Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

moje pierwsze 100km

Featured Replies

Napisano

we wtorek odebrałem plastik i wczoraj pozyczyłem skutera (250cm) i smigałem po wsi u mnie. wrazenie extra, wiecznie pierwszy na światłach i manetka na max ;d;d;d

co dopiero jak kupie swego wymarzonego bandita. chyba bede na nim spać zlosnik.gif

mozna wpisywac V max zlosnik.gif

Napisano

> we wtorek odebrałem plastik

Gratki claps.gif Ja się będę egzaminował gdzieś we wrześniu.

> wrazenie extra, wiecznie pierwszy na światłach...

Ja jak latam na L-ce po mieście CBF 250 to też mi banan z gęby nie schodzi...

> co dopiero jak kupie swego wymarzonego bandita. chyba bede na nim spać

True, true... też zaglądam za takim (600).

Zawsze myślałem, że zanabędę choppera - tylko jak przyszło mi to prowadzić i manewrować - to icon_eek.giftongue.gif chyba nie ta bajka ... jak osiwieje to se kupie zlosnik.gif

Szukasz u właścicieli prywatnych czy szukasz komisu?

Vmax - 110 km/h na S1 na L-ce clown.gifzlosnik.gif

PS. A @woytec nie czekał na nas i pchnął swoją sztukę... spineyes.gif

Napisano

E tam 250 to też bardzo fajna pojemność, jak by u nas w kraju były bardziej popularne to też bym sobie kupił smile.gif

I gratulacje, tylko jeździj teraz rozważnie wink.gif

Napisano
  • Autor
cały czas wertuje allegro. ale chyba sie wstrzymam i kupie po sezonie moze bedzie taniej wink.gif
Napisano
  • Autor
juz od niego kupilam auto, wystarczajaco na mnie zarobił (żart grinser006.gif), poza tym jak on sprzedawal to jesszcze chodzilem na kurs, moze teraz bym sie skusił. auto miał zadbane, wiec moto pewnie też ok.gif
Napisano

A którego bandita ?

400 jest super serduszka.gif ale Ty pewnie za 600 się rozglądasz smile.gif

Napisano
  • Autor

> A którego bandita ?

> 400 jest super ale Ty pewnie za 600 się rozglądasz

600 w granicach 2003r, ewentualnie SV ok.gif

Napisano

No właśnie IMHO jesień to powinna być najlepsza pora na kupno moto, bo niektórzy chcą przyoszczędzić na kosztach zimowania ...

Napisano

Zasłyszane - bandit 400 nie jest tak popularny jak inne modele i "podobno" są problemy z dostępnością części...

Napisano
  • Autor
z pojemnosci ponizej 600 to bym szukał CBF ok.gif
Napisano

Dopisz sobie do poszukiwań:

Forum bandita - dział sprzedam dostępny bez logowania

Użytkownik allegro - dzin-d2 z nysy - referencje - 3 pozytywne opinie znajdziesz w dziale komisy / sprzedawcy forum shadow owners club polska rubryka dostępna z zalogowania - ale to możesz ominąć poprzez opcję "szukaj" - hasło komisy

niemniej zalecam ostrożność - to dalej handlarz. W ofercie ma w tej chwili same krążowniki, ale turystyczne / szosowe też miał...

Łódź - salon Motobikers - baaardzo drogo - trzeba mieć duuuuży worek złota, aby coś zanakupić u niego. Ceny motocykli Znacznie powyżej średniej rynkowej - referencje dostępne na różnych forach - google wyłapie....

Linków celowo nie podaję - ale znajdziesz bardzo szybko....

Napisano

> Zasłyszane - bandit 400 nie jest tak popularny jak inne modele i "podobno" są problemy z

> dostępnością części...

