Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie dystanse do Seicento?

Featured Replies

Napisano

Witam,

Konkretnie chodzi mi o grubość owych dystansów żebym z tyłu był na styk z nadwoziem przy seryjnej feldze i oponie 165/55/13, a z kolei przód to grubsza sprawa, ta sama felga i opona ale skrzynia 6tka z Pandy 100HP - czyli teraz mi opona obciera o korpus skrzyni. Pomóżcie.

Pozdrawiam

Piotrek

Napisano

> Napisz jakie masz ET felg.

napisał, że seryjna felga, a one mają ET chyba 35 czy 38

Napisano

> napisał, że seryjna felga, a one mają ET chyba 35 czy 38

4,5 i 5 J miały to samo ET? zlosnik.gif

bo imho do SC bylo 33 i 35, w zaleznosci od wzoru felgi i jej szerokosci wink.gif

Napisano

przód 20 mm a tył 10

taki setup mam na zimę na seryjnej feldze + opona 155/65

15 mm na tył chyba by też obleciało bez problemu

Napisano

> napisał, że seryjna felga, a one mają ET chyba 35 czy 38

No właśnie "chyba".

Też nie byłem pewny...

Napisano

> skrzynia 6tka z Pandy 100HP - czyli teraz mi opona obciera o korpus skrzyni.

a w czym problem ze obciera? po prostu rób w prawo mniejszy skręt. W normalym użytkowaniu rzadko kiedy robisz max skręt w prawo - chyba tylko przy parkowaniu które zawsze mozesz poprawić jak masz za mały promień skrętu wink.gif

Napisano
  • Autor

> a w czym problem ze obciera? po prostu rób w prawo mniejszy skręt. W normalym użytkowaniu rzadko

> kiedy robisz max skręt w prawo - chyba tylko przy parkowaniu które zawsze mozesz poprawić jak

> masz za mały promień skrętu

Dziękuję ale nie lubię półśrodków. Myślę że da się to załatwić dystansem.

Napisano

> Dziękuję ale nie lubię półśrodków. Myślę że da się to załatwić dystansem.

Jak bardzo chcesz to możemy się pobawć i przymierzyć 5, 15 i 20mm, bo takie posiadam i będziesz wiedział co pasuje grinser006.gif

Napisano

> Dziękuję ale nie lubię półśrodków. Myślę że da się to załatwić dystansem.

to nie jest żaden półśrodek 270751858-jezyk.gif - dystanse się daje po to żeby odsunąć koło na zewnatrz żeby nie obcierało ale nie możesz dać zbyt dużego bo raz bedzie kolo wystawać poza obrys auta co jest niezgodne z przepisami i jak na upierdliwca trafisz to poleci dowod, dwa łożyska będa dostawac po dupie i duzo szybciej poleca...... Ja osobiscie przez 5 sezonów latem mialem dystans 10mm z przodu (felga 6j14 et 35 guma 185/50/14) i przy max skrecie lekko ocierało - miałem w prawo 1/5 obrotu kierownicy mniej co na prawdę nie przeszkadzało a wierz mi że jestem pedantem......

Napisano

> to nie jest żaden półśrodek - dystanse się daje po to żeby odsunąć koło na zewnatrz żeby nie

> obcierało ale nie możesz dać zbyt dużego bo raz bedzie kolo wystawać poza obrys auta co jest

> niezgodne z przepisami i jak na upierdliwca trafisz to poleci dowod, dwa łożyska będa dostawac

> po dupie i duzo szybciej poleca...... Ja osobiscie przez 5 sezonów latem mialem dystans 10mm z

> przodu (felga 6j14 et 35 guma 185/50/14) i przy max skrecie lekko ocierało - miałem w prawo

> 1/5 obrotu kierownicy mniej co na prawdę nie przeszkadzało a wierz mi że jestem pedantem......

na 160kkm przelatanych na stalowych 15mm dystansach , z przodu wytrzymały 200kkm i są nadal w czarnym , o tyle się nie wypowiem bo wymieniłem belkę kompletną przy 160kkm , przez wyrwane mocowanie wahacza

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.