Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zmiana przeznaczenia pojazdu - przebudowa- koszty

Featured Replies

Napisano

czy orientuje się ktoś ile kosztuje i co jest konieczne do zmiany przeznaczenia samochodu

konkretnie blaszany dostawczy ma być przerobiony na osobówkę 5-6 miejsc

koszty urzędowe - na SKP i WK

przybliżone koszta zdjęcia przegrody, dorobienia rzędu foteli i wstawienia dwóch szyb - podłoga i tapicerka już jest

Napisano

Ja słyszałem kilka wersji, najlepiej ostatecznie dowiedzieć się w Wydziale Komunikacji w którym będziesz to załatwiał.

Otóż moja żona odkupiła KIA Picanto którym jeździła wcześniej służbowo. Autko tuż po zakupie było zaadoptowane na "ciężarowe" ale o tyle fajnie że żadnych ingerencji nie było, wszystkie części łącznie z najmniejszymi elementami demontowanymi podczas przeróbki było skrupulatnie zabezpieczone i przekazane razem z autem stąd nie było żadnych inwestycji na zakup potrzebnych elementów do zrobienia osobówki.

Demontaż kratki oraz montaż kanapy zrobiłem sam z kolegą, z racji że współpracuję z jednym z większych serwisów samochodowych. O dziwo ten etap dla WK ma być potwierdzony jedynie oświadczeniem (mam gdzieś jego wzór) oraz kopią KRS firmy w którym ma być zapisana: Naprawa i konserwacja pojazdów samochodowych. Więc opędziłem to bez kosztowo, normalnie myślę że w granicach 200zł bym zapłacił (wymontowanie kratki, podłogi, zamontowanie kanapy, oparć, pasów itp. zeszło ze 2 godziny zabawy). Obiło mi się wcześniej że WK wymaga faktury za wykonanie tych czynności przez uprawniony podmiot - obyło się bez.

Po tym zabiegu pojechałem na Okręgową Stację Kontroli Pojazdów - koszt coś koło 180zł gdzie otrzymałem stosowne zaświadczenie. Oprócz standardowego badania koleś zerknął na komplet pasów, z uwagi że auto po 2005 roku stwierdził że mają być z tyłu 3 zagłówki itp. Wszystko było ori więc nie robił żadnych problemów.

Po tym wszystkim zdaje się że do WK. Nie pamiętam bo żona sama tam była ale chyba oprócz standardowych kosztów przerejestrowania nie było nic więcej...

Napisano

> Ja słyszałem kilka wersji,

To co opisales to dziecinnie prosta przerobka, ktora zrobilem calkowicie we wlasnym zakresie z combo ojca dodatkowo zakladajac hak i opedzajac to jednym badaniem technicznym. Autorowi chodzi o zdecydowanie bardziej zaawansowana modyfikacje i obawiam sie, ze tego, co chce zrobic niestety sie nie da ze wzgledu na dodtkowe parametry producenta pojazdu.

Napisano

> czy orientuje się ktoś ile kosztuje i co jest konieczne do zmiany przeznaczenia samochodu

> konkretnie blaszany dostawczy ma być przerobiony na osobówkę 5-6 miejsc

> koszty urzędowe - na SKP i WK

> przybliżone koszta zdjęcia przegrody, dorobienia rzędu foteli i wstawienia dwóch szyb - podłoga i

> tapicerka już jest

Napisz o jakim samochodzie mysli, bedzie latwiej cos powiedziec.

Napisano
  • Autor

> Napisz o jakim samochodzie myśli, będzie łatwiej coś powiedzieć.

renuar trafic

jest 3 osobowy z przegrodą, z tyłu tylko podłoga

przegroda odkręcana

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.