Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pęknięta sprężynka (zawias) od pokrywki górnej w kabinie

Featured Replies

Napisano

Witam szanownych kolegów mam małe pytanko tj.: poszukuję nr sprężynki od pokrywki górnej na schowkiem po stronie pasażera. Jest to element który pozwala utrzymać pokrywę górnego schowka w pozycji otwartej. Właśnie wczoraj podczas otwierania pękła mi taka jedna sprężyna (specjalna wygięta) i mam problem z namierzeniem jej nr ASO.

z góry dziękuję 20.GIF

stilak 1.6 16V LPG

Napisano

> sprężyna (specjalna

> wygięta) i mam problem z namierzeniem jej nr ASO.

> z góry dziękuję

> stilak 1.6 16V LPG

znając politykę fiata pewnie jest dostępna tylko w komplecie w drzwiczkami smirk.gif

sprawdź, czy żeby się do niej dostać nie trzeba aby zdemolować pół samochodu? hmm.gif coś takiego mi po głowie chodzi ...

Napisano
  • Autor

> znając politykę fiata pewnie jest dostępna tylko w komplecie w drzwiczkami

tego się obawiam

> sprawdź, czy żeby się do niej dostać nie trzeba aby zdemolować pół samochodu?

jak na razie po odkręceniu dwóch wkrętów i wyciągnięciu półki to rzeczywiście nie bardzo jest jak coś zobaczyć jak to cholerstwo było zamocowane bo na złość odpadła też ta druga (dobra) sprężynka i bez fachowej pomocy albo bez rozebrania innej klapki nic nie skojarzę tuk.gif

stilak 1.6 16v LPG 20.GIF

Napisano

Z tego co pamietam okladzinka schowka trzyma sie na gorze na dwie srubki, a potem ladnie schodzi, najpierd dol a potem gora.

Nie pamietam czy pod nia cos jest (poduszka) ale chyba do zawiasu sie dostaniesz.

Napisano

> Z tego co pamietam okladzinka schowka trzyma sie na gorze na dwie srubki, a potem ladnie schodzi,

> najpierd dol a potem gora.

> Nie pamietam czy pod nia cos jest (poduszka) ale chyba do zawiasu sie dostaniesz.

Po wyjęciu okładziny schowka jest sporo miejsca jak na fiata, poduszka jest widoczna, ale nie przeszkadza. Nie pamiętam tylko jak wygląda dostęp do samego zawiasu, bo przy montażu dodatkowej zapalniczki w schowku nie zwracałem na niego większej uwagi.

Napisano
  • Autor

Niestety nie chodzi mi o sam zawias ale o sprężynę lub coś podobnego, która podtrzymuje pokrywę po otwarciu schowka byłem w ASO i kaplica nic nie można namierzyć zostanie mi tylko dorobienie coś na wzór.

stilak 1.6 16V LPG 20.GIF

Napisano

> Niestety nie chodzi mi o sam zawias ale o sprężynę lub coś podobnego, która podtrzymuje pokrywę po

> otwarciu schowka byłem w ASO i kaplica nic nie można namierzyć zostanie mi tylko dorobienie

> coś na wzór.

> stilak 1.6 16V LPG

A nawet jeśli będziesz miał tą sprężynkę, to założysz ją bez opisanego powyżej procesu? Tzn. bez wymontowania klapy?

Napisano

> A nawet jeśli będziesz miał tą sprężynkę, to założysz ją bez opisanego powyżej procesu? Tzn. bez

> wymontowania klapy?

Mi się nie udało wymienić samej sprężyny i kupiłem klapkę ze sprężyną w komplecie.

Proces wymiany jest okropny, klapka jest przykręcona na chyba 10 wkrętów od środka deski rozdzielczej - wykręcić jeszcze jakoś da radę, ale przykręcenie wszystkiego spowrotem jest trudne smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.