To prawda, ale lepiej wygląda niż inne bandity i ma świetny wściekły silnik biglaugh.gif

Napisano

> 600 w granicach 2003r, ewentualnie SV

Ja bym się kierował w stronę SV, ale lepiej się każdym przejechać w miarę możliwości, bo każdy ma jakieś własne preferencje smile.gif

Napisano

Ostatnio mialem przyjemnosc z tym

http://www.motogen.pl/gfx/motogen/pl/default_aktualnosci/21/668/1/piaggio_touring_sport_3.jpg

Fajna sprawa, zwlkaszcza, ze nie potrzebna jest kat. A Kat. B jest wystarczajaca.

Zaden z wymienionych Bandit'ow - 400 ani 600 nie nadaje sie zbytnio na pierwsze moto, tym bardziej SV 650 !

A plastiku to pogratulowac !

wink.gif

Napisano
bandit 400 sie nie nadaje na pierwsze moto? a co sie nadaje? hulajnoga?
Napisano

> bandit 400 sie nie nadaje na pierwsze moto? a co sie nadaje? hulajnoga?

Jezdziles takowym ?

Bo to, ze ma tylko 400 ccm nie swiadczy w zadnym stopnu, ze sie nadaje !

Klasa 500 lub zdlawiona do 34 KM klasa 600 sie nadaje !

wink.gif

Napisano

> Jezdziles takowym ?

> Bo to, ze ma tylko 400 ccm nie swiadczy w zadnym stopnu, ze sie nadaje !

> Klasa 500 lub zdlawiona do 34 KM klasa 600 sie nadaje !

cb500, er5, gs500 sie nie nadaja?

Napisano

> cb500, er5, gs500 sie nie nadaja ?

Leff,

Ty juz czytac ze zrozumieniem nie potrafisz ?

Te wymienione przez Ciebie motocykle to jaka klasa ?

wink.gif

Napisano

> juz od niego kupilam auto, wystarczajaco na mnie zarobił (żart ), poza tym jak on sprzedawal to

> jesszcze chodzilem na kurs, moze teraz bym sie skusił. auto miał zadbane, wiec moto pewnie też

ano moto poszło już dość dawno ale też w Twoje okolice bo do Tarnowskich Gór smile.gif szkoda mi go ale teraz mam duuuuużooo wygodniejszego sprzęta smile.gif

Napisano

> Zaden z wymienionych Bandit'ow - 400 ani 600 nie nadaje sie zbytnio na pierwsze moto, tym bardziej

> SV 650 !

wybacz ale kompletnie sie nie zgadzam... 600N byla moim pierwszym moto i zdecydowanie polecam taki wybor przejezdzilem 3 sezony z jednym szlifem (wymuszenie pierwszenstwa przez pania w Citroenie C1) i jakbym mial ponownie wybierac pierwsze moto wybor padlby ponownie na bandita 600...

Napisano

> wybacz ale kompletnie sie nie zgadzam... 600N byla moim pierwszym moto i zdecydowanie polecam taki

> wybor jakbym mial ponownie wybierac pierwsze moto wybor padlby ponownie na bandita

> 600...

Tez zaczynalem od podobnego, chyba jednak bardziej swiadomy tego jestem, W przeciwienstwie do Ciebie z prespektywy czasu wybralbym cos innego - mniejszego.

wink.gif

Napisano

> Leff,

> Ty juz czytac ze zrozumieniem nie potrafisz ?

> Te wymienione przez Ciebie motocykle to jaka klasa ?

no fakt, zle przeczytalem, sorki

Napisano

Bandit 400 jest trochę narwany, ale jak najbardziej nadaje się na pierwszy motocykl. Lepszym wyborem jest jednak bandit 600 bo dużo lepszy dostęp do części. Jedynie masa w nim przeszkadza.

Napisano

> we wtorek odebrałem plastik

Gratki ok.gif, ja odebrałem 2 miesiące temu cool.gif fajne uczucie i zarąbiście motywuje do poszukiwania sprzętu - swojego kupiłem mniej więcej miesiąc po odebraniu prawka i natłukłem już >3000km, a jeżdżę w sumie rzadko i prawie tylko "w koło komina" zlosnik.gif

Jak lubisz szybko jeździć to pomyśl nad czymś słabszym może, ja się w sumie cieszę że kupiłem GSa(a myślałem o CBRce), bo oszukiwanie się że "nie będę odkręcał" to bzdura.

