Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o rodzaj podszybia do ccs

Featured Replies

Napisano

Ostatnie i aktualne obfite opady deszczu oraz regularnie zalewana kabina skłoniła mnie do poszukiwania przecieku. Okazało się że po 17 latach zgniło sobie trochę podszybie i raczej będę je chciał całe wymienić.

Znalazłem na allegro podszybie w dobrej cenie.

d794b60afd04d6dc.jpg

Mam tylko pytanie, o ilość kratek "wentylacyjnych" w podszybiu. W moim są dwie, a na tym podszybiu do wspawania jedna. O co chodzi z tymi dwoma kratkami?

Napisano

Od czego to zależy to nie wiem.

Ale wiem, że wychodziły CCs z dwoma kratkami a niektóre z jedną kratką ale od czego to zależało o nie mam pojęcia.

Ale czy będziesz miał dwie kratki czy jedną to tak i tak będzie dobrze

Napisano
  • Autor

> Od czego to zależy to nie wiem.

> Ale wiem, że wychodziły CCs z dwoma kratkami a niektóre z jedną kratką ale od czego to zależało o

> nie mam pojęcia.

> Ale czy będziesz miał dwie kratki czy jedną to tak i tak będzie dobrze

Domyślam się, ale i tak wolałbym się dowiedzieć po co były te dwie kratki?

Napisano

> Domyślam się, ale i tak wolałbym się dowiedzieć po co były te dwie kratki?

bo dwie kratki to wersja od pierwszych anglików lub ala uniwersalna bo silnik wycieraczek z drugiej strony niż u nas i tak mniemam a w tym podszybiu masz na przykład trzy otwory pod wycieruchy

Napisano

> Ostatnie i aktualne obfite opady deszczu oraz regularnie zalewana kabina skłoniła mnie do

> poszukiwania przecieku. Okazało się że po 17 latach zgniło sobie trochę podszybie i raczej

> będę je chciał całe wymienić.

> Znalazłem na allegro podszybie w dobrej cenie.

> Mam tylko pytanie, o ilość kratek "wentylacyjnych" w podszybiu. W moim są dwie, a na tym podszybiu

> do wspawania jedna. O co chodzi z tymi dwoma kratkami?

CC z koncowki pordukcji mialy z jedna kratka podszybie...mialem kiedys 900 z 98 roku i miala jedna kratke smile.gif ktos tez tak mial tutaj, ale nie pamietam kto...

Napisano

Dokladnie tak. Mój poprzednik (1997) miał dwie kratki, parch (1998) ma jedną.

Napisano

Ja miałem sportinga z 97 i miał jedną i teraz też mam sportinga z 97 i też ma jedną kratke.

Napisano

Rozwieję wszelkie wątpliwości wink.gif

W połowie 97 roku fabryka przystosowywała dotychczasową budę CC do porodukcji SC. Jak się nie mylę to chyba od Lipca 97 zaszły te zmiany.

Zmieniono również podłogę. Zmiana technologii, stąd dwa rodzaje linek ręcznego i tez różnica w podszybiu. Pewnie więcej takich pierdół się znajdzie wink.gif

Wszystkie SC mają jedną kratkę.

Napisano

> Rozwieję wszelkie wątpliwości

> W połowie 97 roku fabryka przystosowywała dotychczasową budę CC do porodukcji SC. Jak się nie mylę

> to chyba od Lipca 97 zaszły te zmiany.

> Zmieniono również podłogę. Zmiana technologii, stąd dwa rodzaje linek ręcznego i tez różnica w

> podszybiu. Pewnie więcej takich pierdół się znajdzie

> Wszystkie SC mają jedną kratkę.

tak samo kratka wentylacyjna w bagazniku...wczesniej mala, z koncowki produkcji duza jak w SC

Napisano

> W połowie 97 roku fabryka przystosowywała dotychczasową budę CC do porodukcji SC. Jak się nie mylę

> Zmieniono również podłogę. Zmiana technologii, stąd dwa rodzaje linek ręcznego i tez różnica w

Wypadało by dorzucić do tego jeszcze przedni pas. Pod koniec produkcji pakowali do cc taki sam pas jak w sc.

PS. A co do podłogi możesz coś więcej powiedzieć na temat tych różnic ?? Osobiście mam wrażenie że przetłoczenia w podłodze sc są mniejsze od tych w sc.

Napisano

> Wypadało by dorzucić do tego jeszcze przedni pas. Pod koniec produkcji pakowali do cc taki sam pas

> jak w sc.

> PS. A co do podłogi możesz coś więcej powiedzieć na temat tych różnic ?? Osobiście mam wrażenie że

> przetłoczenia w podłodze sc są mniejsze od tych w sc.

pewnie chodzi mi glownie o mocowanie linki recznego. wlasnie do mojego centa z 98 roku kupowalem linke od seja...

Napisano
  • Autor

> bo dwie kratki to wersja od pierwszych anglików lub ala uniwersalna bo silnik wycieraczek z

> drugiej strony niż u nas i tak mniemam a w tym podszybiu masz na przykład trzy otwory pod

> wycieruchy

Mój na pewno nie jest anglikiem, bo znam jego historię od początku i wszystkich poprzednich właścicieli. Jest z marca 1996 roku, oryginał sporting

Napisano

z tym tez roznie bywało, moj cienias - wrzesien 97 - nigdy nie bity wiec elementy na 100% tak wyszły w fabryce - pas przedni jak w SC , tylni jak w SC, ale podszybie z 2 kratkami i linka z regulacją jak w CC

Napisano

> z tym tez roznie bywało, moj cienias - wrzesien 97 - nigdy nie bity wiec elementy na 100% tak

> wyszły w fabryce - pas przedni jak w SC , tylni jak w SC, ale podszybie z 2 kratkami i linka z

> regulacją jak w CC

czyli co bylo na magazynie z tego skladali grinser006.gif

Napisano

Wiem, że na 100% była podłoga, pas przedni i tylny taki jak w SC, natomiast podszybie to może po jakimś czasie przeszli na jedną kratkę wink.gif

Poprawili technologie i stwierdzili, że drugi otwór niepotrzebny hehe.gif

Napisano

> Wiem, że na 100% była podłoga, pas przedni i tylny taki jak w SC, natomiast podszybie to może po

> jakimś czasie przeszli na jedną kratkę

> Poprawili technologie i stwierdzili, że drugi otwór niepotrzebny

z tą podłogą też nie do końca jak już pisałe, bo linke mam normalną jak w CC z regulacją

Napisano

> z tą podłogą też nie do końca jak już pisałe, bo linke mam normalną jak w CC z regulacją

Co mieli to ładowali wink.gif

Wiem, że w lipcu 97 była jakaś tam zmiana właśnie ok.gif

Napisano

kolega podeslalby link z tym podszybiem bo niemoge znalesc a tez chyba bede potrzebowal

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.