Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stilo jtd po wymianie dwumasa dalej cos stuka

Featured Replies

Napisano

Witam tak jak w temacie mam pytanie o ewentualne przypuszczenia podpowiedzi co moze byc przyczyna nie ustajacych stukow w moim stilo. Chodzi o to ze przez pewien okres trzeslo mio buda stukalo pukaloo kazdy twierdzil ze to dwumas .. wymienilem kompletne srzeglo z kolem i wysprzeglikiem (lozyskiem hydraulicznym ) auto zostalo poskladane i stuki wciaz nie ustaly. DZIWNE ODGLOSY NAJGLOSNIEJSZE SA PODCZAS PORANNEGO ODPALANIA POZNIEJ JAK SIE ROZGRZEJE od czasu do czasu daja o sobie znac ... dodam ze po wcisnieciu sprzegla stukanie maleje ... i caly czas odnosze wrazenie ze drga jeszcze zbyt mocno.. poduchy niby sa ok nie sa poszarpane itp/ pomocy smile.gif

Napisano

Do czasu uzupełnienia profilu zamykam....

jak miło zlosnik.gif

Dziękuję 20.GIF

Jak całe sprzęgło z dodatkami nowe, to bym jednak w poduchy mierzył....

Napisano
  • Autor

poprosze o konkretne odpowiedz gdyz chcialbym autko usprawnic do konca pozdrawiam

Napisano

Może zapodaj jakieś audio/video.

U mnie też coś stuka i jeden mechanior mówi ze to na 100% dwumas a drugi ze na dwumas jest sprawny facepalm%5B1%5D.gif.

Napisano
  • Autor

nie mam tego teraz jak nagrac u mnie dwu mas jest wymieniony stuki dalej nie minelo odglos jest metaliczny na zimnym silniku jest glosny po nagrzaniu sie stopniowo maleje czasem wogole go nie ma

Napisano

Pisze, że dwumas ze sprzęgłem i wysprzęglikiem ma nowe....

rano=zimny=bardziej telepie....następne na liście zwykle są poduszki

opcja numer 2- składane na używkach/reklamacja wada nowego / drut robota niewiem.gif

Napisano

> nie mam tego teraz jak nagrac u mnie dwu mas jest wymieniony stuki dalej nie minelo odglos jest

> metaliczny na zimnym silniku jest glosny po nagrzaniu sie stopniowo maleje czasem wogole go

> nie ma

Koło pasowe wałka i druga opcja to koło pasowe alternatora ze sprzęgłem.Ten temat niedawno przerabiałem,poszukaj ,poczytaj.

Napisano

> Witam tak jak w temacie mam pytanie o ewentualne przypuszczenia podpowiedzi co moze byc przyczyna

> nie ustajacych stukow w moim stilo.

podjedz do mnie pod pracę jestem po wymianie duwmasy w stilo i poduchy to może coś z tego stukania wywnioskuje. Tel do mnie masz w podpisie jak coś smile.gif

Napisano
  • Autor

kolego gdzies w warszstacie pracujesz ? dzisiaj wysluchalem bardziej i stuki dochodza rowniez przy jezdzie dajmy na to bieg 2 rowno gaz trzymam tez stuka w momencie jak gwaltownie daje mu buta stukania nie ma

Napisano

> kolego gdzies w warszstacie pracujesz ?

nie, ale hobbystycznie dłubie przy autach.

dzisiaj wysluchalem bardziej i stuki dochodza rowniez przy

> jezdzie dajmy na to bieg 2 rowno gaz trzymam tez stuka w momencie jak gwaltownie daje mu buta

> stukania nie ma

a gdy wciśniesz sprzęgło stuki ustają?

Napisano
  • Autor

gdy wcisne sprzeglo stuki minimalnie sie wyciszaja ale i tak slychac podkreslam ze najbardziej stuka przy porannym rozruchu tego nie mozna nazwac stukaniem tylko waleniem gdy auto jest pozadnie rozgrzane praktycznie woogle nie slychac

Dzisiaj zaobserwowalem ze kolo to male ktore jest za alternatorem nad kolem pasowym ma drgania drzy mi ale czy mialy by to zwiazek z takimi stukami pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.