Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oceniacze co z nim nie tak

Featured Replies

Napisano

> Bo mnie kusi

> jakiś tekst

wiec tak:

kupiony od dziadka z wehrmachtu co to tylko do kosciola ewangelickiego jezdzil, z babcią - markietanką z brygad SS do lebensbornu na przymusowa aryjskie zapladnianie jezdzil; sprowadzony przez wzorcowego, uczciwego polskiego handlarza ktory plakal po JP2 , wlasnym sercem gwarantującym ze licznik nie cofniety, przystanku nie widzial, lakier oryginalny od 1410 roku w ktorym VW powstal; handlarz postanowil dorzucić z wlasnej, polskiej , prapolsko uczciwej kieszeni dorzucic być tylko ty, praqdziwy wszechpolski polak mogl kupic to dziewicze NEMECKIE auto od naszego odwiecznego wroga, ale ciagle symbolu uczciwosci i byl SZCZESLIWY.

I tylko TU , na tym forum jedynie slusznych znawców, ktorzy z kilku ujowych zdjec zrobionych telefonem tarczowyw wyciegnietym z NEMECKIEGO wilczego szańca; wyrwanym niemal w ostatnim momencie z rak wujka adolfa z wąsikiem , potrafią wywróżyć przebieg, historię i grupę krwi kierowcy, jego Frau z korpusu pomocniczego SS oraz odcien krwi szwagra stryja brata wujka z waffen SS .

Napisano

> Mistrzu ... jesteś na merytorycznym kąciku, uprzedzam / ostrzegam / proszę ... raz pierwszy zarazem

> ostatni

wybacz... zbyt wielu bredni sie naczytalem/nasluchalem na temat uzywanych aut od tzw teoretycznych oceniaczy ze po prostu nie daje rady czytając takie posty 20.GIF

Napisano

> Sporo jak dla kazdego kto pracuje

z drugiej strony to tylko około 1/8 wartości rozważanych aut wink.gif

> Zony maja to wpisane w genotyp

Wiem coś o tym, dlatego moja ma teraz taki samochód, jaki jej się najbardziej spodobał z tych co rozważaliśmy zlosnik.gif Inna sprawa że nie takie pieniądze wchodziły w grę hehe.gif

> Zamierza golfem pojezdzic 5 - 6 lat. Nie lubi uzywanych aut.

to tym bardziej wziąłbym tego Golfa, z przedłużeniem gw, bo chyba mają taką opcję. W silnikach 1.4 160KM już pewnie poprawili co mieli poprawić, żeby tłoki nie wychodziły bokiem i będziecie cieszyć się autem z dynamicznym, super elastycznym, cichym i nawet dosyć oszczędnym motorem. Tylko nauczyć żonę odruchu nie gaszenia auta zaraz po zatrzymaniu i będzie git.

> Musimy pomyslec bo ztym potargowaniem to nie potrafie niestety

wyślij zapytania o ofertę na ten samochód do kilku salonów w kilku miejscach kraju, potem z tymi ofertami przejdź się do kilku innych salonów, gdzieś na pewno dadzą lepszą, może gdzie indziej jeszcze lepszą i tym sposobem zbijesz jeszcze kilka tys. ok.gif

Napisano

> Ma 160 PS. Z jakiego spalania bylby zadowolony ?

Może z takiego jakie deklaruje producent...

Napisano

> Może z takiego jakie deklaruje producent...

producent deklaruje takie spalanie jakie wychodzi z pomiaru według ściśle określonych norm. Jeżeli warunki drogowe są inne niż takie jak w teście, to dlaczego spalanie miało by być takie samo? Każdym autem można spalić mniej lub więcej niż deklaruje producent.

Napisano

> producent deklaruje takie spalanie jakie wychodzi z pomiaru według ściśle określonych norm. Jeżeli

> warunki drogowe są inne niż takie jak w teście, to dlaczego spalanie miało by być takie samo?

Producent mojego pojazdu wskazuje spalanie wg "najnowszych norm UE" a spalanie mam litr większe od deklarowanego, a nie dwa jak znajomy. Mój i znajomego samochód jest z tego samego roku więc zakładam, że badane były wg tych samych norm. Warunki jazdy takie same. Trochę to koliduje z twierdzeniem o przyzwoitym spalaniu.

Napisano

> Producent mojego pojazdu wskazuje spalanie wg "najnowszych norm UE" a spalanie mam litr większe od

> deklarowanego, a nie dwa jak znajomy. Mój i znajomego samochód jest z tego samego roku więc

> zakładam, że badane były wg tych samych norm. Warunki jazdy takie same. Trochę to koliduje z

> twierdzeniem o przyzwoitym spalaniu.

