Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hałasuje po wciśnięciu sprzęgła

Featured Replies

Napisano

Witam

Od paru tygodni zauważyłem że podczas jazdy jak zmieniam biegi po wciśnięciu sprzęgła coś dziwnie hałasuje (buczy).

Dźwięk podobny jak jest mało płynu w układzie wspomagania kierownicy. Tylko ten efekt buczenia idzie jak by ze skrzyni. Co to może być ??

Napisano

> idzie jak by ze skrzyni. Co to może być ??

Ostatnie podrygi słoneczka ??

Napisano

Na postoju przy pracującym silniku też tak masz? Jak silnik pracuje, wciśniesz sprzęgło wydobywa się hałas jakby ze skrzyni, a po puszczeniu milknie to najczęściej łożysko oporowe się kończy...

Napisano
  • Autor

> Na postoju przy pracującym silniku też tak masz? Jak silnik pracuje, wciśniesz sprzęgło wydobywa

> się hałas jakby ze skrzyni, a po puszczeniu milknie to najczęściej łożysko oporowe się

> kończy...

Na postoju przy włączonym silniku na trasie frown.gif

Długo na tym pojeżdżę ?

Napisano

> Witam

> Od paru tygodni zauważyłem że podczas jazdy jak zmieniam biegi po wciśnięciu sprzęgła coś dziwnie

> hałasuje (buczy).

A nie masz przy okazji problemów ze zmianą biegów (ciągnięcie sprzęgła) ?

Na jałowym przy nie wciśniętym sprzęgle też słychać ten dźwięk ?

Napisano
  • Autor

> A nie masz przy okazji problemów ze zmianą biegów (ciągnięcie sprzęgła) ?

biegi wchodzą bez problemów, powiedział bym książkowo wink.gif

> Na jałowym przy nie wciśniętym sprzęgle też słychać ten dźwięk ?

nie, dźwięk pojawia się tylko po wciśnięciu

Napisano

Łożysko, które wkrótce wykończy słoneczko. Tak, czy siak, powoli szykuj się na wymianę sprzęgła.

Napisano

> dźwięk pojawia się tylko po wciśnięciu

No to ewidentnie rzęzi łożysko oporowe - jeśli nie masz wiedzy kiedy ostatnio było wymieniane kompletne sprzęgło to najwyraźniej ta pora się zbliża .

Swoją drogą to u mnie zaczęło wydawać podobne dźwięki jak trafiłem na oberwanie chmury i wtedy gdzieś na niego nieźle chlapło , potem nieco ucichło i tak ma od jakiś2 lat grinser006.gif

Napisano

> Łożysko, które wkrótce wykończy słoneczko. Tak, czy siak, powoli szykuj się na wymianę sprzęgła.

Zgadzam się z tym miałem podobnie. Szykuj się na wymianę sprzęgła.

Napisano
  • Autor

> No to ewidentnie rzęzi łożysko oporowe - jeśli nie masz wiedzy kiedy ostatnio było wymieniane

> kompletne sprzęgło to najwyraźniej ta pora się zbliża .

> Swoją drogą to u mnie zaczęło wydawać podobne dźwięki jak trafiłem na oberwanie chmury i wtedy

> gdzieś na niego nieźle chlapło , potem nieco ucichło i tak ma od jakiś2 lat

Dzięki za podpowiedź wink.gif

Dzwoniłem dzisiaj do mojego mechanika, powiedział że może pojeżdżę miesiąc a może dwa lata smile.gif ...puki co mam sobie spokojnie jeździć i się nie przejmować wink.gif

Napisano

> Dzięki za podpowiedź

> Dzwoniłem dzisiaj do mojego mechanika, powiedział że może pojeżdżę miesiąc a może dwa lata ...puki

> co mam sobie spokojnie jeździć i się nie przejmować

Jak masz jeszcze trochę używać to auto to zrób sobie na spokojnie już!!! Wg prawa Murphyego walnie akurat w momencie najmniej oczekiwanym .... Koszt nie jakiś wielki żeby ryzykować jazdę na lawecie! Okaż serce wymień sprzęgło 270751858-jezyk.gif To tak jak by Tobie zastawka w sercu się nie zamykała i kardiochirurg powiedział poczekamy ja zatrzyma się akcja serca .... wtedy wymienimy smile.gifsmile.gifsmile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.