Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Centarlny zamek na pilota.

Featured Replies

Napisano

Panowie,podpinałem dzisiaj zdalna centralkę do auta i pojawił się malutki problem.W mojej centralce(bx30) mam jeden kabel do kierunkowskazów , a na słupku bocznym jest prawy i lewy kierunkowskaz.W które miejsce mogę podpiąć ten kabel??

Pozdrawiam serdecznie cool.gif

Napisano

Potrzebujesz dwóch diod prostowniczych o prądzie przewodzenia minimum 5A. Łączysz je anodami i tam zapodajesz kabel z centralki. Z (rozdzielonych) katod daj po przewodzie na każdy kabelek prowadzący do lewej i prawej stronie kierunkowskazów.

278771912-alarm.JPG

Pozdroofka

Napisano

Podpinasz poprzez diody 6A1 ...6A10 do obu kabelków kierunkowskazów.

PS. Właśnie podczas edycji symbolu diod wyłączyła mi się przeglądarak.... Pozdr.

Napisano

> 1N4001

Nie dadzą rady wink.gif Ich prąd przewodzenia to max 1A, a mają wytrzymać dwie żarówki 21W + ewentualna w błotniku. ~50W / 12V = ~4A jak nic... wink.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

A czy da się podpiąć pod włącznik awaryjny??pozdrawiam

Napisano

> A czy da się podpiąć pod włącznik awaryjny??

A kto go palcem wciskać będzie? Nie da się. Jak chcesz już najłatwiej, to podepnij się tylko pod jedną stronę lub nie podpinaj wcale. Pozdr.

Napisano
  • Autor

> A kto go palcem wciskać będzie? Nie da się. Pozdr.

hehhe claps.gif

Napisano

> A czy da się podpiąć pod włącznik awaryjny

Nie, bo on ma też osobne wyjścia na lewą i prawą stronę.

Pozdroofka

Napisano

> Jak chcesz już najłatwiej, to podepnij się tylko pod jedną stronę

Kiedy zakładałem u siebie, to na chwilę, w celu sprawdzenia czy działa, podłączyłem pod to co było najbliżej: pod kontrolkę drogowych. No i tak już 7 lat mrugam długimi jak zamykam/otwieram zamki zlosnik.gif

W drugiej astrze już jak biały człowiek: pod kierunki przez diody.

Pozdroofka

Napisano

> Nie dadzą rady

Teoretycznie masz rację, ale w tym przypadku nie są obciążone przez długi czas tylko przez krótkie błyski, więc IMO 1N4001 ...7 nie usmażą się prądem nawet 4A. W nocie katalogowej stoi, że w peaku 8ms mają nawet 30A wytrzymać. Ale oczywiście lepiej dać 6A1 i miec spokój, cena porównywalna. Pozdr.

Napisano
  • Autor

Dziękuję za odpowiedzi:) kupuje diody drive.gif i do dzieła yay.gif

Napisano

> kupuje diody

Proponuję BYP671-xxx lub BYP671-xxxR. Różnica jest taka, że jedne mają na metalowych "pleckach" anodę a drugie katodę. Nie pamiętam teraz które są które. Ty potrzebujesz te z anodą na pleckach. Fota wszystko wyjaśni:

285261817-dioda.gif

Dlatego te, że dobrze i pewnie dają montować do Twojego układu: składasz je pleckami do siebie i skręcasz śrubką (otwory ma). Pod śrubkę dajesz przewód z centralki. Dwie nóżki to anoda i katoda. W obu obcinasz anody coby nie przeszkadzały a do katod lutujesz po przewodzie (zaizoluj koszulką), których drugie końce wepniesz do przewodów na kierunki w słupku. Potem całość w koszulkę termokurczliwą i masz zmontowany "moduł" wink.gif

Pozdroofka

post-36940-14352513868252_thumb.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.