Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie odpala nagła sytuacja

Featured Replies

Napisano

Witam!

Wczoraj auto po postoju nie chciało zapalić objawy jak przy padniętym całkowicie akumulatorze. Po przekręceniu kluczyka pojawiają się kontrolki jednak przu uruchomieniu kaput.

Udało się zapalić auto na kabelki, jednak rano sytuacja się powtórzyła i nawet kable nie pomagają.

Klema od + mimo że śruba dokręcona b. mocno to się jednak ruszają.

Sory temat napewno wałkowany ale czas mnie b nagli.

Pzd

Napisano

> Witam!

> Wczoraj auto po postoju nie chciało zapalić objawy jak przy padniętym całkowicie akumulatorze. Po

> przekręceniu kluczyka pojawiają się kontrolki jednak przu uruchomieniu kaput.

czyli nie kręci, gaśnie lampka, resetuje się zegarek?

> Udało się zapalić auto na kabelki, jednak rano sytuacja się powtórzyła i nawet kable nie pomagają.

> Klema od + mimo że śruba dokręcona b. mocno to się jednak ruszają.

dokręcanie na siłę jest niepotrzebne, grunt żeby się trzymało. klema się rusza? a nie masz jej na przykład posmarowanej pastą miedzianą? najważniejsze jest, żeby nie spadła z akumulatora i nie zrobiła zwarcia ...

jeśli faktycznie masz nałożoną pastę to jej nie wycieraj, poprawia przewodzenie. (no chyba że grozi zsunięciem klemy wink.gif)

weź woltomierz i sprawdź naładowanie akumulatora. jak się okaże, że jest kaputt to albo padł ze starości, albo ładowanie szwankuje ...

Napisano

> weź woltomierz i sprawdź naładowanie akumulatora. jak się okaże, że jest kaputt to albo >padł ze

> starości, albo ładowanie szwankuje ...

dzis nawet na kable nie pali mlotek.gif

Napisano

przy ostatnim odpalaniu na kable uwalilem bezpiecznik 70A (zrobilem zwarcie klema niedbale przypieta)... przez nieznajomosc tematu skonczylo sie na rachunku 301.74zl (150 laweta, 150 examiner , bezpiecznik 70A 1.74zl wink.gif )

Napisano
  • Autor

Ale w momencie kiedy uwaliłeś bezpiecznik zapalały Ci się kontrolki?

Możesz mi powiedzieć gdzie znajduje się ten bezpiecznik?

Instrukcja zopstała w samochodzie.

Zaraz jadę z papierem ściernym czyszczę klemy oraz popsikam kontaktem. Drugie pytanie na tych płytkach które sa przykręcone do klem mam trochę syfu czy mogę odłączyć klemy i wyczyścić to "na morko"??

Pzd

Napisano
  • Autor

> czyli nie kręci, gaśnie lampka, resetuje się zegarek?

Dokładnie tak smile.gif

Pzd

Napisano

Czy przypadkiem brak masy nie powodował też dziwnych "jaj" przy odpalaniu?

Najprościej wymienić bezpiecznik wskazany przez SOME1 i podmienić aku..jak nie szukać przerwy gdzie indziej..

Napisano

> Ale w momencie kiedy uwaliłeś bezpiecznik zapalały Ci się kontrolki?

> Możesz mi powiedzieć gdzie znajduje się ten bezpiecznik?

> Instrukcja zopstała w samochodzie.

wszystko sie palilo co sie mialo palic, akumulator krecil rozrusznikiem tak jak zwykle.. mimo to nie bylo zaplonu. Moglem heblowac do usranej smierci swoim wozem a wozek odpalony ktory bral ode mnie prad pojechal w najlepsze irked.gifpad.gif

gdzie sie znajduje ? a pieron wie.. gdzies na gorze na klemach , tak mi machery w aso sprzedali bajke wink.gif Ze sie krokodylek omsknal i zrobil kuku .

Napisano
  • Autor

Dzięki, czy mi sie uda czy nie auto i tak jedzie do mechanika i wolałbym dać im instrukcje co po kolei sprawdzić, żeby uniknąć sytuacji że pół auta rozbiorą i odpowiednio sobie policzą.

Pzd

EDIT: Tylko jedna rzecz mnie zastanawia wczoraj odpalił na kable dojechałem pod dom zgasiłem i odpaliłem samochód od razu bez żadnego problemu. Rano juz nie dało rady więc chyba bezpiecznik można wykluczyć, ponieważ przed rannym odpaleniem samochodu nic nie grzebałem w klemach.

Napisano

> Dokładnie tak

> Pzd

a rozrusznikiem kręci?

jak nie, to akumulator.

jak tak, to trza będzie po bezpiecznikach i masach szukać tak jak some1 i tomtom piszą grinser006.gif

Napisano

> dzis nawet na kable nie pali

może od za słabego/małego akumulatora próbował odpalić? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Właśnie spisuję jakie bezpieczniki sprawdzić, tylko nie bardzo wiem gdzie znaleźć/sprawdzić masę.

Pzd

Napisano

> Dzięki, czy mi sie uda czy nie auto i tak jedzie do mechanika i wolałbym dać im instrukcje co po

> kolei sprawdzić, żeby uniknąć sytuacji że pół auta rozbiorą i odpowiednio sobie policzą.

> Pzd

> EDIT: Tylko jedna rzecz mnie zastanawia wczoraj odpalił na kable dojechałem pod dom zgasiłem i

> odpaliłem samochód od razu bez żadnego problemu. Rano juz nie dało rady więc chyba bezpiecznik

> można wykluczyć, ponieważ przed rannym odpaleniem samochodu nic nie grzebałem w klemach.

mój szef jakieś 1,5 m-ca temu przyjechał autem pod budynek, zgasił, wszedł na górę, zabrał jakieś papiery, zszedł do auta i juz nie zapalił.

Akumulator powiedział 30.GIF napięcie przy próbie rozruchu spadało do 6V.

Nowy akumulator załatwił sprawę, więc weź miernik w dłoń i pomierz napięcie na klemach.

Napisano
  • Autor

Padł akumulator koszt nowego Bosha 220 wymiana 10pln wszystko chodzi pieknie ładnie. Dzieki za pomoc

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.