Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chevrolet Orlando - czy oby na pewno konkurent S-maxa?

Featured Replies

Napisano

Bardzo spodobał mi się Chevy Orlando. Do dzisiaj nie widziałem go na żywo. Dzisiaj podjechałem do dilera go oblookać. Niestety było zamknięte i auto widziałem tylko z zewnątrz + to co przez szybę. Co mnie zaskoczyło - w pismach motoryzacyjnych często jest przedstawiany jako konkurent Forda S-max. Hmm - za jakiś czas chcę zmienić auto na minivana, dlatego biorąc pod uwagę cenę Orlando mocno się rozochociłem zlosnik.gif. No ale - auto wydaje się wyraźnie węższe niż S-max - no chyba, że źle widzę!

Potrzebuję auta, żeby 5 osobowa rodzina mogła wygodnie podróżować. Ma ktoś Orlando? Jak jest faktycznie z miejscem (szerokość)

Napisano

> Potrzebuję auta, żeby 5 osobowa rodzina mogła wygodnie podróżować. Ma ktoś Orlando? Jak jest

> faktycznie z miejscem (szerokość)

Orlando jest zbudowane na kompaktowej płycie podłogowej użytej w Cruze i Astrze, więc raczej porównywałbym go do C-maxa. IMO dla rodziny 5-os powinien wystarczyć, chyba że używasz 3 fotelików.

Napisano
  • Autor

> Orlando jest zbudowane na kompaktowej płycie podłogowej użytej w Cruze i Astrze, więc raczej

> porównywałbym go do C-maxa. IMO dla rodziny 5-os powinien wystarczyć, chyba że używasz 3

> fotelików.

no teraz jakoś mieszczę się w Octavii.. Ale boli mnie właśnie to 'jakoś'. Nie ma mowy o komforcie z tyłu. Oczywiście najlepiej będzie jak pojade do salonu i sam się przymierzę z rodziną, ale ze względu na szerokość Orlando chyba odpadnie frown.gif

Napisano

> no teraz jakoś mieszczę się w Octavii.. Ale boli mnie właśnie to 'jakoś'. Nie ma mowy o komforcie z

> tyłu. Oczywiście najlepiej będzie jak pojade do salonu i sam się przymierzę z rodziną, ale ze

> względu na szerokość Orlando chyba odpadnie

Octa I?

Jeśli tak, to w Orlando będzie na pewno więcej miejsca.

Kiedyś nie kupiłem Octavii I własnie ze względu an brak miejsca na tylnej kanapie.

Napisano
  • Autor

> Octa I?

> Jeśli tak, to w Orlando będzie na pewno więcej miejsca.

> Kiedyś nie kupiłem Octavii I własnie ze względu an brak miejsca na tylnej kanapie.

no tak. Nic to - myślałem jednak, że bardziej rozpieszcza szerokością kanapy - Trzeba się wybrać z rodziną i przymierzyć zlosnik.gif

Napisano

> no tak. Nic to - myślałem jednak, że bardziej rozpieszcza szerokością kanapy - Trzeba się wybrać z

> rodziną i przymierzyć

Koniecznie zrób przymiarkę. I do tego proponuję Ci wpasowanie rodzinki w samochód o numer większy oraz o numer mniejszy. Tak, żebyście mieli porównanie. Bo z jednej strony znam ludzi, którzy rodzinę 2+3 pakuję do Dacii Logan MCV i twierdzą, że im wygodnie a z drugiej mam pieszczochow w zestawie 2+2, którzy marudzą na swoją Toyotę Siennę.

S-max jest wporzo jeśli chodzi o miejsce. Fajny i wygodny. I dobrze się prowadzi, nie jak minivan. Mam porównanie z Mazdą MPV.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

Konkurent raczej dla g.c-maxa. ok.gif

Dla 5 os nie bierz, bo foteli + 2 z bagażnika nie wyrzucisz. grinser006.gif

Napisano

> Potrzebuję auta, żeby 5 osobowa rodzina mogła wygodnie podróżować.

Szukaj czegoś z 3 niezależnymi fotelami z tyłu, to pozwala na lepszą konfigurację.