> mozna wpisywac V max

190 licznikowe, wydaje mi się że jeszcze delikatny zapas był, ale więcej się bałem bo testy były pierwszego dnia po zakupie i czułem się jeszcze b.niepewnie. Od tamtej pory jakoś mnie nie kusiło żeby sprawdzać, a jeżdżę głównie po mieście więc rzadko przekraczam 170

Napisano

> jeżdżę głównie po mieście więc rzadko przekraczam 170

czerwona.gif

Napisano
  • Autor

No co. Jedynka wskoczyĹa przypadkiem zlosnik.gif

Napisano

> Gratki , ja odebrałem 2 miesiące temu fajne uczucie i zarąbiście motywuje do poszukiwania sprzętu

> - swojego kupiłem mniej więcej miesiąc po odebraniu prawka i natłukłem już

> Jak lubisz szybko jeździć to pomyśl nad czymś słabszym może, ja się w sumie cieszę że kupiłem GSa(a

> myślałem o CBRce), bo oszukiwanie się że "nie będę odkręcał" to bzdura.

> 190 licznikowe, wydaje mi się że jeszcze delikatny zapas był, ale więcej się bałem bo testy były

> pierwszego dnia po zakupie i czułem się jeszcze b.niepewnie. Od tamtej pory jakoś mnie nie

> kusiło żeby sprawdzać, a jeżdżę głównie po mieście więc rzadko przekraczam 170

po tym co piszesz to faktycznie dobrze ze nie kupiles CBR'y

a z tym odkrecaniem to bzdury pan piszesz... mialem nie odkrecalem... tyle w temacie... ale ja dziwny jestem albo myslacy...

Napisano

> po tym co piszesz to faktycznie dobrze ze nie kupiles CBR'y

Też tak uważam, między pierwszą moją jazdą a tym co jest obecnie już jest przepaść, a wciąż uważam że jest słabo i mnóstwo nauki jeszcze przede mną... sprzęt który mam obecnie wybacza jednak znacznie więcej niż typowy sport(a przynajmniej tak mi się wydaje bo na żadnym póki co nie jeździłem).

> a z tym odkrecaniem to bzdury pan piszesz... mialem nie odkrecalem... tyle w temacie...

A łapiesz się w założenie które przyjąłem pisząc powyżej(tzn."lubiący jeździć dosyć szybko")? Bo po tym co kolega wyżej napisał - w pierwszy dzień manetka na full, wydaje mi się że jest jednak osobą która odkręcać będzie(nawet jeśli teraz by się oszukiwał że tego nie zrobi), więc myślę że rozsądniej byłoby jednak zacząć od czegoś mniejszego.

Napisano

> Też tak uważam, między pierwszą moją jazdą a tym co jest obecnie już jest przepaść, a wciąż uważam

> że jest słabo i mnóstwo nauki jeszcze przede mną... sprzęt który mam obecnie wybacza jednak

> znacznie więcej niż typowy sport(a przynajmniej tak mi się wydaje bo na żadnym póki co nie

> jeździłem).

> A łapiesz się w założenie które przyjąłem pisząc powyżej(tzn."lubiący jeździć dosyć szybko")? Bo po

> tym co kolega wyżej napisał - w pierwszy dzień manetka na full, wydaje mi się że jest jednak

> osobą która odkręcać będzie(nawet jeśli teraz by się oszukiwał że tego nie zrobi), więc myślę

> że rozsądniej byłoby jednak zacząć od czegoś mniejszego.

hmm... chyba faktycznie nie do konca sie zaliczam...

ale od czego? od roweru? na rollerze tez mozna sie zalatwic... wiec to mala roznica smile.gif generalnie prawda jest powiedzenie ze motocyklistow dzielimy na tych ktorzy mieli i tych ktorzy dopiero beda mieli szlifa a wiec jak sie nie przewrocisz to sie nie nauczysz... byle ta nauka nie byla ostatnia...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.