Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

łozysko alternatora cc.1.1

Featured Replies

Napisano

Mógł by mi ktoś podać wymiary łożysk w alternatorze (firmy iskra) bo zaczyna mi popiskiwać a jak rozbiorę to nie będę miał czym podjechać żeby kupić. Może ktoś ma "na stole" ten alternator albo zna wymiar.

A i jeszcze jedno: Bawić się samemu w wymianę czy lepiej oddać do fachury? (potrzebna prasa?)

Z góry dziękuje za chęci

Napisano

Pamietam że były to łozyska o numerze 6201 i 6203 ale wymiarów nie znam.

Napisano
  • Autor

> Pamietam że były to łozyska o numerze 6201 i 6203 ale wymiarów nie znam.

Czyli nie są to dwa jednakowe łożyska? i jak powiem ten numer w sklepie sprzedawcy to będzie wiedział o co chodzi?

Napisano

> Czyli nie są to dwa jednakowe łożyska? i jak powiem ten numer w sklepie sprzedawcy to będzie

> wiedział o co chodzi?

Po numerach łożysk w sklepie powinni Ci dać bez problemu!!!

Napisano

> oki juz prawie wszystko wiem.

> Potrzebuje taki plastik:

> http://allegro.pl/alternator-plastik-wkladka-lozyska-valeo-6201-i1708621716.html

> do wymiany tych łożysk? czy same łożyska wystarczą?

jak bys chcial kupic takie lozyska, to ja mam komplet. dalem za nie 30pln w zakladzie, gdzie naprawiaja alternatory, wic powinny byc dobrej jakosci. sa firmy NTN. za 20pln plus wysylka odstapie smile.gif

P.S.

sa to lozyska C3, wiec wysokoobrotowe jak sie nalezy smile.gif

Napisano
  • Autor

Pany mam problem z odkręceniem nakrętki na kole pasowym w tym alternatorze. Jaki tam jest gwint? Mogę to koło pasowe złapać w imadle mocno? czy lepiej nie żeby nie pękło? może ma ktoś sposób na to?

Napisano

> Pany mam problem z odkręceniem nakrętki na kole pasowym w tym alternatorze. Jaki tam jest gwint?

> Mogę to koło pasowe złapać w imadle mocno? czy lepiej nie żeby nie pękło? może ma ktoś sposób

> na to?

strzał z pneumatu smile.gif jak nie posiadasz to podskocz na jakiś warsztat lub wulkanizacje

Napisano
  • Autor

> strzał z pneumatu jak nie posiadasz to podskocz na jakiś warsztat lub wulkanizacje

już rozkręcone (klucz + młotek wystarczyło). Co prawda nie było łatwo ale sie udało rozkręcić, jednak po rozkręceniu zonkal.... Jedno łozysko nie pasuje a dokładniej to od strony koła pasowego co niby miało być 6203 a okazuje się że jest inne (większe) ale jakie to nie wiem bo wszystkie symbole pozacierane. Jutro jadę do sklepu i jak mi dobiorą to podam symbol dla potomnosci

Napisano

> już rozkręcone (klucz + młotek wystarczyło). Co prawda nie było łatwo ale sie udało rozkręcić,

> jednak po rozkręceniu zonkal.... Jedno łozysko nie pasuje a dokładniej to od strony koła

> pasowego co niby miało być 6203 a okazuje się że jest inne (większe) ale jakie to nie wiem bo

> wszystkie symbole pozacierane. Jutro jadę do sklepu i jak mi dobiorą to podam symbol dla

> potomnosci

napewno masz normalnego pancerniaka czy juz nowszy z MPI ?? Bo nowszy ma inne lozyska

Napisano
  • Autor

> już rozkręcone (klucz + młotek wystarczyło). Co prawda nie było łatwo ale sie udało rozkręcić,

> jednak po rozkręceniu zonkal.... Jedno łozysko nie pasuje a dokładniej to od strony koła

> pasowego co niby miało być 6203 a okazuje się że jest inne (większe) ale jakie to nie wiem bo

> wszystkie symbole pozacierane. Jutro jadę do sklepu i jak mi dobiorą to podam symbol dla

> potomnosci

łożyska wymienione i wszystko śmiga aż miło.

silnik mam 1.2 ale alternator jest ze szrotu i był wyciągany ze sportasia 1.1 spi (ale widać ze nie był tam oryginalnie). Jest to produkt polskiej firmy iskra

Dla potomności:

W alternatorze firmy ISKRA jest zamontowane łożysko 6303 oraz 6201

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.