Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dokumenty od gazu do przeglądu technicznego

Featured Replies

Napisano

Witajcie.

Niedługo czeka mnie przegląd.Mam dokument montażu instalacji,w którym jest napisane iż cała instalacja jest wyposażona w poszczególne części o takich homologacjach i napisane mam o butli,ze zostala dopuszczona do montazu przez Transportowy Dozór Techniczny.Nie mam dokumentu homologacji butli od producenta.

Bawić się w pisanie do producenta o wydanie duplikatu czy od razu Transportowego Dozoru Technicznego o wydanie duplikatu dopuszczenia zbiornika do użytku?!

Prosiłbym o pomoc.

Pozdrawiam

Napisano

Bez homologacji na butle nigdzie legalnie nie zrobisz przeglądu.

Musisz niestety pisać o duplikat

Napisano

> Bez homologacji na butle nigdzie legalnie nie zrobisz przeglądu.

> Musisz niestety pisać o duplikat

Musi mieć numer homologacji i chyba nr seryjny oraz datę ważności butli bo te dane przy pierwszym przeglądzie w danej SKP są wklepywane w CEPiK.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Prosiłbym o pomoc.

Ja od kilku lat robię przegląd w jednym miejscu i tylko za pierwszym razem pokazywałem papier. Na dokumencie montażu instalacji masz napisany rok kiedy była zakładana instalacja i jak nie minęło 10 lat to prawie oczywiste, że nikt dla własnej przyjemności nie wymienia butli. Uderzaj do tej stacji co w zeszłym roku i mów że zapomniałeś legalizacji, ale w zeszłym roku pokazywałeś i było wszystko ok. Ewentualnie jak masz jeszcze trochę czasu do przeglądu to napisz do producenta.

Napisano
  • Autor

Teraz mam inne auto.Gaz był montowany na podzespołach wymontowanych z innego auta.

W zeszłym roku robiłem przegląd auta,które miało gaz montowany na nowych częściach i konieczne było pokazanie dokumentu od producenta.Na innym forum moto wyczytałem,że sama homologacja jest mało ważna bo ważniejsze jest dopuszczenie butli przez Transportowy Dozór Techniczny.

Dlatego sam nie wiem co mam robić buu.gif

Napisano

> Dlatego sam nie wiem co mam robić

W takim wypadku to uderzaj do producenta i niech Ci wyda duplikat. Innej legalnej opcji chyba nie ma.

Napisano
  • Autor

Bo na jednym forum podano pewien sposób Taki sposób

I chce się dowiedzieć czy walić do producenta czy takim sposobem jak z linka-czy taki dokument jest bardziej istotny. mad.gif

Napisano

> I chce się dowiedzieć czy walić do producenta czy takim sposobem jak z linka-czy taki dokument jest bardziej istotny.

Nigdy nie starałem się o duplikat, także nie pomogę

Napisano
  • Autor

Prosiłbym o jakiekolwiek porady odnośnie tego do kogo uderzać.Może jakiś diagnosta czyta to forum i potrafiłbym mi odpowiedzieć. wink.gif

Napisano

> Prosiłbym o jakiekolwiek porady odnośnie tego do kogo uderzać.Może jakiś diagnosta czyta to forum i

> potrafiłbym mi odpowiedzieć.

Kto jest producentem butli?

Napisano
  • Autor

> Kto jest producentem butli?

Producentem jest firma Stako wink.gif

Napisano

> Producentem jest firma Stako

Zadzwonilem do STAKO, podalem dane z butli, podyktowali mi numer konta i kwote (40zl - 5 lat temu), przelalem kaske, a tydzien pozniej dosstalem odpis ok.gif

Napisano

> Producentem jest firma Stako

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję ale "uciekł" mi ten wątek.

Jak chcesz zdobyć duplikat homologacji to piszesz na [email protected] podając nr seryjny buli, wymiary i pojemność. Jak potwierdzą że mają ten zbiornik w bazie - napiszą Ci dane do przelewu.

Wystawienie duplikatu kilka miesięcy temu kosztowało 41PLN.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.