Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno skutera na dojazdy do pracy

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> FOTO - nie narzekam na te 12 cali. W porównaniu z innymi skuterami koła wydają się duże, a jak

> połączy się to z miękkim zawieszeniem w Kymco Agility RS wychodzi naprawdę super komfort

a ja czytałem coś na temat tego, że Agility ma twarde gumy i dość ciężko się jeździ po mokrym, prawda to? hmm.gif

Napisano

dla mnie kryterium też była oszczędność... i kupiłem to czym jeżdżę, Quest Smart za 2500 zł... i to jedna z propozycji, spalanie 1.8 na setkę, do tego sam serwisuje i nic się nie dzieje

z innych propozycji to wymienione tutaj kymco activ/ router coś tam (nie pamietam nazwy)/ romet ogar 900, wszystkie wymienione to konstrukcje bliźniacze

z bardziej poważnych to testowany przez kolegę Sibui romet zetka 50

a jeżeli ma być ekonomia to tylko biegowy, automat ZAWSZE spali od litra do nieskończoności więcej smile.gif do tego łańcuch jest mniej obsługowy wg mnie i prostszy pod tym względem niż skrzynia cvt

Napisano

> zrob sobie CBT,kup cos 125 i smigaj

> jak ci sie nie spodoba to sprzedasz bez zalu i jakiejs duzej straty.

Ale ja mysle o skuterze 125ccm wink.gif

> 125 bez problemu wytrzymuja 50-60kkm.jesli masz do pracy 20km to wydaje mi sie ze 50 to

> nieporozumienie-ja mam do pracy 4 km i teraz nie wyobrazam sobie jazdy 50 bo mam troche

> napiety czas dojazdu.

jw. Wydaje mi sie, ze taki skuter 125ccm da sobie rade lepiej (i bedzie wygodniejszy) niz moto 125ccm icon_rolleyes.gif

> polecam cos na wiekszych kolach niz 10 czy 12 cali

pomysle. wink.gif

Napisano

> a ja czytałem coś na temat tego, że Agility ma twarde gumy i dość ciężko się jeździ po mokrym,

> prawda to?

Jechałem nie raz po mokrej nawierzchni. W deszczu też nieraz się udało... . Jedyne na co można narzekać to mocny przedni hamulec ( tarcza ), którego w deszczu staram się bardziej nie przyciskać. Niemniej jest to duży plus na suchej nawierzchni w nagłych sytuacjach. Ktoś kiedyś na tym forum napisał, że te wszystkie chińczyki to są zablokowane z tego względu, że nie są przystosowane do hamowania z prędkości sięgających 70+km/h. Możecie taką opinię sobie w literki wsadzić. Jeździłem na chińczykach, a aktualnie ujeżdżam tajwańczyka ( Kymco jest tajwańskie ) i powiem szczerze, że nie ma najmniejszego problemu z hamulcami ( czyt. tarczowymi ).

Trochę odbiegłem od pytania grinser006.gif

Nie prawda, że przez twarde opony ciężko się jeździ po mokrej drodze wink.gif . Nie należy się za bardzo przechylać, bo może dupką bujnąć, ale to chyba każdy głupi wie wink.gif

Napisano

> Do podstawowego odblokowania wystarczy kupić odblokowany moduł. Koszt to ok 30zł. To na pewno

> trzeba zmienić. Pozostale blokady mogą być różne. Każdy skuter ma inne.

Nie wszędzie, ja np przepiłowałem zworkę pod tą żywicą co zalewają moduły i skuter został odblokowany

Napisano

A tak wygląda blokada modułu w Kymco Agility RS - FOTO. Pomysłowe, ale itak jest 1:0 dla mnie cool.gif

Napisano

> Ale ja mysle o skuterze 125ccm

> jw. Wydaje mi sie, ze taki skuter 125ccm da sobie rade lepiej (i bedzie wygodniejszy) niz moto

po skuterze yamaha mialem przez chwile enduro.straszliwie irytowalo mnie ze blokada nie jest poprzez stacyjke,nie ma schowkow ,jak leje to jestem mokry i nie da sie z piatki zredukowac bezposrednio na dwojke hehe.gif

po 2 miesiacach sprzedalem i kupilem piaggio.

Napisano

> po skuterze yamaha mialem przez chwile enduro.straszliwie irytowalo mnie ze blokada nie jest

> poprzez stacyjke,nie ma schowkow ,jak leje to jestem mokry i nie da sie z piatki zredukowac

> bezposrednio na dwojke

> po 2 miesiacach sprzedalem i kupilem piaggio.

Ha, czyli dobrze kombinuje wink.gif.

A powiedz mi teraz jeszzce na spokojnie, jak to jest z tym prawkiem, bo w temacie jestem niekumaty. Czytam na DirectGov, ale za cholere do mnie nie dociera, co pisza hehe.gif

Napisano

> Ha, czyli dobrze kombinuje .

> A powiedz mi teraz jeszzce na spokojnie, jak to jest z tym prawkiem, bo w temacie jestem niekumaty.

> Czytam na DirectGov, ale za cholere do mnie nie dociera, co pisza

robisz jednodniowy kurs CBT i w droge zlosnik.gif

oczywiscie musisz miec angielskie PJ ma auto.

Napisano

> robisz jednodniowy kurs CBT i w droge

> oczywiscie musisz miec angielskie PJ ma auto.

No dobra, a co dalej?

Napisano

> No dobra, a co dalej?

tzn?

jesli chcesz jezdzic 125 to nic....kupujesz insurance i pedzisz hehe.gif

jesli jednak chcesz wieksza pojemnosc to robisz PJ na moto-ale tu nic ci nie powiem ,bo nie robilem palacz.gif

jedynie moze to ze teraz moj szwagier robil ....bedac w polsce na urlopie.wyszlo duzo taniej ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.