Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przewody WN iskry

Featured Replies

Napisano

Witam mam pytanko odnośnie przewodów zapłonowych otóż jestem po założeniu instalacji gazowej , autko strasznie muli powyżej 3tyś obrotów ,po wciśnięciu gazu do oporu przy w/w obrotach poprostu dławienie. Dziś wieczorem na rozgrzanym silniku po trasie 40km otworzyłem maskę i zauważyłem że między przewodami co jakiś czas przeskakuje iskra czy to norma czy wymieniać?? Przewody orginalne nalot jakies 160tyś . Rano odpala dobrze mimo wilgoci , na wolnych idealnie . Czy małe przeskoki iskry na przewodach są dopuszczalne? Jak spryskam wodą to nie '' kopią'' tylko te iskierki na mocowaniach i pomiędzy przewodami .

Napisano

160 tyś km na jednych przewodach yikes.gif Przy LPG to ok 60 tyś km ich żywotność wynosi. Wymieniaj czym prędzej. Prywatnie mam Boscha i jestem zadowolony ok.gif

Napisano

> 160 tyś km na jednych przewodach Przy LPG to ok 60 tyś km ich żywotność wynosi. Wymieniaj czym

> prędzej. Prywatnie mam Boscha i jestem zadowolony

Oryginałów to nie dotyczy wink.gif. Ja przy 200kkm zmieniłem oryginały na bosch silicone power, by po kolejnych 15 czy 20kkm do nich powrócić;)

Niemniej nawet po takim przebiegu iskier nie widziałem.

Więc pewnie warto u gumisbeera je wymienić. ja jednak wziąłbym beru. nie są tak podrabiane jak ngk czy bosch.

Napisano
  • Autor

Iskry widać w absolutnej ciemności , nie jest ich wiele niewiem.gif . Ale czy nie powinno być ich wcale?? Chętnie kupiłbym przewody BERU jednak w moim mieście są praktycznie niedostępne ,a jeśli już to cena mogła by mnie sciąć. Skłaniam się w stronę NGK jednak, cena coś koło 150zet.

Napisano

A instalacje masz na pewno dobrze wyregulowaną?

JA bym się raczej skłaniał w jej stronę, tym bardziej, ze piszesz, iż autu wilgotne poranki niestraszne i przewody nie kopią jak się przy nich majta rękami na pracującym silniku.

Ale z drugiej strony nowe świce i przewody z pewnścią nie zaszkodza a i będziesz miał spokój na najbliższe dziesiatki kkm zakładajac że nie trafisz podróbki.

Kup nowe, ale starych nie wyrzucaj- jakości oryginału żaden zamiennik nie dorówna. Nich sobie leżą.

Napisano

> to cena mogła by mnie sciąć. Skłaniam się w stronę NGK jednak, cena coś koło 150zet.

No to tak jak Beru...

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> A instalacje masz na pewno dobrze wyregulowaną?

Jestemwłaśnie po regulacji ok.gif jest o niebo lepiej więc przewody puki co zostają wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.