Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lampki w tylnych słupkach

Featured Replies

Napisano

Witam smile.gif

Szukam informacji na temat lampek wewnętrznych montowanych w tylnych słupkach. Lubię mieć dużo światła w samochodzie zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif i zachciało mi się zamontować coś właśnie na wzór lampek z BMW w moim aucie. Szukam trochę więcej informacji o nich. Tzn, jak są podłączone, czy mają samodzielne włączniki, czy może uruchamiają się tylko przy otwieraniu drzwi. W jakich modelach były stosowane? Ja jak do tej pory widziałem to raz i to przez przypadek i akurat mi się przypomniało. Nawet nie wiem w, którym modelu widziałem hmm.gif przeglądam Allegro ale jakoś trafić nie mogę oslabiony.gif Podajcie proszę jakiś model to łatwiej będzie coś znaleźć ok.gif

Napisano

> Witam

> Szukam informacji na temat lampek wewnętrznych montowanych w tylnych słupkach. Lubię mieć dużo

> światła w samochodzie i zachciało mi się zamontować coś właśnie na wzór lampek z BMW w moim

> aucie. Szukam trochę więcej informacji o nich. Tzn, jak są podłączone, czy mają samodzielne

> włączniki, czy może uruchamiają się tylko przy otwieraniu drzwi. W jakich modelach były

> stosowane? Ja jak do tej pory widziałem to raz i to przez przypadek i akurat mi się

> przypomniało. Nawet nie wiem w, którym modelu widziałem przeglądam Allegro ale jakoś trafić

> nie mogę Podajcie proszę jakiś model to łatwiej będzie coś znaleźć

co ci moge powiedziec to tylko ze nie w kazdym bmw byly montowane. tylko w opcji jako dodatkowe oswietlenie wnetrza. smile.gif swoja droga fajna sprawa smile.gif

Napisano

Praktycznie każde BMW od początku lat '90. Wcześniejsze pewnie też.

W E36 występowały dwa rodzaje:

1. zwykłe - włączane podczas otwarcia drzwi

2. licht pakiet - połowa lampki włączana podczas otwarcia drzwi, druga połowa do czytania włączana przyciskiem

Całość sterowana raczej przez któryś ze sterowników (świateł lub komfortu, ale mogę się mylić)

63.JPG

68.JPG

Napisano
  • Autor

> co ci moge powiedziec to tylko ze nie w kazdym bmw byly montowane. tylko w opcji jako dodatkowe

> oswietlenie wnetrza. swoja droga fajna sprawa

Bardzo fajna sprawa ok.gif dlatego chcę w podobny sposób zamontować u siebie. Mam nadzieję, że nie przysporzy to jakichś dużych problemów hmm.gif Swoją drogą u mnie te lampki tworzyłyby fajny komplet z tym co już mam. W tej chwili mam 1 dużą na środku w podsufitce, do tego 2 duże pilotki z przodu przy lusterku i 2 małe z tyłu nad głowami pasażerów. Nie licząc lampek przy lusterkach w osłonach przeciwsłonecznych zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Środkowa włącza się przy otwarciu drzwi do tego jakby doszły jeszcze te w tylnych słupkach to by było miodzio 893goodvibes.gif

To nie moje foto, ale u mnie jest właśnie tak jak tutaj.Nie mogę niestety teraz znaleźć żadnej foty tyłu hmm.gif

71600851911696910191.jpg

Napisano
  • Autor

> Praktycznie każde BMW od początku lat '90. Wcześniejsze pewnie też.

> W E36 występowały dwa rodzaje:

> 1. zwykłe - włączane podczas otwarcia drzwi

> 2. licht pakiet - połowa lampki włączana podczas otwarcia drzwi, druga połowa do czytania włączana

> przyciskiem

> Całość sterowana raczej przez któryś ze sterowników (świateł lub komfortu, ale mogę się mylić)

I o to mi chodziło ok.gif Czyli jeśli dobrze widzę na Twoich zdjęciach to teraz mam kupować takie jak na tej aukcji ? hmm.gif Z tego co widzę to są właśnie te podwójne, czyli będę mógł podłączyć i pod drzwi i pod osobne włączniki. Swoją drogą jak one wyglądają od tyłu? Są tylko styki na kable czy są jakieś płytki drukowane? Bo jeśli są sterowane przez np moduł komfortu to mogę mieć wtedy jakieś problemy z dorobieniem instalacji? hmm.gif Czy wystarczy, że dam napięcie i wszystko będzie cacy? hmm.gif

Editen Machen:

Czy ktoś może miałby możliwość zmierzenia takiej lampki? hmm.gif Głównie chodzi mi o głębokość pod plastykiem. Ile ona sięga w głąb, bo jeśliby się okazało, że miałbym wycinać blachę, to kurcze trochę skórka za wyprawkę hmm.gif Nie wiem czy wtedy będzie się opłacać hmm.gif

Napisano

> I o to mi chodziło Czyli jeśli dobrze widzę na Twoich zdjęciach to teraz mam kupować takie jak na

> tej aukcji ? Z tego co widzę to są właśnie te podwójne, czyli będę mógł podłączyć i pod drzwi

> i pod osobne włączniki. Swoją drogą jak one wyglądają od tyłu? Są tylko styki na kable czy są

> jakieś płytki drukowane? Bo jeśli są sterowane przez np moduł komfortu to mogę mieć wtedy

> jakieś problemy z dorobieniem instalacji? Czy wystarczy, że dam napięcie i wszystko będzie

> cacy?

