Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brak lewego stopu

Featured Replies

Napisano

Witajcie, problem jest taki, że w mojej Aśce (G 1,6 16V) przestał palić tylny lewy stop. Żarówka ok, bezpieczniki raczej też, zresztą jest chyba jeden na wszystkie światła stopu. Środkowy i prawy stop palą. Da się coś zrobic bez elektryka?

Napisano

1. sprawdź czy gniazdo żarówki nie jest zasniedziałe, przeczyść jakimś specyfikiem typu "kontakt"

2. sprawdź czy lampa ma dobrą masę, zaraz koło lampy jest śruba z przewodem przykręcona do karoserii

Napisano
  • Autor

Gniazdo jest czyściutkie, masy jeszcze nie sprawdzałem, ale myślę sobie, że gdyby byl to problem masy, to chyba cała lampa by bie świeciła, a nie tylko stop.... dla pewności jutro sprawdzę. A może ktos wie, jak to jest z przekaźnikami? podobno w zafirze są jakieś przekaxniki odpowiedzialne wlaśnie za pojedyńcze światła z jednej strony, nie wiem, czy to samo dotyczy astry.

Napisano

> czy to samo dotyczy astry.

Nie.

Schemat, miernik i do roboty.

Napisano

Klika lat temu miałem podobnie: żarówka sprawna, a nie świeci. Początkowo pomagało skrobanie wkrętakiem styków, ale nie na długo. Obejrzałem dokładnie tę politowania godną blaszano-cynową konstrukcję lampy i jej złacze krawędziowe, potraktowałem lutownicą odpowiednie miejsca i do dziś jest spokój.

PS. A pozycyjne z tej samej strony świeci, tak samo, jak po drugiej? Przyjrzyj się dobrze, bo to może blaszana oprawka tej zespolonej żarówki ma luz i nie ma masy (lub jest jakaś rezystancja, która powoduje, że pozycyjne świeci bo ma tylko 5W, a stop nie, bo ma 21W i jest w tym miejscu większy spadek napięcia!).

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.