Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

hamulce

Featured Replies

Napisano

Co jakiś czas blokowane są chyba hamulce, samochód bardzo zwalnia na luzie, po pewnym czasie wszystko wraca do normy.

Co to może być ?

Marek

Napisano

> Co jakiś czas blokowane są chyba hamulce, samochód bardzo zwalnia na luzie, po pewnym czasie

> wszystko wraca do normy.

> Co to może być ?

> Marek

Tylne zaciski - rozebrać, przesmarować prowadnice.

Napisano

> Tylne zaciski - rozebrać, przesmarować prowadnice.

A da się to jakoś zwalczyć na dłużej?

Napisano

> A da się to jakoś zwalczyć na dłużej?

napewno sie da, skoro u mnie od nowosci do przebiegu prawie 95tys km nic z tylem nie bylo robione i zadnego blokowania nie ma

nowe gumki na prowadnice sa dostepne, wyczyscic wszystko i poskladac i ma smigac

Napisano

(...)

> nowe gumki na prowadnice sa dostepne, wyczyscic wszystko i poskladac i ma smigac

Szkoda kasy - jak sie komuś "przyfarciła" wersja z dupnymi tylnymi hamulcami, to nic nie pomaga wymiana gumek, ani zestaw naprawczy nono.gif. Jedynie to czyszczenie i smarowanie co 20-30 kkm.

Napisano

> (...)

> Szkoda kasy - jak sie komuś "przyfarciła" wersja z dupnymi tylnymi hamulcami, to nic nie pomaga

> wymiana gumek, ani zestaw naprawczy . Jedynie to czyszczenie i smarowanie co 20-30 kkm.

A to jakaś wadliwa seria była, czy coś? W Stilo miałem to samo niestety frown.gif

W Bravo po raz pierwszy odezwało się przy 35kkm, teraz mam 49 i póki co spokój, ale przeczyszczę przy najbliższej okazji.

Napisano

a jaki stopien trudnosci rozebrania tych hamulców i zlożenia? potrzebny jakis sprzet do wcisniecia tłoczka (tak jak w stilo) czy reką da rade?

Napisano

> a jaki stopien trudnosci rozebrania tych hamulców i zlożenia? potrzebny jakis sprzet do wcisniecia

> tłoczka (tak jak w stilo) czy reką da rade?

ja dałem radę ręcami ok.gifzlosnik.gif pamietaj tylko abys wkręcał w odpowiednią stronę. Prawy zgodnie z ruchem wskazówek, lewy odwrotnie

Napisano

> a jaki stopien trudnosci rozebrania tych hamulców i zlożenia? potrzebny jakis sprzet do wcisniecia

Ja użyłem klucza do mocowania tarcz w szlifierce kątowej w połączeniu ze ściskiem stolarskim - dało radę zlosnik.gif Mowa oczywiście o tyle, z przodu wystarczył sam ścisk ok.gif

Napisano

Jak jest dużo zanieczyszczeń to jest duże prawdopodobieństwo że będziesz musiał użyć jakiegoś pomocnika (klucza), konstrukcja jest identyczna jak w Stilo, czyli równie słaba.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.