobili ,koleś jakiś tam spec techniczny stwierdził że tak ma być i może trochę dmuchać.

Jak zapytałem go dlaczego przez dwa lata tego nie było to nie umiał odpowiedzieć.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam...miełem ten sam problem...kalibracja pomogła.Teraz wszystko dziala jak powinno.pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Witam...miełem ten sam problem...kalibracja pomogła.Teraz wszystko dziala jak powinno.pozdrawiam.

a jak się tę kalibracje robi !!!!

Napisano

> a jak się tę kalibracje robi !!!!

Quote:

Na początek proponuję przeprowadzić kalibrację klimatyzacji, mianowicie:

A. Masz problem z nadmuchem - pomimo ustawień tej samej temperatury z jednej strony dmucha ciepłym powietrzem z drugiej zimny ( lub masz inną anomalię ) - dotyczy elektronicznego panela klimatyzacji :

1. Po włączeniu silnika w ciągu 30 sekund wciśnij na raz AUTO i MONO i poczekaj do końca odliczania

2. Puść przyciski

3. Poczekaj aż panel wróci do 'normalnego' wyglądu

4. Ewentualnie powtórz jeszcze raz.

Napisano
  • Autor

> Quote:

> Na początek proponuję przeprowadzić kalibrację klimatyzacji, mianowicie:

> A. Masz problem z nadmuchem - pomimo ustawień tej samej temperatury z jednej strony dmucha ciepłym

> powietrzem z drugiej zimny ( lub masz inną anomalię ) - dotyczy elektronicznego panela

> klimatyzacji :

> 1. Po włączeniu silnika w ciągu 30 sekund wciśnij na raz AUTO i MONO i poczekaj do końca odliczania

> 2. Puść przyciski

> 3. Poczekaj aż panel wróci do 'normalnego' wyglądu

> 4. Ewentualnie powtórz jeszcze raz.

Niestety nic nie pomogło,po operacji jest tak samo jak było.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.