Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zdjęcie z fotoradaru bez widocznych tablic

Featured Replies

Napisano

Dostałem pocztą zdjęcie swojego samochodu z powodu przekroczenia prędkości: 78/50 km/h. Zdjęcie zostało zrobione od tyłu pod kątem 45 stopni z użyciem lampy błyskowej. CAŁKOWICIE niewidoczne są tablice rejestracyjne na zdjęciu. Tylne lampy samochodu (światła odblaskowe) oraz CAŁA powierzchnia tablicy to jedna wielka plama odbitego światła. Nie wiem skąd mieli, ale przysłali też zdjęcie tablicy, zdjęcie BARDZO czytelne i wkleili to zdjęcie pod tylny zderzak mojego samochodu - ewidentny fotomontaż, bo tablice w moim aucie są nad zderzakiem, czyli tam, gdzie na zdjęciu jest wielka biała plama.

Teraz moje pytania:

- czy Straż Gminna ma jeszcze uprawnienia do wystawianie fotoradarów, podobno coś w tej kwestii się jakiś czas temu zmieniło

- czy zdjęcie na którym w miejscu tablic rejestracyjnych jest biała plama odbitego światła może być dowodem w sprawie?

Napisano

ztcp to taka fotka to dwie fotki, jedna jasna, gdzie blacha to biała plama, druga to ciemna, gdzie blacha jest wyraźna, ale auto i tło jest ciemne, że nic nie widać.. jak się przypatrzysz powinieneś zobaczyć jeszcze podwójne światła pozycyjne 270751858-jezyk.gif

Napisano

SM,,, znak o kontroli prędkości , zgoda policji na ustawienie fotoradaru w danym miejscu

Zdjęcie nieczytelne , obróbka cyfrowa nie przyjmować

Polecam czytać wątki dopiero co był podobny wątek

Napisano
  • Autor

> ztcp to taka fotka to dwie fotki, jedna jasna, gdzie blacha to biała plama, druga to ciemna, gdzie

> blacha jest wyraźna, ale auto i tło jest ciemne, że nic nie widać.. jak się przypatrzysz

> powinieneś zobaczyć jeszcze podwójne światła pozycyjne

czyli dowodem w sprawie jest zdjecie ktore powstało z nalozenia na siebie dwóch róznych zdjęć?

Napisano

> SM,,, znak o kontroli prędkości , zgoda policji na ustawienie fotoradaru w danym miejscu

Są przepisy przejściowe i do końca roku (chyba) nie trzeba

> Zdjęcie nieczytelne , obróbka cyfrowa nie przyjmować

Gość, który zajmuje się obróbką zdjęć specjalnie nakłada fragment z tablicą rejestracyjną 'obok' pojazdu, żeby było czytelniej.

Napisano

nie znam się dokładnie. ale pewnie cyka obie naraz

http://www.gp24.pl/apps/pbcsi.dll/bilde?...=0&MaxW=580

przypadek taki jak tutaj. widać wyraźne zdjęcie blach, a po lewo trochę jeszcze światło pozycyjne

albo tutaj

http://imageshack.us/photo/my-images/94/fototyk.jpg

Napisano

> czyli dowodem w sprawie jest zdjecie ktore powstało z nalozenia na siebie dwóch róznych zdjęć?

tak, na szybko

Zdjęcie, na podstawie którego właściciel samochodu może dostać mandat musi:

- mieć dobrze widoczny numer rejestracyjny auta

- przedstawiać tylko jeden samochód jadący na pierwszym planie. Jeśli pasem obok jedzie inny, zdjęcie takie nie może być dowodem, bo nie ma pewności, który pojazd został zmierzony przez radar.

Napisano
  • Autor

> tak, na szybko

> Zdjęcie, na podstawie którego właściciel samochodu może dostać mandat musi:

> - mieć dobrze widoczny numer rejestracyjny auta

OK, zatem jesli na zdjęciu zamiast tablicy jest biała plama, a pod zderzakiem wklejone zdjecie tablicy może być dowodem do ukarania?