> Editen Machen:

> Czy ktoś może miałby możliwość zmierzenia takiej lampki? Głównie chodzi mi o głębokość pod

> plastykiem. Ile ona sięga w głąb, bo jeśliby się okazało, że miałbym wycinać blachę, to kurcze

> trochę skórka za wyprawkę Nie wiem czy wtedy będzie się opłacać

Tak, te z aukcji się nadadzą. Napisz coś w tym temacie po 21 to zobaczę czy mi takie same nie zostały, ale chyba już sprzedałem.

Włącznik już w nich jest - ten czarny, więc nie ma potrzeby nic dodawać.

Z tego co pamiętam:

-elektroniki w nich nie ma

-dochodzą trzy kable: plus, stały plus, masa

Napisano
  • Autor

> Tak, te z aukcji się nadadzą. Napisz coś w tym temacie po 21 to zobaczę czy mi takie same nie

> zostały, ale chyba już sprzedałem.

Mam na 22 do pracy to napiszę jak się zamelduję na stanowisku zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif fajnie by było jakby się trafiły, tylko teraz zacząłem się zastanawiać nad ich wielkością hmm.gif ale w sumie to nawet jeśli będą za duże to temat odpuszczę, a lampki pójdą w inne ręce ok.gif

> Włącznik już w nich jest - ten czarny, więc nie ma potrzeby nic dodawać.

> Z tego co pamiętam:

> -elektroniki w nich nie ma

> -dochodzą trzy kable: plus, stały plus, masa

Czyli jeśli się nie mylę podłączenie to będzie mniej więcej tak. Plus pociągnąć z lampki w podsufitce, albo z włącznika w drzwiach, zależy gdzie łatwiej się dostać. Stały plus to z aku, albo po stacyjce, albo też z lampki w podsufitce, bo ją można włączyć zawsze. No i masa - wiadomo.

Napisano
  • Autor

Przypominam się tak jak prosiles wink.gif

Napisano

> Przypominam się tak jak prosiles

Niestety brak

akcesoria1_.JPG

Napisano
  • Autor

> Niestety brak

Czyli jeśli dobrze rozumiem to to co na foto jest już sprzedane hmm.gif

Napisano

> Czyli jeśli dobrze rozumiem to to co na foto jest już sprzedane

Prawdopodobnie tak, ponieważ nigdzie tego na wierzchu nie widzę. Jutro rano sprawdzę jeszcze raz dokładnie.

Napisano
  • Autor

> Prawdopodobnie tak, ponieważ nigdzie tego na wierzchu nie widzę. Jutro rano sprawdzę jeszcze raz

> dokładnie.

Spoko. Nie mam parcia na to, boj ak się okaże, że się nie zmieszczą to i tak kiszka będzie oslabiony.gif

Napisano

> Spoko. Nie mam parcia na to, boj ak się okaże, że się nie zmieszczą to i tak kiszka będzie

Jednak mam.

Wymiary:

-dłuższy bok: 10cm, krótszy: 6,5cm

-jeżeli wpisać obrys lampki w prostokąt to: 15cm x 4cm

-głębokość: 2,3cm (to co wchodzi do środka pod tapicerkę) + 0,5cm na wierzchu

Napisano
  • Autor

> jak lubisz dużo światła to najlepsze są oczywiście z 7er np z E32... mają 2 żarówki - jedna

> niezależna a druga z włącznikiem z soczewką do czytania:

> http://allegro.pl/bmw-e32-e34-lampki-jupiterki-tylne-komplet-rarytas-i1745266226.html

Ciut za drogie jak dla mnie wink.gif od e36 na szczęście tańsze a też są podwójne wink.gif wiesz, nie wiem czy mi to wypali w ogóle bo może się okazać, że się pod tapicerka nie zmieszczą oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> Jednak mam.

> Wymiary:

> -dłuższy bok: 10cm, krótszy: 6,5cm

> -jeżeli wpisać obrys lampki w prostokąt to: 15cm x 4cm

> -głębokość: 2,3cm (to co wchodzi do środka pod tapicerkę) + 0,5cm na wierzchu

To nawet nie są jakoś masakrycznie głębokie hmm.gif a ile bys chcial za nie? Może być prv wink.gif

Napisano
  • Autor

No i jest plan. Dzisiaj posiedzialem trochę w aucie z tymi lampkami i tylne słupki odpadają calkowicie bo są inaczej ukształtowane niż w e36 i zamiast kabiny to swiecilyby na tylną półkę, a tego nie potrzebuje zlosnik.gif Pomysł jest taki żeby wmontowac je w zagiecie podsufitki nad uchwytami nad tylnymi drzwiami. Dzięki temu strumień światła będzie ladnie nakierowany tam gdzie trzeba czyli na tylną kanape ok.gif teraz tylko muszę znaleźć troche czasu na dokladnie tego.

Napisano
  • Autor

Wstępnie mogę się pochwalić, że projekt jest fazie realizacji 270635636-JUMP2.gif Jak będzie gotowe to wrzucę foto zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Normalnie będzie jak z fabryki 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> I wszystko gotowe

> Tutaj są zdjęcia

Ale połamałeś podsufitkę shocked.gif

A ja cały czas zapominałem Ci napisać, że nie mogę znaleźć tych wtyczek...

Napisano
  • Autor

> Ale połamałeś podsufitkę

Tak się tylko wydaje. Zdjęcie wyolbrzymilo. W rzeczywistości nie ma tragedii, aczkolwiek z drugiej strony już śladów nie ma zlosnik.gif

> A ja cały czas zapominałem Ci napisać, że nie mogę znaleźć tych wtyczek...

Zrobiłem sam zlosnik.gif wystarczyło lekko wymodelowac wtyczke zasilania od stacji dyskietek z zasilacza komputerowego i było cacy. Akurat na 4 piny ok.gif

Jeszcze raz dzięki za deal ok.gif jestem mega zadowolony ok.gif jeszcze tylko dokupić diody żeby swiatlo było takie same jak po środku i będzie super zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.