Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszczelniacz półosi.

Featured Replies

Napisano

Zginęła mi suwmiarka a potrzebuję w miarę szybko dowiedzieć się jakie są średnice osłony gumowej i uszczelniacza półosi przy skrzyni w uno 1.0 i.e.

Może ktoś to przerabiał i sobie zapisał?

Napisano
  • Autor

Dobra, zmierzyłem sobie - na półosi 23mm a przy skrzyni 82.

Napisano

> Dobra, zmierzyłem sobie - na półosi 23mm a przy skrzyni 82.

Pisałem wczoraj wieczorem Ci na gg.

Nie doszło?

Napisano
  • Autor

> Pisałem wczoraj wieczorem Ci na gg.

> Nie doszło?

Doszło ale po to jest forum, żeby pisać na nim dla innych chociażby cfaniaczek.gif

W intercarsie występuje 23/80mm i to chyba będzie to (2mm do naciągnięcia).

Kupiłem i okazało się, że jest 23/73, jutro ma mi wymienić na właściwe.

Napisano
  • Autor

angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gif

100x sprawdzałem, badałem, przymierzałem i zabiłem odwrotnie to łożysko na półoś sciana.gifsciana.gifsciana.gif nie da się tego ściągnąć nie uszkadzając.

Pytanie - co się stanie, szybko szlag to trafi?

Napisano

Wydaje mi sie ze nie szybciej niz twoj silnik.:)na twoim miejscu jak bym mial siano wymienil bym na nowe.wiesz Glaco jak z tym jest.zabijasz lozysko ze sklepu i za pol roku juz sie poci.jak to zbijesz i jeszcze raz nabijesz to chyba nie podziala dlugo.wszystko zalezy od siana.

Napisano
  • Autor

> Wydaje mi sie ze nie szybciej niz twoj silnik.:)na twoim miejscu jak bym mial siano wymienil bym na

> nowe.wiesz Glaco jak z tym jest.zabijasz lozysko ze sklepu i za pol roku juz sie poci.jak to

> zbijesz i jeszcze raz nabijesz to chyba nie podziala dlugo.wszystko zalezy od siana.

Nie mam siana a i też nie wyobrażam sobie, żeby zbić to łożysko nie niszcząc go.

Muszę jeździć tak jak jest tylko nie wiem co się stanie bo jeśli to łożysko się zatrze to ukręci gumę i wyleje się nagle cały olej. Jeśli tego nie zauważę a będę zupełnie przypadkiem i niechcący pełzał 200km/h to mogę szukać nowej skrzyni...

Napisano

> 100x sprawdzałem, badałem, przymierzałem i zabiłem odwrotnie to łożysko na półoś nie da się

> tego ściągnąć nie uszkadzając.

bardzo trudno ale się da - trza przez coś bardzo cienkiego uderzać po elemencie bezpośrednio dotykającym półosi

> Pytanie - co się stanie, szybko szlag to trafi?

łożysko w uszczelniaczu będzie smarowane wodą z kałuż zamiast olejem ze skrzyni.

pozdr

Napisano

Ja osobiscie kiedys to zbilem i nabilem ponownie.nie wiem jednak jak dlugo to jezdzilo.jestes kumaty to cos wykminisz.

Napisano
  • Autor

> Ja osobiscie kiedys to zbilem i nabilem ponownie.nie wiem jednak jak dlugo to jezdzilo.jestes

> kumaty to cos wykminisz.

Na razie będę to smarował ręcznie a potem jak zacznie puszczać to samo się będzie smarować hehe.gif

Napisano

> Na razie będę to smarował ręcznie a potem jak zacznie puszczać to samo się będzie smarować

Teraz posmarujesz a za chwilkę podejdzie pod łożysko jakiś farfocel (jak dobrze pooglądasz to zobaczysz kulki łożyska ) chwyci łożysko ,potarga osłonę wyleje się olej ,zatrzesz skrzynię . Co taniej?

Napisano
  • Autor

> Teraz posmarujesz a za chwilkę podejdzie pod łożysko jakiś farfocel (jak dobrze pooglądasz to

> zobaczysz kulki łożyska ) chwyci łożysko ,potarga osłonę wyleje się olej ,zatrzesz skrzynię .

> Co taniej?

Taniej jest nie robić błędów.

Napisano

> Taniej jest nie robić błędów.

doraźnie możesz natkać tam gęstego smaru lub jakoś inaczej zabezpieczyć.

pozdr

Napisano
  • Autor

> doraźnie możesz natkać tam gęstego smaru lub jakoś inaczej zabezpieczyć.

> pozdr

Tak zrobiłem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.