Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Premiera Malibu w Europie

Featured Replies

Napisano

Mieszkańcy Starego Kontynentu kojarzą nazwę "Malibu" z rumem kokosowym i ewentualnie z miastem pod Los Angeles leżącym nad samym oceanem. Już niedługo Malibu będzie kojarzyć się także z Chevroletem klasy średniej, który wchodzi do europejskiej oferty

Chevrolet Malibu w najnowszej, globalnej odsłonie został już zaprezentowany w Chinach i w rodzimych Stanach Zjednoczonych. Za około miesiąc ten sedan klasy średniej zostanie oficjalnie zaprezentowany w wersji europejskiej. Będzie największym osobowym modelem tej marki w Europie.

Wygląd samochodu jest znany, jednak w zależności od rynku Malibu różnią się od siebie detalami. Przykładowo wersja chińska ma inne tylne lampy, niż amerykańska.

Już dziś wiadomo, że pod maską będzie pracował dwulitrowy 2,4 l. benzyniak o mocy 164 KM. O sukcesie nie może być mowy, jeśli w gamie nie ma silnika wysokoprężnego. Chevrolet przygotował także Diesla o pojemności 2,4 2,0 l. generującego 169 KM. Do wyboru będzie skrzynia ręczna i automatyczna, obie przekazujące moc na przednie koła. Na wybranych rynkach będzie oferowany także mały silnik benzynowy o pojemności 1,6 l. Na razie nie wiadomo, czy trafi do europejskiej oferty.

Arek Epica LMV 09 W-wa

Napisano

A gdzie sa foty? Wiadomo ile to bedzie kosztowalo? IMO lekko 90k z dieselem.

Napisano

> Powinno być ciut tańsze od Insigni

> http://members.chello.pl/r.wicik/IKCh_Malibu.html

> http://media.gm.com/content/media/po/pl/...teaser_2_malibu

Bardzo ladny. Insignia jest IMO bardzo droga duzo drozsza np od Mondeo. Jakby byla dobra cena to chetnie bym kupil jakias demowke.

Napisano

> Powinno być ciut tańsze od Insigni

Nic dziwnego.

Jak widać strategia GM jest taka, że z Opla chcą zrobić markę premium (pozbyli się Saab'a), a marką dla murzynów będzie Chevrolet.

Dość to logiczne, bo wewnętrzna konkurencja niczemu nie służyła.

Pewnie Ople podrożeją.

Napisano

> Nic dziwnego.

> Jak widać strategia GM jest taka, że z Opla chcą zrobić markę premium (pozbyli się Saab'a), a marką

> dla murzynów będzie Chevrolet.

> Dość to logiczne, bo wewnętrzna konkurencja niczemu nie służyła.

> Pewnie Ople podrożeją.

Astra IV jest drozsza i gorzej wyposazona od Golfa VI. IMO nei tedy droga. Malo tego potrafi byc drozsza od wiekszego Mondeo. IMO chevrolet powinien byc jeszcze deczko tanszy zeby konkurowac z kia/hyundai.

Napisano

> Astra IV jest drozsza i gorzej wyposazona od Golfa VI.

Bo Opel jest "premium". Porównuj ją z A3 hehe.gif

> IMO nei tedy droga. Malo tego potrafi byc drozsza od wiekszego Mondeo.

Tak jak A3 potrafi być droższe od Passata.

> IMO chevrolet powinien byc jeszcze deczko tanszy zeby konkurowac z kia/hyundai.

Nie da rady - on ma konkurować z markami "normalnymi" - VW, PSA, Renault, Toyota.

Pewnie GM poszuka jeszcze jakiejś innej marki na "tanią markę", żeby konkurować z koreańczykami, Dacią itp. Czyżby chiński Baojun ?

Napisano

> Pewnie GM poszuka jeszcze jakiejś innej marki na "tanią markę", żeby konkurować z koreańczykami,

> Dacią itp. Czyżby chiński Baojun ?

Szkoda bo w porownaniu z ceed cruze jest tandetny w srodku. Picanto rozklada na lopatki sparka. Czekam na wyprzedaze demowek z dieselem i zobaczymy czy w 60k sie zmieszcze z pakietem premium. Jak nie to czekam na nowego ceeda w przyszlym roku.

Napisano

> Szkoda bo w porownaniu z ceed cruze jest tandetny w srodku.

Się nie zgodzę chyba, że masz jakąś megakosmiczną wersję grinser006.gif

Napisano

> Szkoda bo w porownaniu z ceed cruze jest tandetny w srodku. Picanto rozklada na lopatki sparka.

