Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nowa zabawka mojego wapna... avantime

Featured Replies

Napisano

po obejrzeniu 15szt avatime'a, co robi jakieś 10% całej produkcji tego dziwactwa hehe.gif, mój stary ostatnio kupił sobie takie cuś:

zdjęcia podglądowe zapożyczone z otomoto:

285228465-avantime.jpg

285228465-avantimeodg%F3ry.jpg

środek praktycznie taki sam:

285228465-avantime%B6rodek.jpg

kolor taki (tylko bez takich naklejek):

285228465-avantimekolor.jpg

W związku z tym, że tak wiele ich wyprodukowano, ze strony kupującego nie było żadnych uwag co do silnika etc., tzn. co się napatoszy w dobrym stanie, to brać. Obojętne czy diesel czy benza.

Padło na 3.0 V6 200 koni. Jeździ to bardzo fajnie muszę powiedzieć. Siedzi się w tym przedziwnie hehe.gif, jakby w autobusie lub jakoś tak hmm.gif, a jak jeszcze szyby i dach otwarty, to jak w cabrio busie grinser006.gif.

Z ciekawostek: Drzwi, w związku z tym, że mają ponad 140cm( icon_eek.gif) otwierają się w dwóch etapach. Navi muszę skołować płytę, bo jest prehistoryczna.

Radio, które można obsługiwać tylko i wyłącznie poprzez zamieszczony pilot (który się chowa w schowku). Jak już jest włączone, to kierowca może się bawić pilotem przy kierze, natomiast pasażer tylko i wyłącznie pilotem standardowym.

Co by tu jeszcze pisać... auto dziś idzie na przegląd i wszystkie bolączki w stylu czegoś cieknącego spod spodu zostaną naprawione IThankYou.gif.

Potem auto będzie stało i robiło za pomnik współczesnej motoryzacji vel nieruchomość (albo ruchomość czasowa) u mojego starego na placu (po prostu nie ma nim kiedy jeździć) hahaha.gif

Z ciekawostek: ma fotele półautomatyczne, tzn. przód tył wajcha, ale góra dół i oparcie już nie. Dodatkowo ma w fotelach poduchy pompowane, a więc można sobie z nich zrobić kubełki albo wygodne fotele. Fajny bajer grinser006.gif

post-114523-14352513755757_thumb.jpg

Napisano

Mnie się bardzo podobają te autka.Z częściami karoseryjnymi mogą być lekkie problemy.Reszta samochodu dostępna.Zawieszenie,silnik,skrzynia itp od Espace.

Napisano
  • Autor

> Mnie się bardzo podobają te autka.Z częściami karoseryjnymi mogą być lekkie problemy.Reszta

> samochodu dostępna.Zawieszenie,silnik,skrzynia itp od Espace.

no autko jest kosmiczne. Pare rozwiązań, jak to z radiem mi się nie podoba, ale całokształt jest, powiedzmy, wyjątkowy ok.gif

Napisano

> po obejrzeniu 15szt avatime'a, co robi jakieś 10% całej produkcji tego dziwactwa , mój stary

> ostatnio kupił sobie takie cuś:

Zawaliste auto, bardzo wygodne i jego największą zaletą jet cena zakupu

Napisano
  • Autor

> Zawaliste auto, bardzo wygodne i jego największą zaletą jet cena zakupu

jeszcze. W Polsce są o połowę tańsze niż za granicą. Cena ma ponoć rosnąć. Zobaczymy. Nie po to został kupiony, a po to, żeby w niedzielę raz w miesiącu wyjechać na przejażdżkę ok.gif

Napisano

> jeszcze. W Polsce są o połowę tańsze niż za granicą. Cena ma ponoć rosnąć. Zobaczymy. Nie po to

> został kupiony, a po to, żeby w niedzielę raz w miesiącu wyjechać na przejażdżkę

A do tego chyba jedno z niewielu wspolczesnych aut ,ktore moze kiedys duzo kosztowac smile.gif

Napisano

> A do tego chyba jedno z niewielu wspolczesnych aut ,ktore moze kiedys duzo kosztowac

obstawiam jeszcze Vel Satis ok.gif

Napisano

> obstawiam jeszcze Vel Satis

62tys i 8 lat produkcji imho napewno nie.

Napisano

Fajna furka. 6-latki nawet w fajnej cenie stoją, będzie trzeba rozważyć to auto za dwa lata przy zakupie drugiego auta.