Napisano

auto się zgadza? blachy się zgadzają? jechałeś tyle? to przyjmij na klatę facepalm%5B1%5D.gif

ja rzadko kiedy jeżdżę ze znakami, ale jak mnie złapią to nie mówię, że to nie moja ręka...

poza tym to czy jest wklejona blacha czy nie można dyskutować.. bo wg mnie to są dwa takie same zdjęcia przesunięte względem siebie, tylko jedno jasne drugie ciemne (coś jak masz w lusterkach wstecznych montowane), zwłaszcza, że zazwyczaj WIDAĆ (cholera znów się powtórzę zlosnik.gif ) pozycje jak dobrze poparzeć 270751858-jezyk.gif

Napisano

> auto się zgadza? blachy się zgadzają? jechałeś tyle? to przyjmij na klatę

Pan cwaniak się odezwał... Może nie pamięta czy tyle jechał...

Napisano

> Dostałem pocztą zdjęcie swojego samochodu z powodu przekroczenia prędkości: 78/50 km/h. Zdjęcie

> zostało zrobione od tyłu pod kątem 45 stopni z użyciem lampy błyskowej. CAŁKOWICIE niewidoczne

> są tablice rejestracyjne na zdjęciu. Tylne lampy samochodu (światła odblaskowe) oraz CAŁA

> powierzchnia tablicy to jedna wielka plama odbitego światła. Nie wiem skąd mieli, ale

> przysłali też zdjęcie tablicy, zdjęcie BARDZO czytelne i wkleili to zdjęcie pod tylny zderzak

> mojego samochodu - ewidentny fotomontaż, bo tablice w moim aucie są nad zderzakiem, czyli tam,

> gdzie na zdjęciu jest wielka biała plama.

> Teraz moje pytania:

> - czy Straż Gminna ma jeszcze uprawnienia do wystawianie fotoradarów, podobno coś w tej kwestii się

> jakiś czas temu zmieniło

> - czy zdjęcie na którym w miejscu tablic rejestracyjnych jest biała plama odbitego światła może być

> dowodem w sprawie?

Numery mogli mieć (i na 99% tak było) z tego samego zdjęcia hehe.gif Ot, taka technika. Dało się za szybko jechać, powinno się dać i mandacik zapłacić.

Napisano

> OK, zatem jesli na zdjęciu zamiast tablicy jest biała plama, a pod zderzakiem wklejone zdjecie

> tablicy może być dowodem do ukarania?

Jak do nich pojedziesz pokażą Ci dwa zdjęcia, na jednym będzie samochód z widoczną tylko tablicą. Do Ciebie wysyłają odbitkę z nałożona tablicą z drugiego zdjęcia. Dowodem będą tamte dwa.

Napisano

> Pan cwaniak się odezwał...

miło mi, Maciej jestem smirk.gif

> Może nie pamięta czy tyle jechał...

ja też się wykręcałem jak dostałem mandat, ale negocjowałem wysokość a nie prędkość zlosnik.gif

Napisano

> - czy zdjęcie na którym w miejscu tablic rejestracyjnych jest biała plama odbitego światła może być

> dowodem w sprawie?

To nie jest tak. Nie pamiętam w tej chwili jak się nazywa taka soczewka ale zasada działania jest taka że silnie się oświetla tablice i dostaje odbicie w innym miejscu. Tyle że to się dzieje w środku urządzenia - to co dostajesz nie jest w żaden sposób obrabiane. To zdjęcie jest jak najbardziej prawidłowe.

Napisano

> Teraz moje pytania:

> - czy Straż Gminna ma jeszcze uprawnienia do wystawianie fotoradarów, podobno coś w tej kwestii się

> jakiś czas temu zmieniło

Ma.

> dowodem w sprawie?

Tak, może.

"wycinek" zdjęcia z "uczytelnioną" tablicą, podobnie jak i wycinek zdjęcia z powiększonym "ryjem" kierowcy, jak i zamazane twarze pasażerów są jak najbardziej uznawanym dowodem.

To, że w "podstawowej" wersji zdjęcia nie są widoczne tablice wynika z takiej, a nie innej technologii tworzenia tego'ż zdjęcia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.