Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renault clio 2 1.2 2000r nie kręci, nic się nie świeci

Featured Replies

Napisano

witajcie

zadzwonił do mnie znajomy, żona pojechała autem do marketu po 40min wraca a auto nie odpala, świeci się tylko kontrolka imo, totalna cisza, nawet radio nie działa. Co to może być? Chcę mu jakoś zdalnie pomóc. Podpiął swój aku ale nie odłączył tego w aucie nic się nie zmieniło. Może zwarcie w aku? Jak myślicie?

Napisano

> witajcie

> zadzwonił do mnie znajomy, żona pojechała autem do marketu po 40min wraca a auto nie odpala, świeci

> się tylko kontrolka imo, totalna cisza, nawet radio nie działa. Co to może być? Chcę mu jakoś

> zdalnie pomóc. Podpiął swój aku ale nie odłączył tego w aucie nic się nie zmieniło. Może

> zwarcie w aku? Jak myślicie?

Może wyłącznik bezwładnościowy wyskoczył. Pod maską w okolicy akumulatora taki przycisk naciskany od góry

Napisano
  • Autor

> Może wyłącznik bezwładnościowy wyskoczył. Pod maską w okolicy akumulatora taki przycisk naciskany

> od góry

podobno to sprawdzili, co jest dziwne moim zdaniem po powrocie z zakupów samochód był otwarty (centralny) a po wyjściu z auta był zamykany frown.gif

Napisano

> podobno to sprawdzili, co jest dziwne moim zdaniem po powrocie z zakupów samochód był otwarty

> (centralny) a po wyjściu z auta był zamykany

Może jakiś duży bezpiecznik padł, jeden z tych co obok silnika są. Nie wiem, tak strzelam teraz.

Napisano
  • Autor

> Może jakiś duży bezpiecznik padł, jeden z tych co obok silnika są. Nie wiem, tak strzelam teraz.

wieczorem pojadę zobaczę, wolałbym uzdrowić auto na miejscu niż holować bo mi szkoda, żeby zafirka coś ciągnęła grinser006.gif

Napisano

> wieczorem pojadę zobaczę, wolałbym uzdrowić auto na miejscu niż holować bo mi szkoda, żeby zafirka

> coś ciągnęła

W domu mam książkę z rozpiską bezpieczników. Jeśli nie padł żaden z głównych to wygląda jak by akumulator "znikł".

Napisz potem co było bo mam taki sam model i dobrze wiedzieć na przyszłość co sprawdzać w takiej sytuacji.

Napisano
  • Autor

> Napisz potem co było bo mam taki sam model i dobrze wiedzieć na przyszłość co sprawdzać w takiej

> sytuacji.

tak zrobię, coś czuje, że aku padł i ma zwarcie dlatego podłączenie równolegle innego nic nie dało.

Napisano

> tak zrobię, coś czuje, że aku padł i ma zwarcie dlatego podłączenie równolegle innego nic nie dało.

Albo padł przekaźnik od tego wyłącznika bezwładnościowego, bo z tego co oglądałem to raczej nie jest żaden hebelek tylko zwykły styk.

Napisano
  • Autor

> Albo padł przekaźnik od tego wyłącznika bezwładnościowego, bo z tego co oglądałem to raczej nie

> jest żaden hebelek tylko zwykły styk.

dojdę do czegoś po przewodzie, kiedyś auto było tam uderzone i to może być przyczyna, wiadomo jak blacharze postępują z wiązkami crazy.gif

Napisano

> witajcie

> zadzwonił do mnie znajomy, żona pojechała autem do marketu po 40min wraca a auto nie odpala, świeci

> się tylko kontrolka imo, totalna cisza, nawet radio nie działa. Co to może być? Chcę mu jakoś

> zdalnie pomóc. Podpiął swój aku ale nie odłączył tego w aucie nic się nie zmieniło. Może

> zwarcie w aku? Jak myślicie?

Miałem podobnie w renófce i winny był aku. tzn musiał mieć jakieś zwarcie wewnętrzne. Zdarzyło się raz (podobnie jak opisujesz) i naładowałem go - działał jakiś czas. Znowu nagle padł, że nawet radio nie chciało działać. Kupiłem nowy i po problemach smile.gif

Napisano
  • Autor

> Miałem podobnie w renófce i winny był aku. tzn musiał mieć jakieś zwarcie wewnętrzne.

no właśnie też to obstawiam, wieczorem dam znać co było faktyczną przyczyną smile.gif

Napisano

> tak zrobię, coś czuje, że aku padł i ma zwarcie dlatego podłączenie równolegle innego nic nie dało.

jakby aq miał zwarcie, to myślę, że ten sprawny dałby o tym znać efektami fizyko-chemicznymi panic.gif

ja bym obstawiał coś z immobilajzerem, dość częsta sprawa w w clio!

w moim kiedyś miałem podobne objawy, z tym że jaz było OK, innym razem wariował...

okazało się, że obłamał się jakiś przewod związany z immo i trzymał się na izolacji, stąd te wariacje! sciana.gif

Napisano
  • Autor

> jakby aq miał zwarcie, to myślę, że ten sprawny dałby o tym znać efektami fizyko-chemicznymi

> ja bym obstawiał coś z immobilajzerem, dość częsta sprawa w w clio!

> w moim kiedyś miałem podobne objawy, z tym że jaz było OK, innym razem wariował...

> okazało się, że obłamał się jakiś przewod związany z immo i trzymał się na izolacji, stąd te

> wariacje!

też możliwe, ale co to ma wspólnego z tym, że centralny nie działa, radio nie działa, rozrusznik nie kręci itp itd. Po prostu cisza.

Napisano

> też możliwe, ale co to ma wspólnego z tym, że centralny nie działa, radio nie działa, rozrusznik

> nie kręci itp itd. Po prostu cisza.

...kolega mial identyczne objawy w Astrze, powodem bylo zwarcie na alternatorze ok.gif rozładował sie kompletnie aku i nawet wymiana aku na nowy nic nie pomogla bo zwarcie było na alternatorze.... waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> ...kolega mial identyczne objawy w Astrze, powodem bylo zwarcie na alternatorze rozładował sie

> kompletnie aku i nawet wymiana aku na nowy nic nie pomogla bo zwarcie było na alternatorze....

problem rozwiązany, po naprawie blacharskiej ktoś, źle dokręcił kabel masowy do karoserii, po dokręceniu samochód odpalił i pojechał smile.gif

Napisano

> jakby aq miał zwarcie, to myślę, że ten sprawny dałby o tym znać efektami fizyko-chemicznymi

> ja bym obstawiał coś z immobilajzerem, dość częsta sprawa w w clio!

> w moim kiedyś miałem podobne objawy, z tym że jaz było OK, innym razem wariował...

> okazało się, że obłamał się jakiś przewod związany z immo i trzymał się na izolacji, stąd te

> wariacje!

Jeśli rozrusznik kręci, ale nie odpala to może być immobilajzer. Ale jesli rozrusznik nie kręci to na 1000% nie jest to immobilajzer

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.