Kierowcy też ci sami?

Napisano

> Producent mojego pojazdu wskazuje spalanie wg "najnowszych norm UE" a spalanie mam litr większe od

> deklarowanego, a nie dwa jak znajomy. Mój i znajomego samochód jest z tego samego roku więc

> zakładam, że badane były wg tych samych norm. Warunki jazdy takie same. Trochę to koliduje z

> twierdzeniem o przyzwoitym spalaniu.

nic nie koliduje, są różni kierowcy, wystarczy trochę inaczej operować gazem, hamulcem i biegami i już spalanie może się różnić o 1-2 litry nawet przy podobnych średnich prędkościach!

Napisano

> nic nie koliduje, są różni kierowcy, wystarczy trochę inaczej operować gazem, hamulcem i biegami i

> już spalanie może się różnić o 1-2 litry nawet przy podobnych średnich prędkościach!

Mi na ten przykład Mini Cooper pali zależnie od stylu jazdy poniżej 6 oraz blisko 15 litrów/100 km. Na tych samych trasach.

Napisano

> nic nie koliduje, są różni kierowcy, wystarczy trochę inaczej operować gazem, hamulcem i biegami i

> już spalanie może się różnić o 1-2 litry nawet przy podobnych średnich prędkościach!

W poprzednich pojazdach jakimi jeździł był w stanie osiągać katalogowe spalanie na tej samej trasie. Stąd rozczarowanie.

Napisano

> ... albo lepszy cwaniak.

Cos tez tak mysle.

> BTW: ciekawą sytuację miałem we Wrocławiu...

Skad wiesz?

Sytuacja wlasnie z Wroclawia z salonu przy ulicy na P. biglaugh.gif

Napisano

> Sytuacja wlasnie z Wroclawia z salonu przy ulicy na P.

to masz jeszcze jednego dealera we w-wiu, warto spróbować

Napisano

> to tym bardziej wziąłbym tego Golfa, z przedłużeniem gw...

Maja taka opcje i skorzystamy z niej.

> Tylko nauczyć żonę odruchu nie gaszenia auta zaraz po zatrzymaniu...

Bezproblemowo. Lubi auta i dba o nie ok.gif

> wyślij zapytania o ofertę na ten samochód do kilku salonów...

Ciekawy pomysl a nie wpadlismy na to.

Generalnie juz zdecydowala nie kupowac hondy.

Wiec pozostal golf a juz wybrala kolor nawet.

Grafitowy - jak miliony innych biglaugh.gif

Napisano

> to masz jeszcze jednego dealera we w-wiu, warto spróbować

Podjedziemy ale juz z moim kolega z pracy.

Lepszy cwaniak i urodzony we Wroclawiu wiec nie beda mu pociskac jak nam biglaugh.gif

Napisano

> to masz jeszcze jednego dealera we w-wiu, warto spróbować

Nie ma się co do Wrocławia ograniczać. Po parę tysięcy to i do Białegostoku warto pojechać.

mar00ha

Napisano

> Nie ma się co do Wrocławia ograniczać. Po parę tysięcy to i do Białegostoku warto pojechać.

absolutnie tak

Napisano

Koledzy dzieki za wszystkie porady ok.gif

Poczytalismy to z zona i juz chyba zalapalasmy co biega i jaki popelnialismy blad. Naprawde dzieki waytogo.gif

Napisano

> Wiec pozostal golf a juz wybrala kolor nawet.

ok.gif

> Grafitowy - jak miliony innych

dla mnie to po prostu szary, ale niech będzie zlosnik.gif

Napisano

> dla mnie to po prostu szary, ale niech będzie

Kobieta widzi inaczej zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Brac demo 122KM za 61k auto polroczne. Jezdzi ladnie, pali malo. Jak mocy za malo to brac za 70k tez demo ale 160KM i modlic sie zeby silnik byl dobry.

Napisano

> Bo mnie kusi

> jakiś tekst

Na 100% jest po wypadku, a to dlatego że nie jest napisane w ogłoszeniu że bezwypadkowe ... a po jakim ... można się domyślać jak ktoś sprzedaje auto z 13 tys km przebiegu.

Napisano

> Jak z polskiego salonu, to poproś o VIN i sprawdź przeszłość.

> Albo po prostu zadzwoń i zapytaj.

A jak robił naprawę blacharską nie w ASO to co ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.