Napisano
  • Autor

> Fajna furka. 6-latki nawet w fajnej cenie stoją, będzie trzeba rozważyć to auto za dwa lata przy

> zakupie drugiego auta.

byleby było za 2 lata jeszcze do kupienia jakieś ciekawe. Bo w Polsce to tak jak mówię, te które oglądaliśmy były w wiekszości w tragicznym stanie no.gif

Zakupione teraz też nie jest idealne (całe szczęście tylko duperele), ale będzie teraz postawione na nogi ok.gif

Napisano

> obstawiam jeszcze Vel Satis

Vel Satis nie będzie, za dużo i za długo był w produkcji, ale Avantime to co innego.

Napisano

> jeszcze. W Polsce są o połowę tańsze niż za granicą. Cena ma ponoć rosnąć. Zobaczymy. Nie po to

> został kupiony, a po to, żeby w niedzielę raz w miesiącu wyjechać na przejażdżkę

IMHO świetna inwestycja 893goodvibes.gif

Napisano

Graty, to auto to cos pieknego, szkoda tylko ze wyprzedzilo epoke :/

Jakby wprowadzili je pare lat pozniej to mialoby wieksze wziecie wink.gif

Napisano

> Graty, to auto to cos pieknego, szkoda tylko ze wyprzedzilo epoke :/

> Jakby wprowadzili je pare lat pozniej to mialoby wieksze wziecie

Zgadza się, nie wszystkie pomysły Renault zakończyły się sukcesem. To co przeszło w przypadku Megane II, czyli wygląd żelazka nie sprawdziło się w przypadku modeli luksusowych. Ale tak jak ktoś już wspomniał powyżej, i Vel Satis i Avantime robią piorunujące wrażenie do dzisiaj. Ja z przyjemnością bym pojeździł

Velem (w sumie nawet prezydent Francji taką bryką jeździ). zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

dzięki wszystkim. Wprawdzie nie moje, ale pojeździć sobie mogę, więc też fajna zabawa. A wrażenia są naprawdę super ok.gif

Auto będzie teraz przechodzić parę zabiegów spa grinser006.gif

Muszę powiedzieć, że jest to kolejne ciekawe auto w stajni, więc ja się ciesze hehe.gif. Niestety jednym ciekawym jeździ moja mama na codzień i tego trochę się obawiam hehe.gif, ostatnio przy wychodzeniu wybiła siatkę głośnika w drzwiach nogą, "bo wiesz, to takie miękkie jest(,,,)" facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> dzięki wszystkim. Wprawdzie nie moje, ale pojeździć sobie mogę, więc też fajna zabawa. A wrażenia

> są naprawdę super

> Auto będzie teraz przechodzić parę zabiegów spa

> Muszę powiedzieć, że jest to kolejne ciekawe auto w stajni, więc ja się ciesze . Niestety jednym

> ciekawym jeździ moja mama na codzień i tego trochę się obawiam , ostatnio przy wychodzeniu

> wybiła siatkę głośnika w drzwiach nogą, "bo wiesz, to takie miękkie jest(,,,)"

to opowiadaj co tam macie zlosnik.gif

strasznie mi się ten podoba chciałbym takiego serduszka.gif

Napisano

> (w sumie nawet prezydent Francji taką bryką jeździ).

A nie C6? cfaniaczek.gif

Napisano

> A nie C6?

C6 też. ok.gif Widziałem ostatnio w wiadomościach na francuskiej telewizji France24, że Vel Satisy nadal służą najwyższym dostojnikom państwowym.

285235782-79cf1f560012d95c487df7c3.jpg Ale czemu nie zamówili z jasną tapicerką, to tego nie rozumiem grinser006.gif

post-49578-14352513774168_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> to opowiadaj co tam macie

> strasznie mi się ten podoba chciałbym takiego

większość przedstawiałem już na AK.

historia z głośnikiem dotyczy tego egzemplarza (fot. przykładowe, choć model i kolor idetyko):

285235873-brera.jpg

oczywiście 3.2 V6 - brzmi niesamowicie, lepiej od carrery 4s (wierzcie, wiem co mówię grinser006.gif) food.gif

Co do jakości wykonania hmm.gif no cóż. Przykład: świecąca kontrolka hill hold (ponoć nie działa). Nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, że nie ma jak działać, bo w tym modelu go nie ma facepalm%5B1%5D.gifhehe.gif.

Drugi przykład: po tygodniu od zakupu zauważyłem, że nie działa elektryczne otwieranie siedzenia, aby ktoś mógł wejść do tyłu. Okazało się, że zapomnieli podłączyć w fabryce hahaha.gif

Ogólnie ciesze się, że mam możliwość poobcowania z takimi autkami ok.gif

post-114523-14352513774637_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.