> Czekam na wyprzedaze demowek z dieselem i zobaczymy czy w 60k sie zmieszcze z pakietem

> premium. Jak nie to czekam na nowego ceeda w przyszlym roku.

skoro taka tandeta to po co czekasz na niego z takim utesknieniem? angryfire.gif

Napisano

Stare Malibu ma wnętrze które jest takie trochę dwulicowe - patrząc z daleka wygląda bardzo przyzwoicie, ale jak zaczniemy macać, to okazuje się że dostępność starych butelek po Coca-Coli zdominowała wykorzystane materiały. Jest źle, ale konkurencja (Honda a w szczególności Toyota) nie jest jakoś znacząco lepsza - po prostu w tej klasie cenowej stosuje się taki plastik. Ale GM ma coś, czego ani Honda ani Toyota nie mają - całą gamę elektronicznych drobiazgów które powodują że samochód daje właścicielowi więcej frajdy. Począwszy od takiego drobiazgu jak czujnik położenia wału korbowego który wie co się dzieje po 10 stopniach co pozwala na zapalenie silnika bez długiego kręcenia rozrusznikiem. A skończywszy na OnStar - nawet w tak tanim samochodzie jakim jest Malibu.

Napisano

> Się nie zgodzę chyba, że masz jakąś megakosmiczną wersję

Zrobmy spota to zobaczysz grinser006.gif Po prostu jestem lekko zawiedziony i cruze wydaje mi sie tandetny. Jednak diesel jes swietny wiec kusi. Juz mialem Golfa VI demo kupowac ale serce.gif sie nie podoba wiec nadal czekam na dema cruza zlosnik.gif

Napisano

> skoro taka tandeta to po co czekasz na niego z takim utesknieniem?

Silnik rekompensuje wszystko grinser006.gif Nie mowie, ze totalna tandeta jednak widac oszczednosc na materialach. np skora na kierownicy crazy.gif

Napisano

Zapomniales dodac, ze on star nie jest dostepny w PL. Poza tym w USA taki np cruze ma internet i fb a unas niet.

Napisano

> Zapomniales dodac, ze on star nie jest dostepny w PL. Poza tym w USA taki np cruze ma internet i fb

> a unas niet.

A po co w aucie Internet i fb?

hmm.gif

Napisano

> To miała być chyba złośliwość pod adresem Marka

Aaaa... To może Marek odpowie. Bo ja naprawdę nie jestem w stanie wymyślić na co to komu.

niewiem.gif

Napisano

> A po co w aucie Internet i fb?

Mnie by sie przydal. Google maps, zoomi na ekranie w samochodzie. Czytanie sms na glos i fb.

Napisano

> To miała być chyba złośliwość pod adresem Marka

Tez bo pisze o czyms czego nei ma w EU. Moja zona.gif ucieszylaby sie z fb w samochodzie.

Napisano

> Mnie by sie przydal. Google maps, zoomi na ekranie w samochodzie.

Google maps nie widzi mojej ulicy. sick.gif

Zwykłe nawigacje nie mają z tym problemu.

> Czytanie sms na glos (...)

To chyba niektóre telefony umieją.

> (...) i fb.

A to już patologia jakaś:

Nowy post na tablicy:

"Ryb miał wypadek"

Wujekcybul:

"Lubię to!"

hahaha.gifpad.gif

Napisano

> A po co w aucie Internet i fb?

Mozna podobno z komórki otworzyć samochód, zapalić silnik, sprawdzić poziom paliwa itp. Nawet to ma sens. Facebook - nie wiem po co to miałoby być, ale pewnie jakiś nastolatek wie. Zapytam córki pózniej.

Napisano

> Mozna podobno z komórki otworzyć samochód, zapalić silnik, sprawdzić poziom paliwa itp.

Z tego co wiem OnStar też to potrafi. hmm.gif

> Nawet to ma

> sens. Facebook - nie wiem po co to miałoby być, ale pewnie jakiś nastolatek wie. Zapytam córki

> pózniej.

waytogo.gif

Napisano

> Z tego co wiem OnStar też to potrafi.

No bo to jeden diabeł - OnStar to rozwiazanie (oparte o technologie GSM) ktore pozwala na te wszelkie idioctwa. Nternet jest jedna z usług OnStara.

Napisano

> Google maps nie widzi mojej ulicy.

> Zwykłe nawigacje nie mają z tym problemu.

> To chyba niektóre telefony umieją.

> A to już patologia jakaś:

> Nowy post na tablicy:

> "Ryb miał wypadek"

> Wujekcybul:

> "Lubię to!"

Mnie by to sie przydalo. Teoretycznie mam to wszystko w telefonie jednak lubie gadzety.

• 2 miesiące później...
Napisano

> Na razie nie wiadomo, czy trafi do

> europejskiej oferty.

Może ktoś już wie?

Napisano
  • Autor

Powiedziano mi w salonie ,ze premiera w Polsce jest przygotowywana na koniec 2012 lub poczatek 2013.

Arek Epica LMV 09

Napisano

> Powiedziano mi w salonie ,ze premiera w Polsce jest przygotowywana na koniec 2012 lub poczatek

> 2013.

Czyli przyznali, że nie wiedzą grinser006.gif Akurat handlowcy z salonów Chevy wiedzę mają tragiczną.

BTW Czekam na Malibu 2.4 noPb 893goodvibes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.