Jak masz kanapę, to zawsze ludzie siedzą tak:

1 2 3

Jak masz 3 fotele można zrobić tak:

......2

1..........3

Choć Orlando ma dość wygodne miejsca trzeciego rzędu, więc można i tył obsadzić tak:

1...2

..........3

Napisano

Nie siedziałem w Orlando, siedziałem w S-Maxie i w G.C-Maxie. S-Max jest duży ale jego ceny też są duże, jeśli mowa o nowych autach nie ma co porównywać z Orlando. A z kolei G.C-Max jest mniejszy od Orlando i nie nadaje się na 2+3.

Aha, Orlando ma z tyłu kanapę co moim zdaniem go dyskwalifikuje wink.gif

Masz porównanie wnętrz.

285267218-Bez-nazwy-1.jpg

post-13549-14352513878454_thumb.jpg

Napisano

Ja jeszcze proponuje przymierzyc sie do cytryny c4 picasso

Napisano

> Masz porównanie wnętrz.

A masz może takie pomiary dla S-maxa i Grand Scenica?

S-maxy potrafią być nieźle przeceniane, szczególnie wersje dobrze wyposażone zalegające na placu.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> A masz może takie pomiary dla S-maxa i Grand Scenica?

> S-maxy potrafią być nieźle przeceniane, szczególnie wersje dobrze wyposażone zalegające na placu.

> Pozdrawiam

> Bartek

na www.parkers.co.uk sa wymiary ok.gif

Napisano

> A masz może takie pomiary dla S-maxa i Grand Scenica?

GS-a masz w poprzedniej tabelce a S-Maxa proszę, pierwszy link z brzegu wink.gif

sharansmaxwymiaryx.png

Napisano

Raczej Orlando nie jest konkurencja dla S-maxa

S-max jest pojemnym przestronnym swietnie prowadzącym sie minivanem o lekkim zacieciu sportowym patrz stylistyka i silniki

A Orlando to taka kanapa do przewozu rodziny. Kiedyś byłem w salonie wsiadlem do niego i nic, jakość plastikowa odpycha, na tyle ze nawet nie wsiadlem do tylu

Teraz szukam nowego samochodu i oglądałem masę samochodów ale o Orlando nawet nie pomyślałem i chyba znowu wybiore s-maxa mimo kilku jego wad

Napisano

> GS-a masz w poprzedniej tabelce a S-Maxa proszę, pierwszy link z brzegu

nie chce się czepiać ale obraz przedstawia nowego VW Sharana

Napisano

Nie, Orlando nie jest konkurencja dla S-maxa, jest sporo mniejszy w srodku (jezdzilem oboma). Odnosnie prowadzenia sie auta to jest to juz zupelnie inna liga (na korzysc s-maxa).

Napisano

> Ja jeszcze proponuje przymierzyc sie do cytryny c4 picasso

C4 Grand Picasso jest rowniez mniejszy od S-maxa. W kabinie czuc to dosyc wyraznie, ale jak sie otworzy bagaznik to ten z S-maxa przypomina czarna dziure wink.gif

Napisano

>Co mnie zaskoczyło - w pismach motoryzacyjnych często jest przedstawiany jako konkurent

> Forda S-max.

W pismach motoryzacyjnych można spotkać wiele idiotycznych stwierdzeń. Np kiedyś gdzieś pisali że Octavia to konkurent Mondeo smile.gif

Napisano

> nie chce się czepiać ale obraz przedstawia nowego VW Sharana

No i? Obraz ważniejszy czy wymiary? Przy okazji jest porównanie obu aut.

Napisano

> No i? Obraz ważniejszy czy wymiary? Przy okazji jest porównanie obu aut.

Poprzednia generacja Sharana była bliźniakiem z Fordem Galaxy i Seatem Alhambrą ale że obecny Sharan ma identyczne wymiary co S-max? To ciekawe....i to bardzo.

Napisano

> Poprzednia generacja Sharana była bliźniakiem z Fordem Galaxy i Seatem Alhambrą ale że obecny

> Sharan ma identyczne wymiary co S-max? To ciekawe....i to bardzo.

facepalm%5B1%5D.gif

Naprawdę nie widzisz cyfr napisanych niebieskim kolorem???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.